|
ABD’nin ikinci büyük lityum madenine 700 milyon dolar teşvik
-
-
Pil ve silikon güç ihtiyacı ve buradan elde edilmeye çalışılan maddi kar Dünya'nın kaynaklarını tüketiyor resmen.
-
artik gelecegin degil, bu devrin petrolu. hani bor olacakti, piyango gene bize vurmadi :)))
-
Arabamızın egsozuna kafayı takanlar 1kg lityum üretmek için ne kadar toprak ve suyun kullanılamaz hale geldiğine bakıyolar mı? Baktılarsa işlerine mi gelmiyo?
-
Kullanılamaz derken? Kullanılan su döngüye girmiyor mu sanki geri.
Aşırı su tüketiminden şikayet edilmesini anlarımda, kullanılamaz hale getirildiğini iddia etmek nedir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
afrikada afganistan pakistanda elmas madenleri var ama halkı en ezilmiş olanlar. Koruyamadıktan sonra çökerler üstüne
-
bende sarkazm yapiyorum. petrol ve dogal kaynak zenginligi cok ulke icin piyango degil bir cesit lanet oluyor. bugunki en zengin en refah arap devletlerinin bile 50sene sonra ne olacagini gormek zor degil. bunlar bizim icin uzun olsada devletlerin uluslarin yasamlarinda kisa sureler. acilan hasar bir iki kusak zenginlikden cok daha agir oluyor.
-
kutuplarda değerli birşey çıksın gör eskimo kabileleri arası savaş çıkartılır hemen veya isviçrenin dağlarında
-
-
cok geriden geliyorsun, kutuplar paylasilali cok oldu. eskimo kabilelerine ait oldugunu mu saniyordun?
-
Telefonundaki lityumu suyuna katıp içmeyi dene o zaman anlarsın lityum bulaşan suyun toprağın kullanılıp kullanılamadığını
aynen hepsini kirletip uzaya atıyoruz, hatta varilleyip toprağa gömüyoruz.
...
-
Sadist değilim suyuma lityum karıştırıp içeyim, sen öylersen orasını bilemem. 5 günde temizleniyor 2 güne temizleniyor diye bir iddaada bulunmadım belki yıllarca süren doğal süreçlerle temizlenecek. eğer dediğiniz gibi her kirlenen su kullanılamaz olsaydın insanlığın kirtletmesine gerek kalmaksızın, bugün dünya üzerinde temiz su olmazdı. Temiz su dünyaya ilahi bir güç tarafından sürekli eklenmiyor. Kısıtlayıcı bakış açınızı kendinize saklayın mümkünse.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 17 Ocak 2023; 21:48:9 > -
Cehaletinizle sizi baş başa bıraktım zaten
Bana saçma sapan ısıveren tepkime(hatta patlama) LiOH(lityum hidroksit) +H2 tehlikesi olan tavsiyelerinizi dinlemektense, cehaletimle kalırım sağolun.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Arabamızın egsozuna kafayı takanlar 1kg lityum üretmek için ne kadar toprak ve suyun kullanılamaz hale geldiğine bakıyolar mı? Baktılarsa işlerine mi gelmiyo?
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X