|
Bildirim
bana kalsa butun yol lambalarina kamera koyup hepsini tek bir yapay zekaya baglarim. yapay zekayi kural ihlallerini ve tehlikeli hareketleri tespit edecek sekilde egitirim. teknik olarak zor bir is degil. yapay zekanin %100 dogru calismasinada gerek yok, tespit edilen kusurlu hareketler insan gozuyle son bir kez incelendikden sonra e-devletten cezayi gonderirsin. bakalim o zaman makas atan, kirmizida gecen, trafikde yarisan kaliyor mu? hepsi muma doner.
|
|
|
Geçen sene Culver City' de başıma gelen olayı unutamam: Gün ortası ıssız kaldırımda salına salına ilerlerken yaklaşık 50 mt ileride yan yolun dik bir açıyla anayola katıldığı kavşaktan yükselen korna sesleri dikkatimi çekti. Dikkatlice bakınca anayola çıkmak üzere olan sedan aracın durduğunu ve arkasında 2-3 aracında mecburen durduklarını ve yola çıkabilmek için bu araca korna bastıklarını fark ettim. Sedan araç içindeki 60' lı yaşlarındaki şofer teyze sol elini çıkarıp bana doğru işaret çakınca beni beklediğini anladım ve hızlı adımlarla karşıya geçtim, daha sonra yoluna devam etti... |
|
bende biliyorum teknik olarak hemen oyle olmadigini. ciddi proje, yapilabilir mi, yapilabilir. |
Yok artık!... |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |