Şimdi Ara

ABD Vizem onaylanmadı ama neden ? 2. Başvuruda ne yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 7 Mart Çarşamba günü vize görüşmem oldu ABD İstanbul konsolosluğunda. Amerikada bir ingilizce kursuyla anlaşmıştım. Burda da üniversite 3.sınıf öğrencisiyim. Mülakat da ki kişi sadece pasaportuma ve F1 belgeme baktı. Mülakatımda geçen diyaloğu yazıyorum.

+ Hangi şehire gideceksin ?
    - San Diego

+Neden ingilizce öğrenmek istiyorsun ?
    - İlerde yüksek lisans yapmak istiyorum gerektiği için

+Okuldan izin aldın mı ?
    -Hayır,zaten tatil dönemi içinde gidip gelicem

+ Bir yerde çalışıyormusun?
    -Hayır,öğrenciyim

+Hangi okulda okuyorsun ?
    - İstanbul Gelişim Üniversitesi

Daha sonrasında evraklarada bakmadı zaten ve vize almaya uygun değilsin dedi bir kağıt verdi burda yazıyor sebebi dedi. Kağıt da yazan 214b nolu yasaya göre ülkenize dönecek kalıcı bağlara sahip değilsiniz. Tekrar başvuru yaptım 2 hafta sonra yine gidicem ancak nerde yanlışlık yaptım acaba ? Konusmamı mı değiştirmem lazım ? Evraklar,sponsor falan herşeyim tamam zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• + Hangi şehire gideceksin ?
    - San Diego da bulunan .... ingilizce kursunda eğitim almak için anlaştım.
    (burda eğer mümkünse belki vardır bilmiyorum lakin bunu da başlangıç ve bitiş sürelerini belirten bir belge almanda fayda var)

+Neden ingilizce öğrenmek istiyorsun ?
    - Evrensel bir dil olması nedeniyle çağımızdaki kendimdeki bu eksikliğimi gidermek için. Bu eksikliğimi gidermek ülkemdeki ... üniversitesinde ingilizce tabanlı yüksel lisans programlarında bana faydalı olacak ayrıca ülkemdeki gelecek iş yaşamımda da faydası olacağını düşünüyorum.
    (ülkeyle alakalı nüanslar önemli zira red gerekçesine bakılırsa senin bir şekilde dönmeyeceğin kanısı onda uyanmış)

+Okuldan izin aldın mı ?
    -Okulumu bilgilendirdim , ..... tarihinde yeni dönemimiz başlayacak.
    (okulunu bilgilendir ve mümkünse bilgilerinin olduğuna dair antetli bir kağıt al)

+ Bir yerde çalışıyormusun?
    - Eğitimim dışında yardım amacıyla arkadaşımın kafesinde yardımcı oluyorum.
    (seni buraya bazı şeylerin bağladığına inanması gerekiyor işi gücü yok dil öğrenme bahanesiyle USA'^da kalır mantığı çok yaygındır hocam)

+Hangi okulda okuyorsun ?
    - İstanbul Gelişim Üniversitesi ... bölümü
    (okulunla beraber bölümünü ve kaçıncı sınıf olduğunu da beyan etmen faydanadır neticede bu bilgiler kağıtlarda mevcut olsa da konsolosluklardaki kişiler genelde bu mantıkla bakarlar)

genel olarak bu konulara dikkat edersen bence vize almanda ciddi bir sakınca yok. Çevremden öğrendiğim vize alanların ve vize firmalarından aldığım bilgilere göre fikrim bu yönde hocam.
    Saygılar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• senin gidip te dönmeyeceğini, USA'ya iltica edeceğini düşünmüş.

görüşme esnasında, ülkesine gidiş sebebini, bunun belli bir süre için olacağını, geri döneceğini uygun bir dille ve evraklarla birlikte gösterirsen sıkıntı olmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sıkma canını tekrar basvuru yap.tamamen ordaki görevlinin ruh haline bağlı.

benim arkadasım 80bin dolarlık bir kursa gidiyordu. parasınınıda yatırmıştı.
    dönünce çalışacagı yerde hazırdı ve onun kagıtlarıda vardı; sonuc negatif.

baska bir dostum, kursa gidecekti, oda aynı durumdaydı onada vermediler

baska bir dostum, ucak bileti bile olmadıgı halde, düzenliolarak gidiyorum vizemi yeniletmek istiyorum dedi ve vize aldı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.