Merhaba arkadaşlar, Abit'in Turkiye distiribitoru ile ilgili yaşadığım problemi, ve Abitin genel merkezine yolladigim e-mail'i buradan paylaşmak istedim. Abit AN7 anakart almaya karar verdim, sonrasinda internetten ve istanbul'da oldugum için bilgisayar piyasasının kalbi sayılan Mecidiyeköy ve Kadiköy'de araştırmalar yaptım toplam Koca Istanbulda toplam 4 firmanın Abit Anakartlarını sattığına hayretler içinde kaldım. Daha sonra internetten buldugum bir iki firmayla telefon görüşmesi yaptığımda bu ürünün elleride olmadığını hatta muadil ürünlerinde bulunmadığını belittiler. En sonunda bir firma ellerinde olmadığını ancak aksam saatlerine doğru urunu getireceklerini belirttiler, ben de işimin acele olduğunu ve akşama olmadi ertesi güne almam gerektiğini söyledim. Bana yakın olduğu için atlayıp bu firmaya gittim, Anakartın ücretini ödedim, akşam gelip alacağımı hatırlattım. (bu olay öglen 13.00 gibi yaşanıyor) Akşam gittim, tabii ki anakart falan yok ortada, distiribitör firma'dan istediklerini ve yarın mutlaka alabileceğimi söylediler. Ertesi gün oldu tabii anakart yine yok. Bana karşı çok mağdur olduklarını ve sorunun distiribitör firmadan kaynaklandığını söylediler. (ben gün içerisinde zaten distiribitör firmayı arayıp olayın onlardan kaynaklandığını anlamıştım) Benim paramı geri vermeyi teklif ettiler. Ben de bir gün daha bekleyeceğimi onların samimiyetine ve dürüstlüğüne güvendiğimi söyledim. Sonuç olarak aradan 3 gün geçti ve anakart hala yok. Bende sıvadım kolları ve aşağıdaki maili döşedim Abit genel merkezine. Aynen yaşadıklarımı anlatarak. Sözün kısası iyi hizmet, servis, destek bekliyorsak mutlaka hakkınızı arayın. Bu seçtiğiniz ürünü satın almadan da başlar bunu da unutmayın. Ben "A" marka ürünü kullanmak istiyorum üreticisine güveniyorum ama Türkiye'deki çözüm ortağına güvenim yok. Bunu mutlaka genel merkeze iletin. Bakın sorun ne kadar çabuk çözülüyor. Ben eminim bir iki gün icerisinde anakartım elimde olacak. Ama artık ben tercih edermiyim bilmiyorum. Sevgiler saygılar. <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Dear Sirs,
I'm from Istanbul Turkey, We have a problem with your Turkish suppliers, 1 mount ago i decided to buy your AN7 mainboard. I searched all computer shops from Istanbul. And all computer shop managers says one thing that ''we have a problem with Abit" And i asked "why" And they said, stock problems and no enough after sales support with Abit" And then i called your Turkey's distiribitour Dijitalcenter. I asked the same question, why we can't find Abit's mainboards in Turkish market? Nobody ansewer my questions, they asked my phone number, and they said we call you later. I called several times again. But they never called me back. I trust you and your products, but i can't trust your Turkish business partner. I have 3 questions for you. 1) Why we can't find your product in Turkey? 2) Tell me, Why choose your product without after sales support in Turkey? (I can't have this problem but i heard it several times) 3) You're a global company, but why Turkish market unimportant for you?
Waiting your receive, Best Regards
Ziya Yuce A Turkish Consumer<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
helal olsun arkadaş
hangi firma bunu yapıyor
ingilizcen zayıf kalmış biraz ama neyse, demek istediğin anlaşılıyor...
Alelacele yazdım işte, hatalarım olduğunun farkındayım ama en azından anlarlar ve önlem alırlar, herhalde. Sevgili ironman hangi firma olduğu mesajin icinde yaziyor, burada defalarca telafuz edip de reklamını yapmıyalım gereksiz yere.
Abitin yeni Turkiye distribütörü 23 Aralık 2003 tarihinden itibaren EMS olmuştur ve umarım yakında Overclockcuların efsane markası Abit Türkiyede layık olduğu yere kalitesinin yanına teknik servis hizmetlerinide ekleyerek gelecektir.