Şimdi Ara

Abit Anakart Kullananlar Kulübü 'Father of Overclock'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anakartımızın üreticisi sitesini de kapattı. O nedenle BIOS, driver, Utility paylaşımları için her ne kadar yedeklemelerimizi yaptıysak da bu başlığın faydalı olacağını düşünüyorum.

Elimde iki adet IX-38 Quad GT Speedster, IN9-32 Max ve AW9D-Max var. Öncesinde de IC7 - AI7, AW9D kullandım. Daha eskisine gitmeyeyim kullanan kalmamıştır. Sorunlar ve çözümler konusunda elimden geleni yaparım. Anakartlarınızı satmadan ya da atmadan önce bana bir çıtlatın :)

Abit ile gönül bağı olan herkesi buraya bekliyoruz.

İmza örneği

[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_62715812/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63035014][image]http://www.xmaestro.com/storage/200805271602_abit_logo.jpg[/image] 
    [size=1][b] [color=#330099]ABIT Kullananlar Kulübü - "Father of Overclock" [/color][/b][/size][/link][/center]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMIGAMania -- 20 Kasım 2012; 12:50:55 >

• En son Abit AN7 ve NF7-S kullanmıştım, Socket A idi. Abit AI7 deneme imkanım da olmuştu, bir arkadaşımın bilgisayarında kullanmıştık.

Şu an anakart pazarında ön sıralarda bulunan firmaların, Abitin yanında esamesi okunmazdı vay babam vay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

En son Abit AN7 ve NF7-S kullanmıştım, Socket A idi. Abit AI7 deneme imkanım da olmuştu, bir arkadaşımın bilgisayarında kullanmıştık.

Şu an anakart pazarında ön sıralarda bulunan firmaların, Abitin yanında esamesi okunmazdı vay babam vay.

AN7 ve NF7-S serilerinin efsaneleriydi. AI7'de Intel 865P serisinin efsanesiydi. P4 Prescott 3.0E HT'yi 3.8 günlük kullanmak nasıl keyifliydi :) Max tutkusundan IC-7 ye geçmiştim ama büyük abi 875 çipset olmasına rağmen aynı p/erformansın ötesine geçemiyordu
  • BIOS, Utilty ve Kullanım kılavuzlarını bulabileceğiniz Abit Websitesinin Backup'ı.

ftp://91.121.194.115
  • şöyle bi konu açmışlar hocam

Forumda Hala Abit Kullanan Var mı?
  • AN7 gerçekten efsane imiş her yerde o anakartın ismini duyuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: lapry

AN7 gerçekten efsane imiş her yerde o anakartın ismini duyuyorum

Stabilite ve performans canavarıydı. Abit'in bütün anakart üreticilerinden önce SoftMenu adı altında eklediği BIOS üzerinden overclock yetenekleri sayesinde. AMD tarafında AN7, Intel tarafında I865PE çipsetli AI7 ve 875p çipsetli IC7-Max o tahtın unutulmaz krallarıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABITMania

quote:

Stabilite ve performans canavarıydı. Abit'in bütün anakart üreticilerinden önce SoftMenu adı altında eklediği BIOS üzerinden overclock yetenekleri sayesinde. AMD tarafında AN7, Intel tarafında I865PE çipsetli AI7 ve 875p çipsetli IC7-Max o tahtın unutulmaz krallarıdır.

Sanırım AMD'nin o dönemde satış rekorları kırmasında bu anakartın etkisi de çoktur değil mi?

• quote:

quote:

quote:

Sanırım AMD'nin o dönemde satış rekorları kırmasında bu anakartın etkisi de çoktur değil mi?

Kesinlikle yadsınamaz bir payı olduğunu bende düşünüyorum...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Vaybe Fatal1ty modeli bile varmış.Bende de AsRock Fatal1ty var ne tesadüf bizim kartta mı acaba efsane olacak :D

Şu okla işaretlediklerim Fan mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Vaybe Fatal1ty modeli bile varmış.Bende de AsRock Fatal1ty var ne tesadüf bizim kartta mı acaba efsane olacak :D

Şu okla işaretlediklerim Fan mı?

Fatal1ty markasını donanım dünyasına kazandıran ilk firmadır Abit. En az 5-6 model var Fatal1ty. Kullandığım sistemde uGuru Panel var mesela şuan. Fatal1ty logolu. İncelemenizi tavsiye ederim. Donanım dünyası ancak hayal ediyordu, Abit yapıyordu.

uGuru Panel için linkhttp://www.digital-daily.com/motherboard/abit_in9_32x_max/index3.htm IN9-32 Max anakart incelemesinin içinde yer alıyor.

Yine her zaman mevcut bir şehir efsanesidir. Kapanan her firmanın ardından mühendisler bir tarafa gider. Ancak şu bir gerçektir ki Abit'in anakart mimarilerine imza atan en önemli tasarımcı şuanda AsRock'ta çalışıyor.

http://www.pclabs.com.tr/2010/12/03/abitin-efsanesi-fatal1ty-geri-donuyor-asrock-fatal1ty-p67/

• Bir de Abit hakkında PcLabs'ın yazısı mükemmeldir

http://www.darkhardware.com/inceleme/abit-tarihce-01
  • quote:

Bir de Abit hakkında PcLabs'ın yazısı mükemmeldir

Evet harika bi yazı, bilgisayar geçmişim gözümün önünden geçti.

Abit BH6 anakartım ve Hotrod66 PCI-IDE arabirim kartım vardı, hala duruyorlardır çalışır vaziyette ama nerdedir acep.

Abit Siluro FX5900 OTES ekran kartını kullandığım zamanları hiç unutamam. 128MB FX5900 boru mu.

Gerçekten de, Abit'in bu uçuk devrimleri olmasaydı bugün bilgisayar donanım altyapısı bu kadar gelişmiş olmazdı. Rakiplerinin hayal dahi edemediği şeyleri hayata geçirmişti Abit.

Ne yazık ki kıymeti bilinmedi, eski günlerdeki gibi devam edebilseydi bugün çok daha farklı bir yerde olurduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Bir de Abit hakkında PcLabs'ın yazısı mükemmeldir

Evet harika bi yazı, bilgisayar geçmişim gözümün önünden geçti.

Abit BH6 anakartım ve Hotrod66 PCI-IDE arabirim kartım vardı, hala duruyorlardır çalışır vaziyette ama nerdedir acep.

Abit Siluro FX5900 OTES ekran kartını kullandığım zamanları hiç unutamam. 128MB FX5900 boru mu.

Gerçekten de, Abit'in bu uçuk devrimleri olmasaydı bugün bilgisayar donanım altyapısı bu kadar gelişmiş olmazdı. Rakiplerinin hayal dahi edemediği şeyleri hayata geçirmişti Abit.

Ne yazık ki kıymeti bilinmedi, eski günlerdeki gibi devam edebilseydi bugün çok daha farklı bir yerde olurduk.

Kesinlikle öyle... Neyseki kadir kıymet, bilen atmayan saklayan birileri var hala... Bu arada imzamdaki sistem benchmarklarda hala Q9650'lerle i5 lerle kıyasıya yarışta

• Evet koleksiyona 1 adet daha IX38 QuadGT eklenmiştir. An itibariyle...

1x IN9 32Max (sorunlu)
    2x IX38 QuadGT
    1x AW9D
    1x AI7
    1x IC7 Max 2
    1x AN8
    1x AW9D Max gelmek üzere...
    1x 5.25 uGuru Panel

Aranan AA8XE, FP-IN9, FD-IN9HD, IN932Max, uGuru clock ver 1, uGuru clock ver 2. Elinde bulunanlan lütfen benimle irtibata geçsin

FOREVER ABIT!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMIGAMania -- 10 Ekim 2012; 9:54:49 >
  • KN9 ultra kullanmıştır ve yanlış hatırlamıyorsam oldukça tuzlu bir miktar ödemiştim.
    Ama sonuna kadar helal olsun. Her yönüyle stabil karttı.
    Oc denemelerimizde ne işkenceler yapmıştık karta da banamısın dememişti.
    Vay be hüzünlendim şimdi birden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

KN9 ultra kullanmıştır ve yanlış hatırlamıyorsam oldukça tuzlu bir miktar ödemiştim.
    Ama sonuna kadar helal olsun. Her yönüyle stabil karttı.
    Oc denemelerimizde ne işkenceler yapmıştık karta da banamısın dememişti.
    Vay be hüzünlendim şimdi birden.

+1
  • Firmanın kapanmasının üzerinden 4 yıl geçti. Hala inatla çalışıyor en eski üretim kartları bile. En büyük hatası rakiplerine göre daha sağlam anakartlar yapmasıydı. Bozuldukça yenisini aldıran markalardan değildi. Kullanıcıyla birebir enerji yakalayan ürünlerdi. Ben bunu bir Commodore 64'te, bir Amiga'da yaşadım.

Commodore 64 ve Amiga'yı da yiyen bitiren Microsoft ve Steve Job'lu Apple'dı. Pek çok bilgisayar kullanıcısı (MS-DOS ve benzeri işletim sistemni kullanmayanlar CP/M gibi)) pencere, arayüz, masa üstü gibi sistemlerin Apple ya da Microsoft tarafından keşfedildiğini sanır. Hata PC'lerin vazgeçemediği mouse aracını bile...
    Hepsi Comodore ve Amiga'nın armağanıdır teknoloji dünyasına.
    İşte abit'te öyle bir efsaneydi. Bugün overclock diye bir çılgınlık varsa Abit'in armağanıdır...
  • abitçiler canlı tutalım sayfayı
  • arızalanan anakartımın yerine işlemcim socket 939 olduğu için tamirci den 2nci el kn8 aldım, ancak hd5450 ye görüntü vermedi, başka bir sistemde 5450 çalıştığı için kn8 in 5450 yi desteklemediğine kanaat getirdik ve gigabyte hd4350 ile takas ettik ancak aklım daha iyi bir kart olan hd5450 de kaldı. 2 gündür neden desteklemiyor diye internette dolanıp dururum, siz üstatlara denk gelince de fikir alayım istedim. bios update ile falan hd5450 yi bu anakartta çalıştıramaz mıydık? ... iyi forumlar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.