Corsair beni asla yanıltmadı
|
[ÇÖZÜLDÜ] Bu sisteme PSU önerisi
Oyunlarda yoğun skill kullandığımda drop yemeye başladım. PSU yetersiz mi geliyor diye düşünüyorum. Sistem bileşenlerim aşağıdaki şekildedir. Fikri olan var mı? PSU mu yetersiz geliyor. Öyleyse hangi marka ve kaç watt önerirsiniz. Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler. Ekran kartı ile ilgili yorumlara açıklık getireyim. Düşük evet ama fiyatları malum. Oynadığım online oyun için yeterli ortalama 250 FPS veriyor. Tek sıkıntım dediğim gibi yoğun skill kullandığımda ani takılmalar ve 30-40'lara düşen FPS.
Intel i9 9900K işlemci
Asus Maximus XI Hero anakart
Corsair H100i Pro RGB sıvı soğutma
Corsair 8x4 32 GB 3200 DDR4 Ram
Gigabyte Auorus RX 570 ekran kartı
XPG m2 nVMe 512 GB SSD
Crucial Ballistic SATA SSD 340GB
Seagate Barracuda 2TB SATA2 mekanik HDD
2x Akasa Viper 140mm fan
1x Corsair AF120 led fan
RGB mousepad
Gamepower Saber RGB mekanik klavye
Monster Pusat V8 RGB mouse
XIGMATEK 800W 80+ Bronz PSU
İşletim sistemi: Windows 11 Pro
I9 9900K + Asus Maximus XI Hero Z390 anakartımda kullanmak üzere bir çift daha 8x2 16 GB Corsair Vengeance RGB Pro 3200Mhz ram alarak 32GB'a çıkarttım. Ramlerin 4'unu da slotlara yerleştirdiğimde anakart post ekranında "AC" ibaresinde kaldı. Klasik ramleri tek tek denemek gibi farklı gruplamalar ve slotlarda denedikten sonra kusurun ramlerde olmadığını anlayınca aklıma eski bir yöntem geldi. Zamanında ABIT anakartlar çıkartırdı bu sorunu. Zira ABIT kapandıktan sonra mühendislerin çoğunun ASUS ve AsRock'a transfer olduğunu anımsayarak olursa bu yöntemle olur diyerek kolları sıvadım.
1- BIOS pilini yuvasından çıkarıp tüm güç bağlantılarını kestim.
2- İşlemci soğutucusunu ardından da işlemciyi çıkartıp pinleri kontrol ettim.
3- İşlemcinin konnetkörlerini isopropil alkol ile temizledim. Pin yuvasına uzak mesafeden komprosörle hava tutarak iyice tozunu aldım.
4- İşlemcimi yeniden macunlayıp yerleştirdim.
5- CMOS sıfırladıktan sonra anakarta güç verdim.
6- Bütün ramleri tanıyarak 32GB olarak sistemi açtı.
Bu yöntem ilk başta aklıma gelmeyince forum forum dolaşıp AC kodunun ne olduğunu anlamaya çalıştım. Gariptir ki bu eski yöntem kimsenin aklına bile gelmemiş. Olur da biri bu sorunu yaşarsa, işine yarasın diye. 6 maddelik mini rehberi buraya bırakıyorum. Herkese iyi forumlar.
AM6 A6 6400K ile uyumlu ekran kartı önerisi
|
JediPVP-Academy Oyuncu alımı
|
Corsair H80 ile Q9550 kullanan var mı?
|
Bu sisteme yorum lütfen
|
Büyük firma böyle olur...
|
Bir forum hastalığı...
|
Bir türlü çözemedim abit...
|
Meslek: Gazeteci, Yazılımcı
İlgi Alanları: Fotoğraf, Karate-Do, Elektronik
Core i9-9900K / Corsair H100i PRO RGB Platinium/ Asus Maximus XI Hero / 32 GB Corsair Vengeance RGB Pro 2x8 3200Mhz / Gigabyte Aourus RX 570 / Xigmatek 800W 80 Plus psu / Corsair Crystal 570X C= Commodore AMIGA 1200: ACA 1233/40 MC 68030-40Mhz Turbo Kart || SD-IDE 16GB HDD || Sony DVD-RW || GOTEK Floppy Drive Emulator || Indivision AGA mk2cr || QuickShot Pyton ||QuickShot Turbo || Amiga Tech Ver III Mouse || |
Amiga is live! |
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 973
İkinci El Bölümü Mesajları: 238
Konularının görüntülenme sayısı: 8.677 (Bu ay: 67)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 24 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar