Şimdi Ara

ASUS Maximus XI Hero 4 slotta RAM okuma sorunu nasıl çözülür? (İçeride)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • I9 9900K + Asus Maximus XI Hero Z390 anakartımda kullanmak üzere bir çift daha 8x2 16 GB Corsair Vengeance RGB Pro 3200Mhz ram alarak 32GB'a çıkarttım. Ramlerin 4'unu da slotlara yerleştirdiğimde anakart post ekranında "AC" ibaresinde kaldı. Klasik ramleri tek tek denemek gibi farklı gruplamalar ve slotlarda denedikten sonra kusurun ramlerde olmadığını anlayınca aklıma eski bir yöntem geldi. Zamanında ABIT anakartlar çıkartırdı bu sorunu. Zira ABIT kapandıktan sonra mühendislerin çoğunun ASUS ve AsRock'a transfer olduğunu anımsayarak olursa bu yöntemle olur diyerek kolları sıvadım.

1- BIOS pilini yuvasından çıkarıp tüm güç bağlantılarını kestim.

2- İşlemci soğutucusunu ardından da işlemciyi çıkartıp pinleri kontrol ettim.

3- İşlemcinin konnetkörlerini isopropil alkol ile temizledim. Pin yuvasına uzak mesafeden komprosörle hava tutarak iyice tozunu aldım.

4- İşlemcimi yeniden macunlayıp yerleştirdim.

5- CMOS sıfırladıktan sonra anakarta güç verdim.

6- Bütün ramleri tanıyarak 32GB olarak sistemi açtı.

Bu yöntem ilk başta aklıma gelmeyince forum forum dolaşıp AC kodunun ne olduğunu anlamaya çalıştım. Gariptir ki bu eski yöntem kimsenin aklına bile gelmemiş. Olur da biri bu sorunu yaşarsa, işine yarasın diye. 6 maddelik mini rehberi buraya bırakıyorum. Herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMIGAMania -- 26 Şubat 2022; 5:41:34 >

• yeni ramler mevcut ramler ile aynı marka ve model mi? artı cl ve mhz aynı olmalı

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Evet hepsi aynı ramler ama yukarıdaki şekilde sorunu çözdüm. Cevap için teşekkürler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.