Şimdi Ara

Abit NF-7 S 1700+@2500mhz ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün akşam biraz vakit buldumda kurcalayayım dedim

200x10.5---1.5 v
    200x11-----1.55 v
    200x11.5---1.675 v
    200x12-----1.75 v

bu degerlere sorunusuz çıktım, abite 1.7v verdim 200fsp de
    ramler twinmoss 3-3-2-2 de calisiyor volt 2.7

200x12.5 (2500mhz) icin 1.85 volt verip aciim dedim
    makine acilmadi siren sesi verdi
    sorun ne olabilir sizce???

işlemci 1700 xpmw

• power supplyın kaliteli olmalı eğer kaliteliyse voltajı 1.9 yada 1.93 e kadar arttırabilrsin zaten abit eksik voltaj veriyo :P
  • aopen kasanın 300 wattlık psusu var iste
    ondanmıdır acep
  • fan mate varmı yani fan kaç devir yapıyo birde 120 lik powerc ooler fan kullansana
  • fan mate kullanmıyorum 2500 de dönüyor zalman
    2500 1.9 verdim acti windowsu süper pide kitledi
    1.93 verdim süperpide yine kitledi 1.95 de yine kitledi
    dahada vermedim zaten
    pi yaparken ısı 55 e kadar tırmandı sora kitledigi icin bilmiyorum zaten
  • bozuk :))

abi sistem yenimi
  • aman dikkat benim eski güç kaynağı 1.85 voltta anında yanmıştı frisby aldım 1.85 verdim baktım bundanda kokular geliyo kapattım hemen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sistemin yeni veya eski olması bişeyimi değiştiriyor ?
  • ısı probleminden kaynaklanıyor büyük ihtimalle, daha iyi soğutma ile yukarı tırmanabilirsin
    ya da işlemcinin sınırına gelmiş olabilirsin

"-ama 1700 xpmw bu" deme her xpmw 2500mhz ve üstü yapmaz

bende vardı 2450 üstünde ne yaptıysam stabilite sağlayamamıştım.
  • sıcaklıktan kaynaklanıyor.bendeki 1700 xpmw de aynı değerlere aynı voltta çıkıyor.Fakat 2550mhz yi aşamıyor.sıcaklıktan kaynaklanmasını şöyle açıklıyım bendeki waterbloku düzgün oturtmazsam yane vidaları sıkmazsam iyice bilgisayar acılıyor daha sora tak alarm veriyo dediğin gibi siren sesleri eşliğinde ben yangın söndürücüye doğru koşmaya baslıyorum ahuausdhushd nese sorun sıcaklık kardeş
  • süpergökhan waterblocku tam oturtursan peki kaca cikiyosun yada 2550 de stabilmi kalıyosun
  • evet sıcaklık 2500 de epeyce bi artıyor sıcaklıkta olabilir ve belki PSU dur
    su wattınızı ölçün sitesinden ölçiim dedim 120 watt gibi degerlere cıkıyor
    işlemcinin sınırlara yaklastigida bir gercek tabi
  • 2550 de 3dmark bitirdim xpmwler her zaman süper olmuyo bunu da örenmiş olduk artık barton zamanı...
  • sorun şudur 12.5 çarpanını 1700+ lerin desteklememesidir.
  • bu cevap gunun sakası heralde 11 aydır 12.5 x 166 kullanıyorum 1700 xp + ımı on ayanılıs ogretmişler o zmana bu carpan olayını board epox 8rda+ bilmeyen sussun arkadaslar
  • cadde nerden cıkardın 12.5 carpanı desteklememesı olayını.Ben hep 12.5 ta kullanırdım.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by malazlar</i>
    <br />sistemin yeni veya eski olması bişeyimi değiştiriyor ?

<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

baba pol sitmini yeniyke oc etmiş iyi değerle alamamıştı bir 2 hafta sonra 2500 ustu bişi aldı
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by TT</i>
    <br />ısı probleminden kaynaklanıyor büyük ihtimalle, daha iyi soğutma ile yukarı tırmanabilirsin
    ya da işlemcinin sınırına gelmiş olabilirsin

"-ama 1700 xpmw bu" deme her xpmw 2500mhz ve üstü yapmaz

bende vardı 2450 üstünde ne yaptıysam stabilite sağlayamamıştım.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

baba adamda slk 900+ zalman var
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>baba pol sitmini yeniyke oc etmiş iyi değerle alamamıştı bir 2 hafta sonra 2500 ustu bişi aldı<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

ok anladım sistemin parcalarinin alınma süreleri farklı
    epox8rda+ vardı abit yaptım onu vs.. vs...
  • bence onla alakası yok ama bi bak bakalım biraz zaman geçsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.