Şimdi Ara

Abit NF7-S ve Ram sorunu yardımlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amd 2500+@2200mhz ve Abit NF7-s v2 kullanmaktayım. Eskiden 256mb 333mhz Kingston ram ve 512mb 400mhz twinmos kullanmaktaydım. Kingston dimm 1 de twinmoss ise dimm 3 de dual channel 333 de çalışıyorlardı sorunsuz. Sonra kingston ı sattım. Bir twinmos daha aldım 512mb 400mhz ve dimm 1 e taktım dual ddr 400 olarak. Mavi ekran da hatalar ve oyunlarda mavi ekran hataları vermeye başladı. Bende yeni aldığım ramde sorun var diye gittim değiştim. Taktım dimm 1 e gene aynı sorun. Dedim dual ddr da sorun çıkıyor heralde iki rami de dimm1 e 2 ye dual kapalı taktım gene aynı sorun çıktı.

Kısa kesiceğim, sonrada aynı parti 2 twinmos denedim hatta gene olmadı geri verdim. Eski twinmossumla dimm 3 de kullanmaya devam ederken dedim şunu dimm 1 e takayım bi baktım aynı sorun. Dimm 2 dede çalışmıyor windows da hata veriyor ama dimm 3 de sorunsuz. Hatırlatırım eskiden 256 mb 333mhz Kİngston o dimm de sorunsuzdu. Bios update de yaptım 2.1 e işe yaramadı. Sizce sorun nerde? dimm 1 veya 2 de 512 mb 400mhz twinmoss kullanan oldu mu? (mtec bu arada)

• Bu yüzden DDR400 CL 2.5 Twinmos 35$, DDR400 CL 2.5 Kingston 55$.
  • rami kaç mhzde kullanıyorsun ve ram timinglerin nasıl? ramlere default voltmu veriyorsun?
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Babudil</i>
    <br />rami kaç mhzde kullanıyorsun ve ram timinglerin nasıl? ramlere default voltmu veriyorsun?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Rami 400mhz de default timinglerle denedim tüm voltajları denedim 2.6 dan 2.9 a kadar bir işe yaramadı.

Bu arada olayı araştırıyorum baya bi. Yurt dışında da Twinmoss larla Abit NF-7 serilerinde hep bu sorun var milletde. Sadece 512mb larda oluyor. Sadece dimm 3 de çalışıyor ve tabiki 2x512 kullanmak mümkün olmuyor.
  • Acaba CPU 333 iken RAMleri 400de mi çalıştırıyorsun?
    Sekron çalıştırmayı denermisin?
  • viredox iyi güzel yazmışsında fiatları ben ddr 333 twinmos rami cas 2 de 3-3-2- cas2 kullanıyorum 228 fsb de ddr 456 yapar hangi kingston ddr 400 bu değere çıkmış demekki arkadaşın aldıgı twinmos elixir chipliydi. bence boardla uyuşmadı. her kingston her boardlaa mükemmel mi çalışıyor yani.
  • Twinmos alacaktım, piyasada yoktu, Kingston almak zorunda kaldım, iyi olmuş herhalde :=) Gerçi CL3 ama...
    Senkron olarak Barton 2500+'da 333'de çalıştırdığımda default voltta 11-2-2-2 olarak çalıştırabiliyorum (3-2-2-2 de olabiliyor ama 11-2-2-2 daha performanslıymış, neyse).

Twinmos'un bir sürü modülleri var o zaman? Neden Twinmos ki bu duruma göre? Twinmos diye alıyorsun, Elixir çıkıyor :=)

Kingston'da da aynı durum var mıdır??
  • Benim bahsettiğim ramler elixir çipli felan değil, yukarıda da yazdığım gibi mtec chipli. 2x512 twinmoss kullanmak imkansız gibi gözüküyor. Twinmoss Chiplilerde de bu tip durumlar gözüküyormuş. Kingston almaktan başka çare kalmadı gibi. Olmadı Benim Twinmossu dim 3 de kullanıp kingston'ı da dimm 1 e takarım 2x512 sorunsuz kullanırım. Cl3 Kingstonlar da 400mhz de cl2 olarak çalışabiliyorlar bu arada geçen denedik.
  • iced m.tech inde bi ton verisyonu var...
    Ben nf7 v.20 ile ddr333twinmos(m tech)+ ddr 400 twinmos(twinmos) u 225 fsb de 3-2-2-cas2 ultra mode da kullanabiliyorum 2.9 v ile.
    piyasada twinmos tutuu diye bundan yararlanmak isteyen çok firma var.
    tahminimce bunların çoğu da artık fason geliyo...
  • Olayı tam olarak anlamayanlar var galiba zaten araştırdım ve buldum ama bir çözüm yok gibi gözüküyor. Hepsi olmasa da Çoğu Abit NF7-S lerde(v2 dahil) dimm1 ve dimm2 de SADECE 512MB 400mhz Twinmos Mtec chipli ramler çalışmıyor. Bağzı Twinmos- twinmos chiplilerde de bu tip sorunlar olduğu görülmüş. Ben bikaç tane farklı 512mb 400mhz mtec denedim, bitane değil ve hepsinde bu sorun çıktı. Hal böyle olunca 2 tane birden 400mhz 512mb takmak imkansız oluyor TwinmoS da, çünkü birini dimm1 ve 2 ye takmak zorunda kalıyorsun.
  • iced abi benim olayla senin olay tamı tamına aynı dim 1 dim3 olaylarıda dahil olmak üzere board mu bozuk yoksa ram mi birtürlü anlayamadım umarım kingston almakla olay çözülür
  • İkiside bozuk değildir ama böyle bir uyuşmazlıktan dolayı çalışmıyor. Kingston büyük ihtimalle olayı çözecektir. Bende birkaç hafta sonra 2 tane Kingston alacağım.
  • ice abi bence bi denemek lazım onlarda elimizde patlamasın bende şimdi 2 tane 512 twinmos var ne yapacagım konusunda hiçbir fikrim yok bu ramleri
  • Ben deneyip alacağım zaten. Bilgisayarcı tanıdık, önce alıp deneyecem sonra alacam ama çalışacağı kesin gibi bişey. En azında benim için kesin gibi. Eğer seninki de aynı sorunsa ki aynı gibi gözüküyor senin içinde geçerli.

Elindeki Ramleri de iyi fiyata satabilirsin. Normal şartlarda geri almaz bilgisayarcılar çünkü çalışıyor ama aldığın yer tanıdıksa belki geri alır olayı anlatınca. Ben geri verdim ikinci aldığım 512 yi şuan tek 512 kullanıyorum.
  • ram markasından kaynaklanması bence sacma olur dimm bence 512mb lık olması ile ilgili bi sorun olabilir ama bios guncellemesi bu sorunu ortadan kaldıracagına gore kesin dimm de bi sorun var.........
  • Yurt dışında da TwinmoS la bu sorunu yaşayan kişiler farklı marka ram kullandıklarında çalıştıklarını görmüşler.
  • beyler yalnız epox ta sorun yasadıklarını biliyoruz abit nasıl sorun cıkartır yawww...
  • arkadaşlar sorun twinmosda bugun kingston taktım alet cillop gibi çalıştı bilgilerinize sunarım !
  • ha bide son bir not twinmosla kingston dual ddr modda çalışmıyor yine reset problemi var yani bütün ramleri kingston yapmakta faide var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.