Abra a5 v1.1 siparişimi verirken özelleştirip 120gb kingston ssd eklemek istedim.Fakat hata yapıp mevcut olan 1tb 7200rpm harddiskin yerine eklemişim.Ve gelen bilgisayar harddisksiz geldi.Sadece ssd var yani.
Olay bu.Şimdi sorularıma geleyim.
1.Kendim dışardan bi harddisk alsam bunu bilgisayarcı takabilir mi?Böyle bişey yapmama değer mi?Pc hata verir mi?
2.Pc geldiğinde linux yani ubuntuyla geldi ve fanın üstündeki işaretlerin ışığı yanmıyor.Yine fanın yanındaki kısayol tuşları da işe yaramıyor.Uçak modu ve yanındaki tuş.Wifi da bulamadım ubuntuda.Ubuntu tam bir işkence.Bu sorunlar win8.1(orjinal değil) kursam geçer mi?
3.Ürünü geri gönderip ürün değişimi hakkımı kullanarak hard disk ekletip geri de alabilirim.Bu bana fazladan 200-250 tl ve nerden baksanız 1hafta 1buçuk hafta zamana mal olcak.
4.Ürün iade hakkımı kullanıp paramı geri mi almalıyım?Eğer öyle olursa bana bu özelliklerde bi model önerirmisiniz Monster yada başka bi marka?
En mantıklısı sizce ne?Tavsiyelerinizi önerilerinizi bekliyorum :(
120 gb ssd olarakta kullanabilirsin hocam ? film dizi vs arşivleyeceksen taşınabilir harddisk alırsın. Hem ssd olduğundan herşeyi hızlı açıp oynayabilirsin, mantıklı değilmi ?
Not; Pek bilgili değilim. Mantık olarak konuştum
sarsiS
kullanıcısına yanıt
açıkçası bunu hiç düşünmemiştim :D ama şöyle bi sorun var.Çok oyun oynamam aslında ama workstationslar da çok pahalı olduğu için bunu seçiyorum.cod 6 ve cod 8 yüklücem online oynıcam.autocad,solidworks derken ssd doldu zaten :D dolu ssd de hızımı yavaşlatır mı acaba.bilmiyorum.harici harddiski takıp da bu uygulama ve oyunları da çalıştıramam.
biraz daha düşündüm valla mantığına sağlık :D tek sorun ubuntuyu kaldırıp win8.1 kurunca tuşlar ve dediğim bazı fonksiyonlar düzelir mi ki.düzelirse bunu yapabilirim :D pc bomboş ve hızlı olur :D
Win8 ve driver'ları kurduğunuz zaman tuşlar fonksiyonel hale gelir. 120GB ssd çok hızlı dolacaktır illaki ek depo gerekecektir,bence geri gönderin hdd eklesinler Aynı fiyata yakın performanslı cihaz bile bulamazsınız..
sağolun cevabınız için.Sanırım geri gönderip taktırmak yerine kendim de alıp takabiliyormuşum.Çok zor bi olay değilmiş.piyasadan güzelinden bir tane hard disk aldım mı tamamdır