Şimdi Ara

ABS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi akşamlar..konuyla ilgli değil ama ben 7 ay önce 2006 fort fiesta aldım..eski sahibi arabada abs ve esp var dedi ve göstergelerin olduğu yerde abs ve esp yazıyor ama geçenlerde aniden önüme bir araba çıktı ve ben sert fren yapınca araba kaydı sorun ne olabilir ? yardımlarınız için şimdiden teşekküerler..

• Tekerlekler kızaklıyor ise ABS sisteminde sorun var demektir. Bu soruna burada teşhis koymak pek mümkün değil. Servis yada ABS'den anlayan bir ustaya göstermelisiniz.
  • evet ama göstergelerin olduğu yerde (ABS) yazısı var ama bu güne kadar hiç o ışığın yandığını görmedim..
  • Geçmiş olsun ABS siz fiestaya biniyor olabilirsiniz...
  • fiestanın o kasasında esp varsa bende ingiltere kralıyım...
  • Arıza olsa ABS lambası sürekli yanar diye biliyorum.Lambalar kontağı açınca yanıyor,sonra sönüyor yanlış mı anladım?
  • Esp derken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat palio fren pedal yayı
    7 yıl önce açıldı
    Fren
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pedaldan da hissetmeyi deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esp yok o araçlarda.

ABS sizin aracınızda var mı bilmiyorum. ABS varsa EBD vardır. Satan adam onla karıştırmıştır.

ABS kızaklanmayı engeller demek doğru değildir. Engellemeye çalışır yada engellenmesine yardımcı olur demek doğrudur.

Ayrıca abs nın çalışması için önce tekerlerin kitlenmesi gerekir. Sonra tekerlerlerdeki fren basıncı azaltarak fakat kilitlenme basıncına yakın tutarak kilitlenmeyi önlemeye çalışır. Bu dengenin geliştirilmesi içinde sürekli geliştirmeler yapılır. Yani 2000 model araçtaki abs ile 2010 model araçtaki abs sistemi farklıdır. Sanırım şuan bosch 9.0 lar kullanılıyor. Sizin aracınızda abs varsa büyük ihtimal 8 veya 7 dir.
  • Esp olması biraz zor bi hitmal geldi bana ama bilemem.Abs ışığı frene basıp devreye girdiğinde yanacak diye bir şey yok.Astra sedanlarda abs var ama devreye girdiğinde yanmaz.İlk kontakta yanar.Eğer abs varsa hareket halinde sert fren yapınca fren pedalında vuruntu yaparak tekerin kilitlenmesini önler.Buradan anlayabilirsiniz.
  • bugün test ettim abs yok ama esp var sert dönüş yaptığımda devreye girdi..yardımlarınız için teşekkür ederim..
  • abs olmadan esp olması mümkün değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.