Merhabalar 3 hafta önce honda civic 2005 ls model araç aldım. Aracımla düne kadar hiç sert viren yapmamıştım dün akşam sert fren yaptığımda abs devreye girdiğinde mekanik bir ses geldi 2-3 saniye daha sonra birkaç deneme daha yaptım aynı ses yine geldi. Bir motorcuya götürdüm bakması için test sürüşü yaptı ve abs beyninde problem olduğunu söyledi. Beynin değişmeside sanırım 3 bin tl civarındaymış abs ışığında herhangi bir anormallik yok yanlız ani frenlerde abs beyninden 2-3 saniye kadar mekanik bir ses geliyor.
İlk arabam pek anlamıyorum açıkçası ama frenlerinde çok iyi tutmadığını farkettim. 3 hafta önce ekspertizde herhangi bir sorun gözükmemişti
civic ls 185/70/14 ebat lastikleri yola tutunmaz abs de sürekli saçmalar aracının zırt pırt abs devreye girmemesini istiyorsan lastik ve jantları değişmelisin. abs beyni yanmışmış sallamış sana usta olmaz öyle bişey! ya 15 jant alıp 195/60/15 takacaksın. yada 16 jant alıp 205/50/16 lastik takacaksın. yoksa araban 8 ile 15derece sıcaklıklarda sert firenlerde kızaklar durmaz. abs den gelen ses 1 2 saniye nasıl bir ses? firen tak tak vurur ve bir uğultu buuuubbbb sesi