Şimdi Ara

Abstract Örneği Sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, netbeans'ta java çalışıyordum ancak 1.5 saattir bir hata da takıldım.

Dosya sistemim şöyle.

Abstract Örneği Sorunum

Sorunumu anlatayım. Herhangi bir java belgeme public static void main eklemezsem netbeans onu class olarak tanımlamıyor yani compile etmiyor. Static void main eklersem de boş olarak çalıştırıyor. Sonuçta abstract çalışması için onun olmaması lazım. Tek istediğin sekreter.java yı çalıştırıp ekrandaki yazıları yazdırmak.

Calisan.java
    package javaapplication6;

public abstract class calisan {

public abstract void maas();

}

Sekreter.java

public class sekreter extends calisan {

public void maas() {
    System.out.println("maasınız 100");
    }

public final void yetki() {
    System.out.println("yetkiiii");
    }

}

genelsekreter.java

public class genelsekreter extends sekreter {

public void yetki(int x) {
    System.out.println("en yetkili benim za");
    }

}

• public void maas() {
    }

sanırım bunu override etmen lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

public void maas() {
    }

sanırım bunu override etmen lazım

Override etmeyi sadece teorik olarak biliyorum, bilgim olmadığı için bir şey diyemem. Ancak internette örneklere baktığımda override edilmemiş.

Mesela :

public abstract class Ogrenci_Sinifi {

private String ad;

private String soyad;

private int numara;

public abstract String getAd();

}

public class Ogrenci extends Ogrenci_Sinifi {

public String getAd() {

return "Burak";

}

public String getSoyad() {

return "Kutbay";

}

}

Ben bu örneklere göre kendi hatamı göremiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorunuzu tam olarak anlamadım, anladığım şey şu siz sekreter sınıfının içindeki fonksiyonları çalıştırmak istiyorsunuz.
    Bir fonksiyonun çalıştırılması için o fonksiyonun çağrılması gerekli. Sınıfı compile edeyim bütün fonksiyonlar otomatik çalışsın diye bir şey yok, öncelikle maas(); yetki(); yazacaksınız ki bu fonksiyonlar çalışsın.

Ayrıca bir java projesinin çalışmasını istiyorsanız en az bir (mantıken sadece bir) sınıfın içinde main fonksiyonu bulunmalıdır. main fonksiyonu bulunmayan sınıflar sadece bize yardımcı olan sınıflardır, asıl iş mainle başlar, mainle de biter. Eğer sekreter sınıfının içinde maini oluşturacaksanız, doğrudan maas(); yetki(); yazıp çalıştırabilirsiniz. maini başka bir sınıfta oluşturacaksanız, iki seçeneğiniz var. sekreter sınıfındaki fonksiyonları static yaparsınız, sekreter.maas(); sekreter.yetki(); ile main içinden çağırırsınız veya sekreter s = new sekreter(); ile nesne oluşturup s.maas(); s.yetki(); ile çağırırsınız.

@Override yazmazsanız da o fonksiyon override edilir otomatik olur. Javayı temelden iyi öğrenmenizi öneririm, kod yazıp öğrenmek işin zor yolu.

• quote:

Orijinalden alıntı: assembly_bilmeyenassembler

Sorunuzu tam olarak anlamadım, anladığım şey şu siz sekreter sınıfının içindeki fonksiyonları çalıştırmak istiyorsunuz.
    Bir fonksiyonun çalıştırılması için o fonksiyonun çağrılması gerekli. Sınıfı compile edeyim bütün fonksiyonlar otomatik çalışsın diye bir şey yok, öncelikle maas(); yetki(); yazacaksınız ki bu fonksiyonlar çalışsın.

Ayrıca bir java projesinin çalışmasını istiyorsanız en az bir (mantıken sadece bir) sınıfın içinde main fonksiyonu bulunmalıdır. main fonksiyonu bulunmayan sınıflar sadece bize yardımcı olan sınıflardır, asıl iş mainle başlar, mainle de biter. Eğer sekreter sınıfının içinde maini oluşturacaksanız, doğrudan maas(); yetki(); yazıp çalıştırabilirsiniz. maini başka bir sınıfta oluşturacaksanız, iki seçeneğiniz var. sekreter sınıfındaki fonksiyonları static yaparsınız, sekreter.maas(); sekreter.yetki(); ile main içinden çağırırsınız veya sekreter s = new sekreter(); ile nesne oluşturup s.maas(); s.yetki(); ile çağırırsınız.

@Override yazmazsanız da o fonksiyon override edilir otomatik olur. Javayı temelden iyi öğrenmenizi öneririm, kod yazıp öğrenmek işin zor yolu.

Cevabınız için teşekkürler. Yetki'yi hiç yazılmamış sayabiliriz, karışıklık yaratmasın.Herhangi birine main fonksiyonu eklediğim zaman boş olarak çalıştırıyor. Hiç blr fonsiyon yazılmıyor.

Edit: Anladım dediğinizi, main'in içine fonksiyon(); yazın diyorsunuz bana da mantıklı geldi aslında, neden denemediysem.

Bilgisayar Kavramları youtube kanalını izliyorum javaya giriş amaçlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 20 Nisan 2017; 19:53:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Requizm

quote:

Sorunuzu tam olarak anlamadım, anladığım şey şu siz sekreter sınıfının içindeki fonksiyonları çalıştırmak istiyorsunuz.

Cevabınız için teşekkürler. Yetki'yi hiç yazılmamış sayabiliriz, karışıklık yaratmasın.Herhangi birine main fonksiyonu eklediğim zaman boş olarak çalıştırıyor. Hiç blr fonsiyon yazılmıyor.

Edit: Anladım dediğinizi, main'in içine fonksiyon(); yazın diyorsunuz bana da mantıklı geldi aslında, neden denemediysem.

Şadi hocamız değerli bir hoca, onu eleştirmek haddimiz değil ama videolardaki süre sıkıntısında olsa gerek kod videoları yeni başlayanlar için biraz zor. Tek bir kaynağa bağlı kalmayın, Şadi hocayı dinleyecekseniz de oop videolarından önce temel java videolarını izleyin.

• quote:

quote:

quote:

Şadi hocamız değerli bir hoca, onu eleştirmek haddimiz değil ama videolardaki süre sıkıntısında olsa gerek kod videoları yeni başlayanlar için biraz zor. Tek bir kaynağa bağlı kalmayın, Şadi hocayı dinleyecekseniz de oop videolarından önce temel java videolarını izleyin.

Zaten temel programlama bilgim var. Temel java videolarının yarısını izledim, 2-3 dakikalık ve başlangıç düzeyi için videolar olduğu için izlemedim açıkçası. Yani kendimi iyi bir programcı olarak görmüyorum ama o videolar hiç bilmeyenlere anlatıldığı için fazla basit geliyor o tür şeyler. Oop a başlayalı çok olmadım, o yüzden bazı terimlerde takıldığım yerler oluyor. Tek bir kaynağa bağlı değilim zaten. Yazılım bilimi, Murat Yücedağ, sina5an, Yalın kod vs vs 30 küsur kanal takip ediyorum. Site olarakta takip ettiğim yerlerde var ayrı olarak. Teşekkürler tavsiyen için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CorelDRAW X7 Hatası ve Çözümü
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ama o zaman main olmayan sınıfın çalışamayacağını, fonksiyonun çağrılmasının zorunluluğunu bilmeniz gerekmez miydi? Eleştiri olarak algılamayın, OOP çok basit bir kavrammış gibi algılanıyor ama tam tersine epey karmaşık bir kavram. OOP öncesi dilin temel bütün prensiplerine hakim olursanız daha sağlam adımlarla öğrenirsiniz.
  • quote:

Ama o zaman main olmayan sınıfın çalışamayacağını, fonksiyonun çağrılmasının zorunluluğunu bilmeniz gerekmez miydi? Eleştiri olarak algılamayın, OOP çok basit bir kavrammış gibi algılanıyor ama tam tersine epey karmaşık bir kavram. OOP öncesi dilin temel bütün prensiplerine hakim olursanız daha sağlam adımlarla öğrenirsiniz.

Evet öyle olduğunu biliyorum ama örneğine göre sorun yok hiç. Şadi hocamızın java 7. videosundaki abstract örneğine defalarca baktım, o yüzden kafam karıştı zaten, main fonksiyonu olmadan yazıyor. Ve oop tabi ki daha zor. Oop'ta sağlam bilgi sahibi olup ardından tekrar c ve oop'a dönmeyi düşünüyorum. Veya oop'u giriş seviyesinde bırakıp c de sağlamlaşıp oop'a dönebilirim. Tekrar belirteyim zaten iyi olduğumu iddia etmiyorum. Şu örnekte bile böyle bir konuda takıldım sonuçta.

• Estağfirullah ben de iyi olduğumu iddia etmiyorum zaten
    Bahsettiğiniz kod kaçıncı dkda, video çok uzun dkyı söylerseniz bakayım.
  • Dk 32 de başlıyor örneğe hatırladığım kadarıyka

• quote:

Dk 32 de başlıyor örneğe hatırladığım kadarıyka

Dediğiniz dakikada başlayan örneği çalıştırmıyor 41. dakikaya kadar, 41. dakikada çalıştırmak için main yazıyor dikkat edin.
  • quote:

quote:

Dediğiniz dakikada başlayan örneği çalıştırmıyor 41. dakikaya kadar, 41. dakikada çalıştırmak için main yazıyor dikkat edin.

Çalıştırmamıştı şimdiye kadar da, korktuğum başıma geldi

Neyse buna da tecrübe diyip teselli edeyim kendimi

• quote:

quote:

quote:

Çalıştırmamıştı şimdiye kadar da, korktuğum başıma geldi

Neyse buna da tecrübe diyip teselli edeyim kendimi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.