Şimdi Ara

NEDİR BU BURN - İN OLAYI??? (RESİMLİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YA ARKADASLAR Bİ PLASMA ALICAZ AMA HANGİ FORUMU OKUSAK Bİ BURN -İN OLAYIDIR GİDİYO.
    BUNU RESİMLE GÖSTEREBİLECEK Bİ ARKADAS YOK MU YAA
    ÇOK CAN SIKICI Bİ ŞEYMİDİR EĞER ÖYLYSE LCD ALALIM PARAMIZI BOŞA VERMEYELİMM.
    (BU ARADA lg-42pc1r modeline iyice ısındım-alabilirim)ama burn in var diyolar:(

• Yapay Zekanın Yanıtı

NEDİR BU BURN-IN OLAYI?

Burn-in Protection Ne Demektir?

"Burn-in" ekranlarda oluşan ve kalıcı hale gelen görüntülerdir. Bu görüntüler, uzun süre aynı sabit görüntünün ekranda kalmasından kaynaklanır. Televizyonlarda ve monitörlerde sıklıkla karşılaşılan bir sorundur.

Burn-in Protection, Yandex'de Ne İşe Yarar?

Yandex, "burn-in protection" özelliğini sunar. Bu özellik, televizyonlarda ve monitörlerde burn-in oluşumunu önlemek için tasarlanmıştır. Uzun süre aynı görüntünün ekranda kalmasını tespit ettiğinde, ekranı karartabilir veya başka önlemler alabilir.

Burn-in Nasıl Önlenebilir?

Burn-in'i önlemek için şu ipuçlarını takip edebilirsin:

• Uzun süre aynı sabit görüntünün ekranda kalmasından kaçın.
    • Ekran parlaklığını mümkün olduğunca düşük tut.
    • Ekran koruyucu kullan.
    • Televizyonunu veya monitörünü düzenli olarak kapat.

Burn-in Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?

Burn-in oluştuysa, genellikle kalıcıdır. Ancak, bazı durumlarda hafifletmek için deneyebileceğin birkaç yöntem vardır:

• Ekranı beyaz bir görüntüyle uzun süre açık bırak.
    • Ekranı düzenli olarak kullan ve farklı görüntüler görüntüle.
    • Bir ekran temizleme kiti kullan.

Önemli Not: Burn-in protection özellikleri tüm cihazlarda bulunmayabilir ve burn-in oluşumunu tamamen önleyemeyebilir. Bu nedenle, ekranını korumak için iyi alışkanlıklar geliştirmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Panasonic Bayii'lerinde görevli arkadaşların demesi üzerine size aktarıyorum. Kendim her hangi bir şekilde teknik bilgiye sahip değilim bu konuda. Önce bunu belirteyim.
    Konuya dönersek;
    Panasonic tarafından getirilen bir çok Tv (ki ben 42pv70F ile 700F modellerini araştırdım) G10 panel kullanılmakta imiş ve G10 panelde sizin "Burn-in" olarak tabir ettiğiniz yanma olayı çok nadir görülüyormuş. Şayet yanma gerçekleşirse ve kendiliğinden düzelmez ise servis tarafından silinebiliyormuş(silinme işinin teknik olarak mümkün olup olmadığını bilmiyorum satıcının söylediği bu fakat tek satıcı değil birden fazla satıcı söyledi).

Yine aynı satıcılar Pioneer'de daha fazla görüldüğünüde ekledi.

Ayrıca bir arkadaş fark etmiş Panasonic'lerde siyah şerit şeklinde olan ekranlarda siyah pikseller sürekli hareket halinde imiş bir nevi koruma amaçlı fakat aynı şey kanal logolarında yok malesef. Aratarak bu bilgiye forumda uaşabilirsiniz.

Dediğim gibi bu bilgiler bana bir kaç farklı satıcı tarafından söylendi.

• Öncelikle burn-in olayı her ne şekilde olursa olsun her cihazda mevcuttur. Elbette yeni jenerasyon cihazlarda daha yüksek önlemler alınmış durumdadır. Bu yanıklar , plazmanın içerisinde olan temizlemelerle giderilebilmektedir ancak çok büyük bir yanıkta sizi ne Panasonic kurtarır,ne LG , ne de Pioneer. Bu noktada kullanıcıların dikkatli kullanması gerekiyor. Siz televizyonu aynı kanalda örneğin TRT'de şu renkli bir ekran var ya hani saatin gösterildiği eskiden televizyonunuzu kapatmayı unutmayınız yazısından sonra gelen; işte orada açık bırakır uyursanız ,sabah kalktığınızda hedef tahtası gibi bir ekranınız olur :)
    Herşey size bağlı,gerekli özeni gösterirseniz hiç birşey olmaz.

Hangi satıcıya gitseniz hangi ürünü satmak istiyorsa cihazın yanmayacağını söyler...

Samsung'a gitsen piksel kayması var yanmaz...
    LG'ye gitsen Clear Filter Pro var yanmaz...
    Philips'e gitcen Combfilter , bla bla bla... Sonuçta yanarsa hepsi yanar,temizlenecekse de ellerinden gelen herşeyi yapar cihazlar temizleme adına...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhum06 -- 2 Eylül 2007; 10:26:38 >

• Sürekli zaplamayla herhalde bu yanık sorun olmaz!
    Ayrıca bu yanmanın gerçekleşmesi için minimum süre ne kadar acaba? Normal TV yayınında kanal logosu en fazla 1 saat; çünkü sürekli reklam verdikleri için 1 saati aşkın logo olması zor. Bu durumda şu soru da akla geliyor: Aynı logo için dinlenme aralığı ne kadar olmalı? Reklam süresi olan 10 Dakika kurtarır mı?
  • Benim bildiğim LCD TV lerde aynı görüntü belli bir süre ekranda sabit kalırsa kendiliğinden kapanıyor. LCD monitörlerde ki ekran koruyucu gibi.
  • Şu linkte benim burn-in tecrübem var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_7046239/mpage_1/key_/tm.htm
    selamlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.