Şimdi Ara

AC beslemeli Amfiyi DC ye çevirmek. İşin içinden çıkamadım :/ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dün pilleri söktüm tek tek ölçtüm. 3 tanesi 4,07 civarındaydı. Birisi 3,5 volt diğer ikisi de 3,8 falan.

Ben pilleri bms'ye hiç şarj etmeden takmıştım. Sandım ki dolan pilin enerjisini kesip diğerlerini dolduruyor. Meğersem laptop bataryaları gibiymiş. Dolu olana göre ayarlanıyor şarj kesimi. O yüzden 1 saat falan gidiyordu şarjı.

Sağlam pillerimden buldum evde fenerler için ayırdığım. Ölçtüm 4,2 volt. 6 tane 4 volt civarı pili topladım, paralel olarak şarja taktım. 2 saat falan durdu şarjda. Hepsinin şarjı eşitlendi. 4,24 volt oldu. BMS ye öyle bağladım.

25,44 volt etti. Dün gece 15dk test ettim, sonra 1 saat kullandım, gündüz yarım saat civarı dinledim. Şimdi yine kullanıyorum 1saat falan olmuştur. Voltmetre bağladım şarj girişinden ölçüyorum sürekli. Şimdi mesajı yazarken 23.1 volta düştü. Bakalım eski dengesiz piller varken de BMS 22,80 voltta kesiyordu enerjiyi. Normalde aşağıdaki bilgilerde bir 2.55 bir 4.08 yazıyor acaba hangisi koruma voltajı anlamadım. 4 volt fazla gibi geldi bana. 4 olsa şu anda 23 voltta çalışmazdı zaten. 2,55 sanırım. 2,55 dersek 6x2,55 15volta kadar kullandırmalı. Şu hali bile iyi ya 2 - 3 saat gitti tahmminen

Boyutu: approx.50 * 30*2mm
    Lampshift maksimum deşarj akımı: 15A
    Anlık deşarj akımı: 25A
    Şarj gerilimi: 25.5V
    Şarj akımı: 15A (MAX)
    Aşırı şarj algılama gerilimi: 4.28 ± 0.05V
    Aşırı şarj koruması gecikmesi: 0.1S
    Aşırı şarj çıkış gerilimi: 4.08 ± 0.05V
    Aşırı deşarj algılama gerilimi: 2.55 ± 0.08V
    Aşırı deşarj algılama gecikmesi: 0.1S
    Aşırı deşarj bırakma gerilimi: 2.9 ± 0.1V
    Aşırı akım algılama gerilimi: 150mV
    Aşırı akım algılama gecikmesi: 9MS
    Aşırı akım koruma akımı: 30 ± 3A
    Aşırı akım koruma serbest bırakma durumu: yükü ayırın
    Kısa devre algılama gecikmesi: 250uS
    Kısa devre koruma serbest bırakma durumu: negatif açık kes
    Ana devre iletim direnci: ≤ 20mΩ
    Çalışma akımı: ≤ 30uA
    Uyku akımı (akü aşırı deşarj) ≤ 10uA
    Sıcaklık aralığı: -30 / + 80 ℃

edit saat 01:07

Demin voltmetre göstergesi 20.4 e geldiğinde cihaz kapandı. BMS akımı kesti, ben 2.5 volt bilirdim ama anma gerilimi diyorlar herhalde 18650 de o 3,7 'imiş. Tepe voltaj ise 4,2. Kritik eşik ise 2,55 volt. BMS 'ler ise pili 3,40 civarında kesiyor. Şimdi şarj için bir devre araştırıyorum dolduğunda yeşil led yakacak basit bir sistem olsun. Belki röleli yapar enerjiyi de keserim. Çünkü 24 volt trafom çıkışta 35 volt veriyor. Yük altında bu düşüyor elbette ama zarar verir mi bilmiyorum.

edit 2 :

yaptğım adaptör çok ısındığı için diyotları falan değiştirdim biraz zaman geçti. BMS toplamda 1 saatte şarj oldu.Lakin bu simetrik bağlantı işi bozuyor muhtemelen. Orta çıkış aldığım 2 pil daha çok bitiyor diğerlerine göre. BMS nin şarjı kesme voltajı normaldi aslında 20 voltta kesti ama pilleri paralel olarak şarj ettiğim voltaja ulaştıramadı. Bms, 23,5 voltta kesti enerjiyi yine. Her hücrede 3,9 volt var diyebiliriz. 4 Tanesi 4.2 kalan 2'si yani simetrik bağlantıya güç aldığım orta uca bağlı piller ise 3,7 voltta kalmış oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 25 Temmuz 2020; 5:6:23 >

• o tdalara anca ısınır hazı rmodül taksaydınız keşke
    aliexpress.com
    US $14.56 9% OFF|XH A302 BT 5.0 TPA3116 Two channel Stereo Bluetooth digital Audio amplifier board AUX AMP plate amplifier|Earphone Accessories| - AliExpress
    https://www.aliexpress.com/item/4000848262123.html?spm=2114.12010612.8148356.32.797b4fd4AUmukN

• Hocam bende aynı projeyi yapmaya çalışıyorum DC yi ac ye çevirmeye çalışıyorum 12 volt ac ile çalışıyor bende sistem bunu nasıl yapabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AC beslemeli Amfiyi DC ye çevirmek. İşin içinden çıkamadım :/

Elimde böyle bir 12 volt Luk AC akım ile çalışan Logitech s221 model ses sistemi var ben bunu taşınabilir DC akım ile çalıştırmak istiyorum elektronik hakkında pek bilgim yok tarif eden olursa elimden geldiğince yaparım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç farketmez AC uçlarından DC bağlayıp çalıştırabilirsiniz üstelik + - terste bağlayabilirsiniz girişte köprü diyot görünüyor 12v pil bağlayın yeterli gücü varsa çalıştırır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.