Şimdi Ara

AC Fan Kontrol Devre şeması yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar forumda bıraz bakındım ama bana rastlamadı herhalde yada yoktu.
    bana AC gerilimde çalışan fan için hız kontrol devresi lazım basit bi devre olması işime gelir. teşekkürler yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carissimo61 -- 12 Ekim 2006; 21:09:18 >

• fan kaç watt??
  • 22/19 w yazıyor hocam üstüne
  • yaw voltajı sormayı unuttum iyi mi
  • 220 v hocam .
  • http://www.electronic-kits-and-projects.com/kit-files/3000/3019.pdf

100 ohm 1 watt direnç ve 220 nf 400V kondansatör ü seri bağlayıp motorun uçlarına girersen daha sağlıklı olur..
  • teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dc Motor Hız Kontrol Devresi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • +
    şemayı görünce aklıma geldi. italyan bir şirket bizden böyle bir devre istemişti. motorola uygulama notlarından birini modifiye ederek benzer bir sema çıkardık ve bir kaç numune üretip test ettik. gayet güzel çalışıyordu bunun üzerine hiçbir değişikliğe gerek duymadan birkaç numune üretip gönderdik ertesi hafta üzerlerindeki potlar yanmış bir şekilde geri geldi yazdıkları raporu okuduk min devirde uzun süre çalışma testti yaparlarken yandıkları yazıyordu! bizim niye böyle bir test aklımıza gelmedi bilmiyorum ama min devirde pot üzerinde harcanan gücü hesapladığımızda katalog değerinin üstünde bir değer bulduğumuzu hatırlıyorum. bunun üzerine işimizi sağlamak almak için biraz daha büyük güçlü bir pot koyup, pota seri kondansatörün ( C3) değerinide düşürmüştük.
    uzun lafın kısası pot tütmeye başlarsa dediklerimi yapın.
    kolay gelsin...

• r2d2droids dostum uyarı için teşekkür ederim ..
  • rica ederim.
    kolay gelsin...
  • hocam bildiğiniz daha basit bir devre varmı acaba.
  • C1 i çıkartın bobinide kısa devre edin ( kullanmayın )...
  • yani benim basitlikten kastım malzemeleri bulamadığımdan dedim hocam triac la diac ı bulamadım da onun için.
  • triac için bta06 veya bta08 diac için ise 30V luk 20voltluk ne bulursanız kritik değil fakat 20 ila 40 V arasında olursa daha sağlıklı çalışır...
  • ok teşekkür ederim bi bakım bulabilecekmiyim
  • piyasada olması gerek.
    en kötü ihtimal bulabildiklerinizin numaralarını alın datasheetlerine bakarak hangisinin uygun olduğuna karar verelim
  • Dimer devresi ile kontrol et tiryak kullan ...
  • teşekkür ederim
  • arkadaşım elektrikçiden bir adet 220v luk dimer alp bir ucunuda fana bağladın mı iş bitiyo

AC Fan Kontrol Devre şeması yardım!!!
  • öneri çin teşekkürler benimde aklıma geldi ama hazır devre yok muş beylerin elinde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.