Şimdi Ara

220v ile ldr li devre yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm beyler 220v ile çalışan ldr li bir devre arıyorudum olay şu gece olunca lamba yanacak kısa ve öz ben aşagıdaki devreyi buldum bu sizce teorikte ve uygulamada çalışırmı bilginiz varmı

eger elinizde bahsettigim gibi devreden varsa banada elinizi uzatın haa gugıl en iyi arşiv derseniz nasıl aratayım ben onu bulamadım saygılar efendim

• Kardeşim bu devre senin işini görür merak etme sen pot sayesinde tetiklemeyi ayarlarsın az karanlıkta ck kranlıkta yanmasını ayarlarsın. hatta devrein masteafınıda söyleyim kendin yapacaksan ama günümüzde hazırlarıda var. Devre 5 ytl tutar bende yaptım. aynısını :D
  • ben sanırım burda scr yi piyasada bulamıcak gibi bir his var içimde hayırlısı bakalım
  • Devrenizde C1 i deşarj etmek için D1-C1 ile nötr arasına 1N4007 diyot ve bias gerilimi
    kararlılığı için örneğin 15V zener ile 100µf kondansatör kullanmanızı tavsiye ederim.

• şimdi kafam turşu olacak ben hangi dewreyi yaparsam çalışacak ha birde ustura kardeşin verdigi şema da sadece deşarj için eklenmiş elemanlar var onları koymasak ne olur koysak ne olur sanırım koyarsak elektrik çarpmaz koymazsak elektrik çarpabilir mi demek
  • haydiyin arkadaşlar bana yardımcı olun ordaki scr ty 5004 transistörü piyasada mevcutmudur eger piyasada çok zor bulunan türden ise onun yerine geçebilecek tr varmıdır cewaplar için çok teşekkürler
  • sanırım ty5004 bir tristör sembolü öyle en azından

SCR de silikon kontrollü doğrultucu olutormuş

http://tr.wikipedia.org/wiki/Trist%C3%B6r

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MzkC -- 24 Temmuz 2008; 22:36:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ARKADAŞIM BEN GEÇEN BU MALZEMEYİ ARAMADIK YER KALMADI ADANA DA NEYSE BİR ELEKTRONİKÇİYE GİRDİM ADAM BANA BUNUNLA AYNI GÖREVİ ÜSTLENEN TR VAR DEDİ ADINI YAZAYIMDA UYUP UYMADIGINI SÖYLEYE BİLİRMİSİNİZ BT 169 HAA BİRDE ORDAKİ KONDANSATÖR KUTUPSUZ BENDE KUTUPLU ALMIŞIM SKINCASI OLACAKTIR BÜYÜK BİR İHTİMALLE SAYGILAR
  • kondansatörün değeri aynıysa bir değiiklik yaprmı bilmiyorum ama kutupsuzlar genelde seramik kondansatör oluyor kutuplularda çoğunlukla eloktrolitik oluyor bir fark yaparmı denemek lazm ...
  • DENEYİP ÇARPILMAK LAZIM HA NEYSE DENEME PATLATMA YOLUNU DENİCEM ÖLÜRÜM KESİN
  • korkmana gerek yok en fazla olacak olan tristöryanar sigorta atar tabi senin ellerin orda olmaması lazım
  • mantıklı
    quote:

Orjinalden alıntı: MzkC

korkmana gerek yok en fazla olacak olan tristöryanar sigorta atar tabi senin ellerin orda olmaması lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.