Şimdi Ara

Aç kapa bataryaya nasıl hortum bağlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
29.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konunun yeri burası mı bilmiyorum ama benim bir sorunum var.
    Evde normal çeşme olmadığı için lavabodaki aç kapa bataryaya normal hortum bağlayamıyorum. Bunun için ne tür bir aparat gerekli, bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?
    Teşekkürler..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aç Kapa Bataryaya Hortum Bağlama

Aç kapa bataryalara hortum bağlamak, ev işlerini kolaylaştıran kullanışlı bir işlemdir. İşte adım adım bir kılavuz:

Gerekli Malzemeler:

• Bahçe hortumu
    • Hortum adaptörü (gerekirse)

Adımlar:

1. Bataryayı kapatın ve su kaynağını kesin: Herhangi bir su hasarını önlemek için bataryanın su vanasını kapatın ve su kaynağını kesin.

2. Hortum adaptörünü takın: Bazı aç kapa bataryaları, bir hortumun doğrudan bağlanmasına izin veren dahili bir adaptöre sahiptir. Değilse, bir hortum adaptörü takmanız gerekecektir.

3. Hortumu adaptöre bağlayın: Hortumun ucunu adaptörün dişli kısmına yerleştirin ve elinizle sıkın. Hortum musluğa girmiyorsa, daha sıkı bir bağlantı sağlamak için pense kullanabilirsiniz.

4. Bağlantıyı kontrol edin: Bağlantının sıkı ve sızıntısız olduğundan emin olmak için hortumu hafifçe çekin. Gerekirse daha fazla sıkın.

5. Su kaynağını açın: Su kaynağını tekrar açın ve bağlantıda herhangi bir sızıntı olup olmadığını kontrol edin.

6. Musluğu açın: Hortumu kullanmaya hazır olduğunuzda, aç kapa bataryanın musluğunu açın.

İpuçları:

• Yeni nesil musluklara hortum takarken: Bazı yeni nesil musluklar, özel adaptörler veya konektörler gerektirebilir. Musluğun üreticisinin talimatlarını izleyin.
    • Mutfak çeşmesine hortum takarken: Mutfak çeşmeleri genellikle ayrı bir musluğa sahip olduğundan, hortumun takılması benzer adımları içerir.
    • Banyo bataryasına hortum takarken: Banyo bataryaları genellikle daha küçüktür, bu nedenle daha küçük bir hortum adaptörü gerekebilir.

Bu kolay adımları takip ederek, aç kapa bataryanızda sorunsuz bir şekilde hortum kullanabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende bu sorunun cevabını merak ediyorum sanırım bağlamak için gerekli parça kelepçe olabilir benim aklıma bir tek o geliyor
  • Sanırım bataryalara hortum bağlamanın imkanı yok.
    Ancak ufak bir tadilatla, fayans altındaki su hattından başka bir T çıktısı alarak, oraya normal bir çeşme bağlama şeklinde olabilir.
    Şu anda tadilatla uğraşmak istemediğimden bu işi askıya aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaçatı

Sanırım bataryalara hortum bağlamanın imkanı yok.
    Ancak ufak bir tadilatla, fayans altındaki su hattından başka bir T çıktısı alarak, oraya normal bir çeşme bağlama şeklinde olabilir.
    Şu anda tadilatla uğraşmak istemediğimden bu işi askıya aldım.

hocam tesisatı kırıp dökmeye gerek yok..ben biraz araştırdım ve şunu buldum.

bilgine,

http://www.zimasziraat.com/sulama_ekipmanlari_claber_8583_koala_ankastre_musluk_adaptoru-l-1-sayfa_id-111-id-61840-f-943bec2639be64afc3da6c3acf288277#tablnk

http://www.youtube.com/watch?v=PnFMApXupmg

• Hocam bana kalırsa bu sistem pek de sağlıklı bir şey değil. Aparatı mandal tarzı bir sistemle bataryaya tutururmuşlar, ufak bir asılmayla yerinden çıkar gibi geliyor bana. Çünkü pasolama yok vidalama yok, sadece sıkıştırma var. Ama yine de alıp denenebilir tabiki. Teşekkürler.
  • surfcasting S kullanıcısına yanıt
    Uzun zaman geçmiş ama belki başkasının işinede yarar :)

http://www.gardena.com/tr/su-yonetimi/hortum-baglantilari/ic-mekan-musluklar-icin-adaptor/
  • Tavsiyeniz üzerine linkteki ürünü aldım. Fiyatı biraz pahallı olmasına rağmen deydi doğrusu. Şimdi hortumu rahatlıkla bağlayıp suyu istediğim yere taşıyabiliyorum. Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aç kapa musluk arızası
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: surfcasting

Tavsiyeniz üzerine linkteki ürünü aldım. Fiyatı biraz pahallı olmasına rağmen deydi doğrusu. Şimdi hortumu rahatlıkla bağlayıp suyu istediğim yere taşıyabiliyorum. Teşekkür ederim.

Uplıyorum..

http://www.artema.com.tr/armaturler-dus-sistemleri-aksesuarlar/armaturler/mutfak-bataryalari/axe-s-eviye-bataryasi-sku-a42139

bu ürüne uyar mı bu aparat :(

• Senceru kullanıcısına yanıt
    Bizim banyodaki batarya aşağıdaki gibi, buna bağlanabiliyor. Ayrıca mutfaktaki bataryaya da bağlanabiliyor sizin resimdekine benziyor.
    Yani bataryanın ucunda pasolu yüzük şeklinde filtre olan her bataryaya bağlanabiliyor. Bataryanın kendi süsüğünü söküp aparatın yüzüğünü takıyorsunuz ve kullanıyorsunuz, çok pratik. Ben aldığıma pişman olmadım.

• Resimdeki mutfak bataryası için kalın hortum varmıdır acaba ya da Aparat.
    http://www.imagebam.com/image/12fa7d518405742

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • wa$abi kullanıcısına yanıt
    Sizin kullanmış olduğunuz bataryanın ağız paso yapısı, benim bataryanın paso yapı ile aynı ise yukarıda almış olduğum ürünü kullanabilirsiniz.
    Eğer olmuyorsa sizin bataryanın ucuna uygun çapta hortum mutlaka vardır. Düz bir hortum bağlayıp normal boru kelepçesi ile de sıkabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: surfcasting

Tavsiyeniz üzerine linkteki ürünü aldım. Fiyatı biraz pahallı olmasına rağmen deydi doğrusu. Şimdi hortumu rahatlıkla bağlayıp suyu istediğim yere taşıyabiliyorum. Teşekkür ederim.

Ürünü nereden aldınız?
  • guitarman kullanıcısına yanıt
    Gittigidiyor'dan almıştım. Aparatın adı "İç Mekan Muslukları İçin Adaptör(8187)"

Burada hesaplı.
    http://www.istanbulbahcemalzemeleri.com/urun/gardena-dahili-ic-mekan-musluklar-icin-adaptor-8187/134

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfcasting -- 21 Mart 2017; 20:7:35 >
  • Merhaba,

Ekte gördüğünüz bataryalarımıza hortum bağlayabilmek için bir aparat maalesef bulamadık.Önerebileceğiniz bir aparat var mıdır? Musluğun içerisindeki adını tanımlayamadığım çiviye benzer şey plastik gibi bir materyalden yapılmış ve tornavida ile çevirip sökmeye kalktığımızda parçalanıyor. Aç kapa bataryaya nasıl hortum bağlanır? Aç kapa bataryaya nasıl hortum bağlanır? Aç kapa bataryaya nasıl hortum bağlanır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veralynn -- 10 Nisan 2017; 22:45:7 >

• veralynn V kullanıcısına yanıt
    Sizin bataryaların ucu düz geliyor benim aldığım aparat buna bağlanmaz. Sizin bataryaya uygun daha başka aparatlar varmı onu da bilmiyorum.
    En kötü ihtimal eskiden olduğu gibi hortumu çeşmenin ağzına geçirir kelepçeyle dıştan sıkarsınız.
  • Bir adaptor bir nipel toplam 5 liralik is aslinda. Fakat her baglantigi yaptiginda musluk suzgecin onundeki contayi nipele takicaksin yada nipele teflon saricaksin ki kacirmasin.

Bende boyle bir sistem yapicam cunku arabami kirec ve tortu filtresinden gecmis suyla yikamak istiyorum.
  • mutfak bataryası için arıyorum. nasıl birşey almak lazım ?bataryanın ağızını söküp ölçtüm 22 mm . kimi satıcı inç diyor kimi parmak diyor benim ölçüm nedir ?

@surfcasting

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 9 Mayıs 2022; 10:35:41 >
  • surfcasting S kullanıcısına yanıt

bendeki de bundan buna aparat arıyorum. nasıl bişey almak gerekiyor ? bime şöyle bişeyler gelmiş. bizim musluklara oluyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 9 Mayıs 2022; 11:6:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.