Şimdi Ara

Ac Origins Fps drop sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar i5 8300h 1050ti 8gb ram laptop kullanıyorum bu oyunu oynarken her 5-10 saniyede bir fps 15e düşüp geri 60a çıkıyor işlemci kullanımı %99 zaten ama ekran kartını %60larda kullanıyor bu kadar büyük optimizasyon sıkıntısı olması normal mi 1600x900 yapıp her şeyi en düşüğe çekiyorum yine drop yiyorum 1920x1080 de yüksek yapıyorum yine aynı oranda drop yiyorum kendimin bir kaç özel ayarı var cpu ve gpu çok ısınmasın diye sıcak yaz günleri filan farketmeden laptop 70-75 dereceyi geçmiyor kesinlikle sanırım bundan kaynaklanıyor işlemcinin gücünü kestiğim için ama bu oyun dışında tüm oyunları çok rahat şekilde oynuyorum hatta bazılarında 50-60 derece seviyelerinde kalabiliyor laptop bu ayarları değiştirip maksimum güce alırsam drop sorunu biraz olsun çözülüyor 2-3 dakikada 1 kere filan oluyor rahatsız etmeyecek şekilde ama bu durumda da cpu ve gpu 90 dereceleri geçiyor origins için çözüm öneriniz var mı eğer yoksa mecburen sileceğim.

• hocam 4 çekirdek işlemci için olağan normal durum r5 2600 6 çekirdek 12 izlek olmasına ragmen %60 larda kullanılıyo yani ya oyunu öle kabul ediceksin

ayarları ala biğdiğince en üste cek bakalım barları qualityleri %60 üstüne cıkarta bilcekmısın az da olsa ona bak biraz
  • clarq26 kullanıcısına yanıt
    hocam ultra yapınca bu sefer cpu 70-80-90 civarında geziyor gpu 99dan bir anda 20lere 50lere filan düşüyor ve fps drop oluyor tam tersini yapınca bu sefer cpudan dolayı drop oluyor ikisinin ortasını bulup pcyi maksimum güç moduna alınca drop olmuyor ama cpu 90-95 dereceyi görüyor bir oyun içinde malesef işlemcinin zarar görme riskini göze alamam Ac oyunlarını oynamayacağım artık yapacak bir şey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: SarıSarman

hocam ultra yapınca bu sefer cpu 70-80-90 civarında geziyor gpu 99dan bir anda 20lere 50lere filan düşüyor ve fps drop oluyor tam tersini yapınca bu sefer cpudan dolayı drop oluyor ikisinin ortasını bulup pcyi maksimum güç moduna alınca drop olmuyor ama cpu 90-95 dereceyi görüyor bir oyun içinde malesef işlemcinin zarar görme riskini göze alamam Ac oyunlarını oynamayacağım artık yapacak bir şey yok
    85 90 arası sıcaklık leptop için sorun değildir o seviyelerde calısması kaderleridir ama yapa bilcecgin bişi var leptop için bi alt sogutucu model ala bilirsin hava akısını saglamak için.
  • 90 95 derece laptop icin yüksek degil. Ancak zaten 8300h gibi 4core 4thread bir işlemci o oyunda boğulur. 6core 6thread 9600k bile o oyunda %100 kullanım verip ekran kartına darboğaz yapıyordu. O oyun için 6core 12thread şart. Yoksa sıkıntı illa yaşarsın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • münşi kullanıcısına yanıt
    8300h 4/4 değil 4/8 bi işlemci

ayrıca ac odyssey üzerine attıgın çekirdekleri kusura bakma ama sadece çıtlıyor. 2600 olan arkadaşım var, hiç de öyle tatmin edici bir performans almıyor. aynı darboğazı o da yaşıyor. 6/6 işlemciyle de bu oyunu 200 250 saat oynadım, donma stutter sorunları yaşamadım (6/6 iyidir demiyorum. sadece ac:o bazında i5 8400 gtx 1070-1660ti ayarında gpuları 1080p "high" (ultra değil) presette %90+ tutabiliyor. 2600 da tutabiliyor. her neyse, iki işlemci de rtx 2060'a aynı oranda darboğaz yapıyor. 2600'ün ek threadleri frametimelar için ekstra bir el olsa da genel fps ve darboğaz oranına etki etmiyor. fpsye etki etmeyince ve aldığın fps de şehirde 45 50 olunca artık frametimeları da dert edemiyorsun çünkü kimse bu işlemcileri 45 50 fps oynamak için almamıştır. bu noktada da oyunun belalı olduğu sonucuna varırız=)

saygılar ve sevgilerle

konu sahibine dönersek, bariz sıcaklık sorunu yaşıyorsun. o derecelerde işlemcin çok fazla frekans düşürüyordur. düşen frekans da oyun performansını baltalıyordur (bizzat 2.4 ghza düşen 8300hler gördüm arkadaşın laptopta. içler acısı bir soğutma oluyor bazı laptoplarda)

senin çaren fps'yi 30'a sabitlemek, üzgünüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 10 Şubat 2020; 21:55:45 >

• Yanlış biliyormuşum kusura bakma. 4core 8thread olduğunu öğrendim sayende teşekkür ederim yamaci
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BF5 fps drop problemi
    5 yıl önce açıldı
    the witcher 2 pc kapanma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ne zaman şu işlemci forumuna girsem kendimi bilgisayarın mucidi gibi hissediyorum,o kadar cahil var ki.

arkadaşın drop yemesi ramdendir 2x8 gb sorunu çözecektir,bizzat yaşadım,buradakilar gibi uydurmuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RASYONALIST

ne zaman şu işlemci forumuna girsem kendimi bilgisayarın mucidi gibi hissediyorum,o kadar cahil var ki.

arkadaşın drop yemesi ramdendir 2x8 gb sorunu çözecektir,bizzat yaşadım,buradakilar gibi uydurmuyorum.
    +1

Dual channel ve ram miktari eksikligi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ram single ise bir tane daha aynısından tak bilgisayar kuş gibi hafifler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.