Şimdi Ara

ACAB dövmesi yaptıracam (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amaan yaptırıyorum, en kötü dediğim gibi parmaklarda yarabandıyla gezerim nolcek
  • Faşo polis yaptır.
  • Hayatın boyunca 50 yaşına geldiğinde bile holigan olurum diyosan yaptir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel olarak parmaklarına dövme yaptırma, iğrenç duruyor. Pişmanlıktan kıvranırsın ileride. Koluna ne yaptırırsan yaptır işte mis gibi. Göğsüne yaptır. Bacağına yaptır. Ama parmak ? Hayır. Google görsellere finger tattoo filan yaz, cidden kötü duruyor kardeşim. Konunu baltalamak için filan demiyorum bunları yanlış anlama.
  • krakola dusersen anlıyan bırı cıkarsa g0tune jop gırme olasılıgı var baska bır dez avantjı yok
  • Seneye geçer delikanlı.

• Aoi. kullanıcısına yanıt
    sol koluma komple yaptıracam zateen, bide sol parmaklarıma yaptırayım diyorum.
    neyse bakalım, yaptırırsam resim atarım
  • Sipaly kullanıcısına yanıt
    Bu arada google'a ACAB tattoo yazınca direkt " acab tattoo strafbar " ( cezai yaptırım gerektiren gibi bir anlamı var ) çıkıyor. Almanya'da sorun mu ki acaba ? Eğer ciddi ciddi düşünüyorsan yaptırmadan önce Reddit üyeliğin varsa oraya sorabilirsin. Yoksa 4chan'da konu filan açıp sorabilirsin. Buralardan pek bilgi alabileceğini sanmıyorum.
  • anarşistmisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aoi.

Bu arada google'a ACAB tattoo yazınca direkt " acab tattoo strafbar " ( cezai yaptırım gerektiren gibi bir anlamı var ) çıkıyor. Almanya'da sorun mu ki acaba ? Eğer ciddi ciddi düşünüyorsan yaptırmadan önce Reddit üyeliğin varsa oraya sorabilirsin. Yoksa 4chan'da konu filan açıp sorabilirsin. Buralardan pek bilgi alabileceğini sanmıyorum.

vay arkadas, amma abartmıslar. üyelik alıp sorarım hocam 1-2 güne. ciddi ciddi yaptırmayı dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sipaly

yarabandı ile kapatırım ama ülkeye girişte o yarabandını falan açarlar mı acab?

iyi fikir

• Türkiyede bir şey olmaz ama yurtdışında olur..
  • Başınız sıkışsa ilk önce polisi ararsınız.. Ergenlik ateşi işte.

• napayım ben polisi bi işi becerdikleri mi var.
    çogu egoist zaten, eline cobu alan vuruyor, biber gazı olan sıkıyor. düz yolda duruyorsun çekil lan diye itiyor niye ittin diye sorunca cobunu cıkarıyor. ben simdi bu elemanları ne diye arayayım?
  • Hocam parmaklarda problem oluyor benim bilekte var yurtdışında okuyorum tshortle ulkeye girdigimde pasaport görevlileri sorun yaratabiliyor kıllık olsun diye bizim polislerden urkme bizimkilerin yabancı dili yok o kadar :D

• Adam hem polisten ölesiye tırsıyor hemde polise erkeklik yapma peşinde nasıl güleceğimi şaşırdım.
  • Yaptirmandaki amac ne holigan misin kardesim

• Yaptırda polis dövsün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Adam hem polisten ölesiye tırsıyor hemde polise erkeklik yapma peşinde nasıl güleceğimi şaşırdım.

ne dediğini inan anlamadım. kim polisten tırsıyor kim erkeklik yapma peşinde?
    polise erkeklik taslayan yok sadece polislerden nefret ederim, baska ülkeye gitmedigim icin de soruyorum gideceğim zaman sıkıntı cıkar mı diye.
  • A.C.A.B

All Cops Are Bastards

İngiliz holiganlar tarafından oluşturulmuştur. Bu kısaltma kısa sürede çok fazla kişi tarafından kullanılmaya başlanmıştır.T-shirtlere, bardaklara, bilekliklere model olan bu kısaltmayı vücuduna dövme olarak yaptıran taraftarlar bile vardır

Güney Avrupa ve Güney Amerika çevresinde polisi stadyumlarda istemeyen taraftarların sıkça kullandığı bir ''klişe'' halini almıştır.

Yönetmenliğini Stefano Sollima'nın yaptığı 2012 yapımı bir İtalyan filmi olan A.C.A.B adından da anlaşılacağı üzere tam da bu konu üzerinde durmaktadır.

A.C.A.B deyimi ilk olarak sadece ayarsız şiddet uygulayan polislere karşı başlatılmıştır.Fakat zamanla yayılan bu deyim tüm polisleri kapsamaya başlamıştır.

Polislerin tepkisini çeken bu deyim yüzünden İtalya ve İngiltere gibi ülkelere A.C.A.B dövmesi olan kişiler girememektedir. Bu ülkelerde yaşayan insanlar ise bu dövmelerden ötürü sert müdahalelere maruz kalmaktadır.

Avrupa'da stadyuma sokulması yasak olan A.C.A.B pankartlarını tribünlere sokmakta direten taraftarlarla polis arasında sıkça olaylar çıkmaktadır. Pankartları stadyuma sokmak için çeşitli yollara başvuran taraftarların en sık başvurduğu yol, A.C.A.B nin anlamından habersiz olan polislere farklı anlamda olduğunu söylemek. Bu anlamlar genelde; ''All Cops Are Beatiful'',''All Colors Are Beatiful'' dır.

A.C.A.B basit bir söz değildir.Belki ilk oluşturulduğunda amaç basit bir tepki gösterme şekliydi, fakat zamanla dünya genelinde yayılarak bir felsefe halini aldı.

Taraftarlar ACAB felsefesini o kadar benimsemiş olacak ki, üzerine şarkılar bile yazmışlar:
    Ülkemizde A.C.A.B felsefesiyle alakalı çok şiddetli olaylara rastlanmamaktadır.

Türk taraftarlar her olayda olduğu gibi bu olayda da farklılıklarını ortaya koymuşlardır. İşte taraftarların polise karşı yazdıkları beste :

Sık bakalım, sık bakalım
    Biber gazı sık bakalım
    Kaskını çıkar
    Copunu bırak
    Delikanlı kim bakalım!!

Kaynakhttp://hayatinfutbolu.blogspot.com.tr/2012/07/acab.html

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.