Şimdi Ara

Acaba dolandırıcı mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, üç gün önce back-up destek hizmetleri diye bir şirketten aradılar. Yaklaşık 1 yıl önce bu şirketten gelen çağrıyı onaylayarak hizmet almak istediğimi kabul ettiğimden bahsettiler. Ellerinde oluşturulmuş bir dosyamın olduğunu, bu dosyanın 1 yıllık süresinin dolduğunu söylediler ve dosyanın iptali için 359 TL ödemem gerektiğini eklediler. Ben de dolandırıcılıktan şüphelenerek böyle bir ödeme yapmayacağımı ki böyle bir hizmeti kullanmadığım gibi bundan haberimin bile olmadığından bahsettim. Böylece telefon görüşmesi sona erdi.

Biraz önce aynı şirketten bir telefon daha aldım. Bu kez arayan yetkili biri olduğundan bahsetti. Üslubu sert ve ödeme yapmazsam eğer dosyamı mahkemeye ileteceğinden bahsetti. Zonguldak'taki adresimi söyledi bana (yarı doğru yarı yanlıştı adres) ve o adrese tebligat mektubu geldiğinde siz uğraşırsınız artık diye ekledi. 1500 TL gibi bir rakam ödemek zorunda kalacaksınız dedi. Ben de elinizden geleni yapın dedim ve kapattım telefonu.

Arkadaşlar ben İstanbul'da yaşıyorum, Zonguldak'ta üniversite öğrencisiyim. Böyle bir hizmet ile alakam bile olamaz. Böyle bir hizmete onay vermedim, vermem de. Şirket ile ilgili herhangi bir bilgilendirme, dosya, sözleşme belgesi ya da herhangi bir şey adresime gelmedi. Sizce bu durumda ne yapmam gerekiyor, ne gibi bir sonuçla karşılaşırım? Buna benzer bir çağrı alan ya da böyle bir olayla karşılaşan var mı?

• muhammedmadak M kullanıcısına yanıt
    Aynısı bir haftadır bana yapılıyor. Senin adresini yarı doğru yarı yanlış vermişler. Benimkini tamamen doğru verdiler. Ben de dayanamayıp üstlerine gittim. Benim İstanbul'da olduğumu bildikleri için Ankara'dayız dedi. Ben de hafta sonu Ankara'ya gelip paranızı vereceğim dedim. Eğer aksilik çıkmazsa gideceğim.
  • Internet sitelerini verdiler bana (www.backupdestek.com) ancak verdikleri adresi bilmeden arama motorlarıyla ulaşmak neredeyse mümkün değil. Internet sitelerinde ne adres ne de telefon bilgisi var. Yani eğer bunlar dolandırıcı olmasalar ve tamamen doğru söylüyor olsalar bile benim bu hizmetlerden yararlanmak için kullanacağım bir iletişim aracı yok. Bu hususlar topluca düşünüldüğünde dolandırıcı oldukları kesin. Bir daha ararlarsa ben de adreslerini isteyeceğim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam polisi arayin tabii ki dolandiricilardir yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pas gec arkadasım bunları..
    Gecen sene benide aradı aynı şirket, yok ödemezseniz şöle böle mahkeme falan , almadığım hizmetin ne iptali bu, ödemiyorum Ne istiyorsanız yapın lan dedim. o gün bugün arayan yok
    Zaten nette arama yaparsan bunlar hakkında cok şikayet var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şey imzalamadıysanız sorun olmaz hocam. Telefonlarını açmayın. Gönderdikleri şeyleri almayın tamam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hiç dolandırıldınız mı?
    13 yıl önce açıldı
    Forumda arıza mı var?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.