Şimdi Ara

ACCENT ERA-LİNEA-SYMBOL- Sizce hangisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
6.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.EREN

Bence
    1-Era ___sağlam değil, performansı yüksek
    2-Linea ___Era'dan daha sağlam, performansı Era'ya göre düşük...

1. maddeye ilave: Linea'ya göre daha yüksek tüketim,daha düşük konfor,daha kötü yol tutuş
    sedan bir araç olmasına karşın daha küçük hacimli bagaj : 390lt (benim Stilo'nun bagajı kadar)..

2.maddeye ilave: Era'ya göre daha düşük tüketim,daha yüksek konfor,daha iyi yol tutuş
    daha büyük bagaj :500lt,daha yaygın servis,daha ucuz yedek parça...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gendarme -- 26 Ocak 2010; 14:55:15 >
  • Siz ERA'yı bana sorun yaww
    bakımları ucuz 30.000km bakım 400 tl den bahsetmişler o kadar yuksek değil 220 tl ye yaptırdım serviste..
    Garantiyi es geçmeyin derim 5 yıl garantisi var
    garantiden herseyi değiştiriyorlar
    size söleyim mesela
    2 defa EPS sistemim değişti
    Arka Amartisörler değişti
    Marş motoru değişti
    daha ne söleyim ki,,
    arkası biraz dar orası 1 gerçek..
    virajlara yana eğilmesi var... ama albea, cruze, clio, linea hiç yanaşmam şahsen...
    cruze nın baz modelinde bile arka cam manuel diye biliyorum..
    ERA alırsanız da donanımlısını alın satarken ucuz gitmez değilse

edit: 4 kapının gergileri - menteşeleri değişti (garantiden), sigortası değişti 3 defa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esdegel06 -- 26 Ocak 2010; 16:58:22 >
  • tek 1 sorun oldu mu garantiden değiştirttiriyorum,,
    garantisi bozulmasın diye gecen sene de lpg taktırttım
    200-300 tl fazla piyasadan ama garanti için deger,,
    aracım benzinli
  • Sen beni dinle kimsenin gazına gelme....Eğer sıfır alacaksan tek tek bayileri dolaş pazarlık yap hepsinde ocak ayı kampanyaları var...İmkan olursa test sürüşüne çık dokun didik didik incele en son işte bu diyerek birisini al inan çok rahat edersin.....

Şimdi benim 30.000TL param olsa sıfır araba almak istesem bu 3 seçeneği sunsalar be direkt gider Linea alırım....Aynı durumda başka bir arkadaşta Era alır...

İşte bu söylediğim durum olmasaydı herkes tek tip arabaya binerdi ama herkesin beklentisi düşüncesi ayrı hepsine saygı duymak lazım..

İhtiyaçlar ve koşullar belirleyici olsun.

Arkadaşlar söylemiş bagaj belirleyiciyse senin için Linea ve symbol arasından seçim yapmalısın.Vergi avantajında 1.3 multijet linea...bu iş uzar gider.

LINEA 4K ACTUAL 1.3 MULTIJET 90 HP 33.050 TL
    LINEA 4K ACTIVE PLUS 1.4 TURBO T-JET 120 HP 32.550
    LINEA 4K ACTIVE PLUS 1.3 MULTIJET 90 HP 35.300
    LINEA 4K ACTIVE PLUS 1.6 MULTIJET 105 HP 37.300

Hyundai Accent 1.5 CRDi-VGT TEAM ABS 29.650 TL
    Hyundai Accent 1.5 CRDi-VGT STYLE 34.250 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

30.000 Lira'ya alacağınız Fiat Linea Active donanım olur , buda Fiat'ın en baz ( boş modelidir ) ve 1.3 75 HP bir araç.

Accent'in donanımı , Linea'nın Active donanımından daha iyi diye tahmin ediyorum ve dizel motoru 1.5 110 HP. Performans ve yakıt tüketimi bir arada.

Clio hakkında yorum yapmayacam bana teneke yığınından başka bir his vermiyor ..

Tercihim Era olurdu

TENEKE YORUMUNUZDAN DOLAYI SİZİ BANLIYORUM. AYIP YAHU! NEDİR BU SAYGISIZLIK?

Konuya dönersek, LİNEA alın derim. C segmenti bir arabaya binersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 26 Ocak 2010; 20:16:48 >

• accent'in ikinci eli daha iyi linea satarken zorlar biraz.
  • Sn play_boy,
    arabada degişmeyen kalmamışki. Kaliteli bir üretimde bu kadar parça degişmesi normal mi? O kadar araba kullanan var çevremde farklı modellerde bu kadar sorun çıkaran duymadım. İnsan tamirciye gitmekten arabadan sogur. 5 Garanti vereceklerine , Bakımı dışında servise gitmeyecek araba üretsinler.Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

TENEKE YORUMUNUZDAN DOLAYI SİZİ BANLIYORUM. AYIP YAHU! NEDİR BU SAYGISIZLIK?

Hocam ben şahsi fikrimden bahsettim. Bana o hissi veriyor ..
  • herkesin düşüncesine saygılı olmak lazım arkadaşlar...
    benim tavsiyem Era...yalnız seneye kasa yenilenecek...
  • Ben bir ara üçüne de baktım babam için....
    symbol'un arka koltukları rahatsız, kafanız tavana rahat deyebiliyor. Konsolu ve iç kalitesi çok kötü geldi. Ona göre LOgan'ın içi daha ferah.
    Era kısmen daha kaliteli ama o da( özellikle bagajı) dar, 5 kişi için küçük.
    Bana Linea güzel geliyor. Ama reprezant akrabam da var, beş para etmez diyor, dışarıdan da Fiat işte, alınmaz gibi yorumlar olunca babama araba alamadık. Kardeşimin arabasına el koydu.
  • yeni clio neden güven vermiyor arkadaslar. ben kullanmadım ama dısarıdan derli toplu birazda rahat duruyor. aslında seceneklere pegeout 206 sedan hdi da eklenebilir siyah güzel olur :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncap

arkadaşlar bazı yanlış bilgilendirmeler var...öncelikle güvenlikte line 5 yıldız...era nı da ncap testi yok......1.6 multijet motor ise 2.0 bir motora yakın torku çekişi var.....120 hp olanı zaten 2.0 gibi.....ama sıfır alınacaksa mağlesef 1.6 multijetlerin sıfırları 37 bin tl den başlıyor.....ayrıca 1.3 multijet linea larında 75 bg olanı yok hepsi 90 bg(linea için).....aynı motor astrada da var.....

era'nın ncap testi kia rio olarak geçiyor.
    2 araçta motordan şanzumanına, teyp'inden göstergesine kadar aynıdır.
    zaten kia'nın tamamı hyundai'nin bünyesinde'dir.
  • valla gerçekten karar vermek çok zor.herkesin kişisel değerlendirmelerine göre tercihler değişiyor. mesala arkadaş bu kadar parçayı kaç yılda değiştirmiş.hiç servisten çıkmamış mı. Era nın kasa değişeceğini bende duymuştum.Ama aracı uzun mesafede kullanmadığım için ve bakım masraflarından ötürü dizelden vazgeçtim.1.6 lpg li alacağım heralde.fiyatına göre donanim olarak era dan iyisi yok galiba.

quote:

Orijinalden alıntı: play_boy

Siz ERA'yı bana sorun yaww
    bakımları ucuz 30.000km bakım 400 tl den bahsetmişler o kadar yuksek değil 220 tl ye yaptırdım serviste..
    Garantiyi es geçmeyin derim 5 yıl garantisi var
    garantiden herseyi değiştiriyorlar
    size söleyim mesela
    2 defa EPS sistemim değişti
    Arka Amartisörler değişti
    Marş motoru değişti
    daha ne söleyim ki,,
    arkası biraz dar orası 1 gerçek..
    virajlara yana eğilmesi var... ama albea, cruze, clio, linea hiç yanaşmam şahsen...
    cruze nın baz modelinde bile arka cam manuel diye biliyorum..
    ERA alırsanız da donanımlısını alın satarken ucuz gitmez değilse

edit: 4 kapının gergileri - menteşeleri değişti (garantiden), sigortası değişti 3 defa..

• O fiyata alacağınız Linea Active ;

ACCENT ERA-LİNEA-SYMBOL- Sizce hangisi

Era ;

Symbol ;

Aslına bakacak olursak Linea , Era'dan biraz daha geniş bir araç ve bagajı daha büyük.
    3 aracında yakıt tüketimleri neredeyse aynı.
    Era'nın diğer +'ları ise ikinci eldeki üstünlüğü ve performansı. Bir nebzede olsa donanımı daha iyi sanırım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kritios

quote:

arkadaşlar bazı yanlış bilgilendirmeler var...öncelikle güvenlikte line 5 yıldız...era nı da ncap testi yok......1.6 multijet motor ise 2.0 bir motora yakın torku çekişi var.....120 hp olanı zaten 2.0 gibi.....ama sıfır alınacaksa mağlesef 1.6 multijetlerin sıfırları 37 bin tl den başlıyor.....ayrıca 1.3 multijet linea larında 75 bg olanı yok hepsi 90 bg(linea için).....aynı motor astrada da var.....

era'nın ncap testi kia rio olarak geçiyor.
    2 araçta motordan şanzumanına, teyp'inden göstergesine kadar aynıdır.
    zaten kia'nın tamamı hyundai'nin bünyesinde'dir.

bahsi geçen rio hb modeli ama başka yerlerde yapılan testlerde de gördüğüm rio sedan da era dan daha başarılı bu konuda.....

yapılan testleri bende incelemiştim.
    ama era ile rio arasında gram fark göremedim.
    iki aracında kaza güvenliği başarısı b segmenti bir araç için tatmin edici düzeyde.

• burada bir yanlışı düzeltelim..

Linea'daki en düşük veriyon ACTUAL'dir..

bir üst versiyon olan ACTİVE PLUS'taki donanım ise tatminkar seviyededir..

(standart abs-ebd,2 airbag,otomatik 4 cam,direksiyon kumandalı mp3 çalar..vs..)

daha fazlası için..
    http://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/linea_donanim.aspx
  • tabiiki linea multi-jet era ve sybolden çok daha üstün bir araç
  • bir kere era ve linea arasında sınıf farkı var

tabi ki linea
  • ya arkadas araba sorunlu değildi ben sadece amartisörden rahatsızdım bi bakıverin dedim eğer sorun warsa bi işlem yapın dedin, olmadı garantisi var değişim olsun dedim..
    onlarda inkar etmeden yardımcı oldular.....
    aynı durum eps sistemınde de oldu biraz yavaş yavaş çevirince kacur die ses geliyordu onda da yardımcı oldular.. normal de hangi servis size bu kadar yardımcı olur..
    gidin siz bir opele size bu kadar yardımcı olacaklar mı..

15.000 bakımını 170 TL mi ne tutmuştu
    30.000 bakımı da 220 TL tuttmuştu..

bakımları gayet makul fiyatta..

http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=382&baslik=Hyundai%20Accent%20Era%201.4%20Select%20-Aral%C4%B1k%202006
    http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=107&baslik=Accent%20Era%201.4%20Otomatik%20-Ocak%202006
    http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=108&baslik=Accent%20Era%201.5%20CRDi%20-%C5%9Eubat%202006

http://www.hurriyetoto.com/oto/otoyasam/testdetay.php?cid=1045
    http://www.hurriyetoto.com/oto/otoyasam/testdetay.php?cid=1041

http://www.tuning53.com/otomobil-test-videolari/hyundai-accent-era-hava-yastigi-testi.html
    http://www.arabahaberi.com/hyundai-haberleri/yeni-hyundai-accent-era-yollarda.html

saygılar..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.