Bildirim
ACCENT YUMURTA / 1994-2000 (134. sayfa)
SALOMON ALPHACROSS 5 GTX Yürüyüş AyakkabısıErkek : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0C46JHT39
14 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
s.a arkadaşlar.
cuma günü hyundai accent 98 ls 1.3 aracım yolda vites atarken tık diye bir ses oldu araç 4.viteste kaldı, kenara çektim baktım vites bomboş çubuk gibi neyse zorla arabayı 4.viteste kaldırdım trafiğe girmeden bir kerede ışıklarda stop ettirerek , sanayiye ulaştım usta baktı, vites teli kopmuş değişecek , parça aradım bir yered buldum 100 tl dedi, mecburen aldım ustaustalık 50 tl aldı, 2-3 saat sonra alırım dedim,
aracı aldıktan sonra bu gün fark ettim egzozdan değişik bir ses geliyor , eski minübüs egzoz sesi olur ona benziyor ama 2500-3000 devirde o sesi duyorum, devir dşük giderken normal geliyor sesi,
bu ses neden kaykanlı olabilir?
birde yine sesi kontrol etmek için kaputu açtım ratyatöre soldan gelen soğutma suyu hep kontrol ederim f çizgisinde olurdu ama bu gün gördüm f çizgisinden en az 1 cm yukarda bu suyun kendi kendine artma olasılığı varmı?
vites telini yapan usta oraya su eklemiş olabilirmi çünkü vites teli değiştikten sonra oldu bu gariplikler,
birde araçdüz bir yerdeydi soğutma suyunu kontrol ederken.
-
bu gün ustaya gittim ,egzoz çuya yönlendirdi gösterdim abi son susturucu ve spiral bişisi çürümüş dedi, iyisi 400 dedi ,hamit usta yolladıysa işçilik dahil 300 tl ye takarım dedi, değişmezsem ne olur dedim hada büyük maliyetler çıkarır dedi, yine acele ettim e yap dedim, iş güç gezmekte istemedim. 300 tl verdim yenileri takıldı,ses normale döndü.
sizce değişmelimiydi? fiyat nasıl netten baktımda son susturucu 150 tl miş birde ona 250tl dedi . -
Hiç bir maliyet çıkarmaz.
Komple Spiral hariç 150 ye 2 susturucu boru değişiyorlar.
Spiral de 80 90 civarı.
Fiyatlar yüksek miş. -
quote:
Orijinalden alıntı: ogunmas
Spiral de 80 90 civarı.
Fiyatlar yüksek miş.
anlaşıldı yine kazığı yemişim, hem acelecilikten hemde ilçe olmasından boşa verdim 300 tl
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birol özsoy -- 27 Ekim 2015; 22:29:30 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ogunmas
Spiral de 80 90 civarı.
Fiyatlar yüksek miş.
hocam aracı aldım sonunda. genel olarak memnunum yalnız otomatik jikle sanırım çok fazla devirde çalışıyor ve devreden çıkması baya uzun sürüyor. dün akşam üzeri sorduğumda ya devrini düşürelim yada devre dışı bırakalım dediler bugün götüreceğim. anlamadığım için kararsız kaldım ama ayarı düşürmek daha mantıklı sanki. birde 2 günden beridir yolda giderken gaza basıp araç devrine girerken tıkırtı/titreme arası bir ses geliyor. neden yapabilir acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaslar 1998 accent 1.5 gl var arac 110 dan sonra direkaiyon titriyordu tekerleri on ile arkanin tekerlerini yer degistiler rot balans yapildi somra titreme azaldi simdide arac kalkista takır tukur sesler geliyor nedeni nedir son olorakta arac 245.000 de kmsi normalmi tskkrler
Ogün Bey Çok büyük sıkıntım var geçen hava akış metreyi değişmiştim hatırlarsınız yine sorunum var araba yürürken sanki sıkışıyor zor hareket ediyor gibi her zaman çıktığım yokuşta 6. vites olsa atacak gibi giderken şimdi beşte zor bitiyor yol ibre 100 km yi 3000 devirde zar zor görüyor 110-120yi görüyordum önce rahatlıkla yakıt sarfiyatım arttı bide üstelik ..
Bide hava filitresinin takılı olduğu kutuya arka taraftan bi soket girişi var o ne işe yarıyor neye bağlı benim kabloyu sokmüşler takmamışlar geçen fark ettim...
Bide arkadaşlara tavsiyem bilmeyen kişilere arabanızı elletmeyin boşu boşuna 400 liram gitmiş benim gerizekalının biri benim hava akış metreyi ters takmıştı geçen ay şansa bi usta denk gelmese belki daha fazla kaybım olacaktı... -
aracın yağı , filtresi değişiminde yazılan kağıda bakımdaki km'den 4000 km sonrası için değişecek yazılmış, doğrumu yazılmış yanlış mı?
motor yağı ve hava filtresi 4000 km de bir mi değişiyor? -
Çok standart bir soru olacak ama benim için çok önemli bir konu. Kendim üniversite öğrencisiyim ve bi araç alıp alıcağım araçla üniversiteye gidip gelmek istiyorum. (kocaelinden sakaryaya). Simdi sorum ise; benim butcem 11-12 bin lira civarı bu fiyatlara en mantıklı seçim accent gibi geldi ama 1.5 leri biraz yüksek fiyat açısından sizce bu bütçeye bana dert olmayacak bir araç bulabilirmiyim. Ayda yaklasık 20 gun gidecegim ve günlük 200 km yol yapacak. Aylık 4 bin km civari yol , yıllık ise hemen hemen 30 bin km yol yapacağını dusunuyorum. Accentler hakkında pek bilgim yok bu sartlarda bana sorun çıkarmadan gidip gelebilirmi. Sorundan kastım büyük masraflar cıkarır mı?
Bu konuda bilgi sahihi arkadaslar rica etsem yardimci olabilir mi?
Mustafa bey 11-12 liraya temiz accent 1,3 lx al hidroliği falan olursa daha iyi hem çok masraflı bir araç değil hemde 20 krş tan daha az yakar bakımlı bi araç bulursan..
1,5 performas olarak daha iyi performans bekliyorsan ama 13-16 arası değişiyor fiyatları bildiğim...ben 40 liraya 200 km e yakın yol gidiyorum..
alacağın aracı sıkı bi kontrolden geçir piyasa toplama araç dolu haberin olsun öğrenci bütçesiyle baş edemezsin.. -
Benim aracın sıkıntısı basitmiş sübap ayarı ve saat gibi oluyor :D Başka arkadaşların başına gelirse çözüm olsun benim gibi kafa yormasınlar diye palaşıyorum :d
bu arada birol bey yağ 10 binde bir değişiyor ama yağda veya motorda sıkıntı falan varsa onu bilmem .. -
Veysi bey sizin aracınız 1.3 mü? Birde 1.3 lx lerde sadece hidrolik direksiyon secenegi var degilmi klima yok
Bilmiyorum Mustafa bey ben 1,5 gls kullanıyorum..
Klima-abs yok ama olan seriler var hidrolik direksiyon fren elektrkli ayna vb
milenyum kasa 1,3lerde vardı klima yumurtalarda da vardır herhalde tam bi bilgim yok..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veysi_kul -- 5 Kasım 2015; 8:38:45 > -
aracı ustaya bıraktık bu sabah. araç gazı geç bırakıyordu ve otomatik jikle devreden geç çıkıyordu ve devir çok yüksekti. şimdi kışlık bakımı yapılacak, gazı geç bırakması çözülecek inşallah. birde karbüratör temizliği gerekiyor. 50 liralık gaz ile 150km zar zor yapıyor şehir içinde. sizce çok değil mi arkadaşlar. araç 1,3 ls klimalı. klimayı açmıyorum ama sanırım karbüratör ve jikle ayarsızlığı yüzünden yakıt fazla.
daha önce karbüratör temizliği yada karbüratör değişimi yaptıran oldu mu. maliyetleri nedir sizce, üç aşağı beş yukarı fikrimiz olsun, kazıklanmayalım boş yere.
Newrophat araciniz 1.3 ls olmasina ragmen klimasi oldugunu soylemişsiniz, klima sonradan takilmadi degil mi?
Geçen haftalarda aracımın segman kırdığını yazmıştım ve ondan sonra da aracın motorunu yaptırmak için ustaya bırakmıştım. Bugün ustayla konuştum ve aracın pistonlarını bulamadıklarını söylediler. Acaba 1.5 motorun pistonlarını bulmak bu kadar zor mu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Mustafa.y
Newrophat araciniz 1.3 ls olmasina ragmen klimasi oldugunu soylemişsiniz, klima sonradan takilmadi degil mi?
ls modellerde orjinalinde klimalı olanları nadirde olsa var. benim orjinal hocam.
bu arada karbüratör ile alakalı bilgisi olan varmı, temizlemesi yada değişimi vs... maliyetleri nedir
Tutulani 1.5 gls modelleri
Merhabalar gövde kısmında sıcaktan dolayı çok büyük çatlaklar oluştu gittikçe büyüyor bunu nasıl halledebilirim acaba masrafı ne olur?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X