Şimdi Ara

ACCENT YUMURTA / 1994-2000 (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.961
Cevap
38
Favori
455.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yumurta kasanın, sigorta kutusu kapağı içinde; sigortaların hangi elemana ait olduğunu gösteren şemanın fotografını çekebilir misiniz?.

Bendeki silinmiş hangi sigorta kime ait belli değil.

Teşekkürler.
  • iyi günler arkadaşlar bende 2 gün önce 1999 model 1.5 gls yumurta kasa araç aldım arabanın baya bi sorunu varmış yardımcı olursanız şimdiden çok tsk ederim.
    öncelikle satan arkadaş aracın buji kablolarını değiştirmemi söledi yoksa araç şuanda biraz fazla yakıyomus 25 kuruş civarı ancak hangi buji kalbosunu alıcamı bilmiyorum
    araştırdım bosch marka iyi olurmuş internet üzerinden alabilecem site varmı aracın normal yakımı hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz başka hangi parçaları yenilemem gerekir

2.sorum Dün arabayı elektrikçiye götürdüm araba fan açınca aşırı gürültülü çalışıyordu sebebi ise önde bulunan 2 fandan büyük olanın kanatlarının bi kaçı kırıkmış fanın değişmesi gerekiyormuş
    bu fanı nerede bulabilirim internetten de alabilirim ancak sitelerde baya aradım önüme çıkan fanların büyük mü küçükmü oldunu bilemedim

3.sorum arabanın kapı kilitlerini göstebileceğim ankarada herangibi bi yer varmı kaportacıya götürdüm ben yaparımda merkezi kilit sistemi olduğu için elleyemem dedi
    şoför kapısı anahtar ile açılmıyor kumanda ile açılıyo ön sağ kapının iç tarafındaki açma kolu bazen açık kalıyo kapıyı kapatılacağı zaman sekiyor birde bu merkezi kilidin sesini kapatmak istiyorum

4.sorum arkadaşlar araç bazen lpg de iken çalışmıyor kontağı çeviriyorum tam çalışacakmış gibi oluyor gaz ibresi yükseliyor ancak geri iniyor ve çalışmıyor
    bi kac defa deniyorum boğulacak gibi oluyor benzine geçiriyorum öyle çalıştırıyorum ve ilk çalıştırmada alıyor biraz sürüyorum durdurup tekrar gaza geçiriyorum bu sefer çalışıyor

5.sorum araç yolda giderken çok sarsılıyor ufak bi çukurdan geçsem bile baya bi hissediyorum acaba süspansiyonlardanmı tekerlerdenmi anlamadım
    bu araç için 14 jant ve lastik öneriyolar bazı forumlarda daha iyi olurmuş sizin görüşleriniz nedir

6.sorum ise araç çok az yağ yakıyomus normal dediler bu modellerin genelinde varmış doğrumudur birde bu araç için yağ markası antifiriz markası sizler neler kullanıyosunuz
    bu aracın parçalarını alabileceğim herhangi bir online site varmıdır sorunlarım biraz çok arabanın yabancısıyım yardımcı olursanız şimdiden çok tsşk ederim

• gsliahmet G kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun. 1. Sorunuz için bende değiştirdim ama markasına bakmadım. Kapı kilidi için maalesef önerim yok. Lpg de filitrelere bakmanızı öneririm. Tümseklerde biraz sarsıntı yapıyor ve LPG li olan araçlarda az da olsa yağ yakma durumu var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gsliahmet G kullanıcısına yanıt
    Hocam hayirli olsun allah kaza bela vermesin gule gule kullanin.
    Kabloydu fandi yag vb benzeri parcalari ankarada herhangi bir sanayide rahatlikla bilabilirsin. Sasmaz sanayide yaren var tum japon arabalarinin parcalari var bildigim kadariyla fiyatlarida hesapli gidip pazarlik yapip alabilirsin.
    Lpg de gec calisma olayi gaz ayarindan yada regulatorden kaynaklaniyor olabilir muhtemelen regulatorun arizaliysa arac boguluyor ve calismiyordur lpg de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun hocam allahrazı olsun önerdiğiniz yere keain gitcem lpg ye gelince gaz ayarına gelince desiğiniz gibi bi gaz ayarı yaptırmakta fayda var

• quote:

Orijinalden alıntı: gsliahmet

iyi günler arkadaşlar bende 2 gün önce 1999 model 1.5 gls yumurta kasa araç aldım arabanın baya bi sorunu varmış yardımcı olursanız şimdiden çok tsk ederim.
    öncelikle satan arkadaş aracın buji kablolarını değiştirmemi söledi yoksa araç şuanda biraz fazla yakıyomus 25 kuruş civarı ancak hangi buji kalbosunu alıcamı bilmiyorum
    araştırdım bosch marka iyi olurmuş internet üzerinden alabilecem site varmı aracın normal yakımı hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz başka hangi parçaları yenilemem gerekir

2.sorum Dün arabayı elektrikçiye götürdüm araba fan açınca aşırı gürültülü çalışıyordu sebebi ise önde bulunan 2 fandan büyük olanın kanatlarının bi kaçı kırıkmış fanın değişmesi gerekiyormuş
    bu fanı nerede bulabilirim internetten de alabilirim ancak sitelerde baya aradım önüme çıkan fanların büyük mü küçükmü oldunu bilemedim

3.sorum arabanın kapı kilitlerini göstebileceğim ankarada herangibi bi yer varmı kaportacıya götürdüm ben yaparımda merkezi kilit sistemi olduğu için elleyemem dedi
    şoför kapısı anahtar ile açılmıyor kumanda ile açılıyo ön sağ kapının iç tarafındaki açma kolu bazen açık kalıyo kapıyı kapatılacağı zaman sekiyor birde bu merkezi kilidin sesini kapatmak istiyorum

4.sorum arkadaşlar araç bazen lpg de iken çalışmıyor kontağı çeviriyorum tam çalışacakmış gibi oluyor gaz ibresi yükseliyor ancak geri iniyor ve çalışmıyor
    bi kac defa deniyorum boğulacak gibi oluyor benzine geçiriyorum öyle çalıştırıyorum ve ilk çalıştırmada alıyor biraz sürüyorum durdurup tekrar gaza geçiriyorum bu sefer çalışıyor

5.sorum araç yolda giderken çok sarsılıyor ufak bi çukurdan geçsem bile baya bi hissediyorum acaba süspansiyonlardanmı tekerlerdenmi anlamadım
    bu araç için 14 jant ve lastik öneriyolar bazı forumlarda daha iyi olurmuş sizin görüşleriniz nedir

6.sorum ise araç çok az yağ yakıyomus normal dediler bu modellerin genelinde varmış doğrumudur birde bu araç için yağ markası antifiriz markası sizler neler kullanıyosunuz
    bu aracın parçalarını alabileceğim herhangi bir online site varmıdır sorunlarım biraz çok arabanın yabancısıyım yardımcı olursanız şimdiden çok tsşk ederim

iyi günler arkadaşlar bende 2 gün önce 1999 model 1.5 gls yumurta kasa araç aldım arabanın baya bi sorunu varmış yardımcı olursanız şimdiden çok tsk ederim.
    *** MOBİS Orijinal parçadır

**** İMPARATOR OTOMATİV ...http://www.imparatorotomotiv.com/ orijinal parça+yan sanayii

**** Kurcalatma, Alarm ile MK birleştirilmiş. Bilmeyen CANINI OKUR. Merkezi kilit motoru yerine ALARM motoru devreye alınmış. Dolayıs ile ANAHTAR motoru iptal edilmiş.

Araç ilk çalışmayı BENZİNDE yapmalı. 1.5 GLS araçlarda SIRALI LPG olmalı. Eski sistem var ise Sorunlar YUMAĞINDA boğulursunuz...

***Sert ve spor süspansiyona sahiptir. 14 cant yakıtır arttırır.

**** Bu araçlarda yağ 10w40 kullanılır. ince yada kalın olmaz. 10w40. Yağ filtresi ORİJİNAL filtre olmak zorunda aksi durumda SUBAPLAR vurmaya başlar.

• Arkadaşlar merhaba,

Eylül sonunda bende 1999 model 1.5 gls bir yumurta aldım. Aracım biraz sorunluydu epeyce bi yağ yakıyodu motoru yaptırdım ve şuanda gayet memnunum, fakat aldığımda arabada açık hava filtresi vardı ve filtre kutusu hortumu ve temiz hava alması için radyatörün üstüne kadar giden plastik parça sökülmüştü ve aldığım kişi elinde olmadığını söyledi. Parçacıdan filtre kutusunu buldum fakat aşağıda resimdeki parça (adını bulamadım)yok, nasıl temin ederim bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim. O parça olmayınca araç biraz gürültülü çalışıyor. Birde motor ısınınca muhtemel ki sıcak hava çekmeye başlıyor illaki performansı ve yakıtı olumsuz etkiliyordur diye düşünüyorum.

teşekkürler
     ACCENT YUMURTA / 1994-2000

• quote:

Orijinalden alıntı: clubberh

Arkadaşlar merhaba,

Eylül sonunda bende 1999 model 1.5 gls bir yumurta aldım. Aracım biraz sorunluydu epeyce bi yağ yakıyodu motoru yaptırdım ve şuanda gayet memnunum, fakat aldığımda arabada açık hava filtresi vardı ve filtre kutusu hortumu ve temiz hava alması için radyatörün üstüne kadar giden plastik parça sökülmüştü ve aldığım kişi elinde olmadığını söyledi. Parçacıdan filtre kutusunu buldum fakat aşağıda resimdeki parça (adını bulamadım)yok, nasıl temin ederim bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim. O parça olmayınca araç biraz gürültülü çalışıyor. Birde motor ısınınca muhtemel ki sıcak hava çekmeye başlıyor illaki performansı ve yakıtı olumsuz etkiliyordur diye düşünüyorum.

teşekkürler
     ACCENT YUMURTA / 1994-2000

Hava emiş borusu 94-2000 1.3-1.5 12v accent

• ogunmas kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Çıkmacı arkadaşlar yanlış yönlendirdi. Parçacılarda orjinal olarak bulunan birşeymiş.

• arkadaşlar birşey sormak istiyorum çok önemli benim için. bartında ikamet ediyorum şu anda iş gereği. burada lpgnin litresi 2,56 TL. aracım 1,3 ls 1998. yakıtı ortalama 20 TL ile 60 km gidiyor şehir içinde. sizde durum nasıl, biraz çok değil mi sizce. karbüratör temizliği yaptırdım, bujilere usta yeni dedi, gaz ayarı 1 ay önce yapıldı. yakıtı düşürmek için yapabileceğim ekstra birşey var mı. sizin yakıt değerleriniz nedir?

• lpg'yi ne kadar pahalıya alıyorsun? sakarya dün akşam 1,96 tl ye aldım oda yeni oldu, 2 hafta önce 1,92 ye almıştım aygaz.
    ful depo (29-30 litre) ile 310 km yapıyorum. 1.3 ls 1998, araç 149600 km de
  • quote:

Orijinalden alıntı: birol özsoy

lpg'yi ne kadar pahalıya alıyorsun? sakarya dün akşam 1,96 tl ye aldım oda yeni oldu, 2 hafta önce 1,92 ye almıştım aygaz.
    ful depo (29-30 litre) ile 310 km yapıyorum. 1.3 ls 1998, araç 149600 km de

resmen soygun hocam buradaki fiyatlar. benim depo 38lt civarı alıyor 100 liraya doluyor yani. bir depo ile 300 km civarında gidiyorum. km 125binde. sıkıntı ne çözemedim

• İstanbul LPG 1.99 lt 1.5 gls 99 model klimalı 1lt LPG ile şehir içi karisik 12,5 km yapıyorum 17 küsur krş geliyor bedava gibi harika çok memnunum .

• https://www.aygaz.com.tr/otogaz/fiyatlar

Fiyatlar doğru, 5.12.2015 itibari ile Zonguldak.

20 TL ya 60 KM gidiyor YANLIŞ hesap

DEPOYU doldurun. 10m KM yapın SONRA tekrar DOLDURUN.

Ancak O zaman Kaç tl te KAÇ km gittiğiniz belli olur.

Siz Işık yanarken 20 TL alıyorsunuz.
    ama Depo Şamandrası bozuk ise doğru değeri vermez. Bu da 20 mi 30 mu 25 olduğunu anlayamaz sınız.

Doğrusu TAM doldur---> Git, ---> Tekrar TAM DOLDUR. dur.
  • Arkadaşlar iyi akşamlar. Benim 1.5 Gls bundan önceki depoda 0.18 kr yakmıştı, Bugün depoyu yine fulledim ve sonuçta şoka uğradım 205 km yol yapmışım 55 Tl lik gaz aldı 0.27 kr civarında bi rakam çıkıyor. Gazı 2.03 den aldım (27 lt) sizce 2 depo arasında bu kadar fark neden oluşur.

Birde benzini dahil edersek 😁😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clubberh -- 26 Aralık 2015; 19:27:54 >
  • kardeşime nasipse gelecek ay araba alıyoruz. üniversite öğrencisi kendisi. 13 bin lira bütçemiz var. 1.3 accent ls veya lx önerir misiniz? nasıldır? tüpte ve benzinde yakıt durumu nedir?
  • herkese merhaba arkadaşlar bende 1.5 gls 1999 model Accent var ben araçta biraz bakım onarım temizlik yapmayı düşünüyorum öncelikle radyatörü sökmek istiyorum temizlik yapıcam
    kendim söküp takmak istiyorum üstte tane bağlı olduğu 2 somun görünüyor sadece yalnız alttarafta bağlantısı varmı bilmiyorum veyada sökmek için tamponu felan sökmek gerekiyormu bilemedim
    daha önce söküp takan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim

ön göğüsüde sökcem ancak onunda o kadar bağlantı yerine baktım bulmadım sadece direksiyonun çevresinde 2 tane somun var yine ancak başka nersinde var bulamadım daha önce söken takan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
    göğüsü söküp kalorifer peteklerini felan temizleyip çatlakları yapıştırıp üstüne deri döşeme yapıcam o kadar detaylı değil mecundur reçine polyester felan değil
    direk plastiğin üzerine yapıştırıcı ile deriyi yapıştırmak istiyorum ancak plastiğin üzerine hangi yapıştırıcı iyi tutar kara veremedim bally diyecem ama oda sıcakta kendini salar gibi geliyor bana
    eğer bildiğiniz bi yapıştırıcı varsa söylermisiniz

birde aracımın kornası çalışmıyor kornanın kendisi sağlam söküp pile bağladım ötüyor direksiyon daki bağlantısı da sağlam kaput altındaki röle kutusunda sigortası var
    sigortayı çıkartıp yan tarafındaki ve üstündeki sigortayı söküp taktım yine olmadı sizce sorun nerde olabilir birde daha öncesinde arabasına sis devresi çeken oldumu
    bende direksiyonun sol atında sis tuşu var ancak bağlatışı yok yeniden devre çekilecekmiş bilgisi olanlar yardımcı olursa şimdiden herkese çok çok teşekkür ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ogunmas

https://www.aygaz.com.tr/otogaz/fiyatlar

Fiyatlar doğru, 5.12.2015 itibari ile Zonguldak.

20 TL ya 60 KM gidiyor YANLIŞ hesap

DEPOYU doldurun. 10m KM yapın SONRA tekrar DOLDURUN.

Ancak O zaman Kaç tl te KAÇ km gittiğiniz belli olur.

Siz Işık yanarken 20 TL alıyorsunuz.
    ama Depo Şamandrası bozuk ise doğru değeri vermez. Bu da 20 mi 30 mu 25 olduğunu anlayamaz sınız.

Doğrusu TAM doldur---> Git, ---> Tekrar TAM DOLDUR. dur.

ben şöyle yapıyorum.
    araçta benzin oluyor, gazı dibine kadar bitiriyorum araç duruyor,
    benzinle benzinciye gidip gazı fulluyorum,
    ibreyide sıfırlayıp, gaza geçip gazı bitene kadar gidiyorum,
    kaç km yapmış ise onu hem fiyata hem litreye bölüyorum,
    uygunmudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: gsliahmet

herkese merhaba arkadaşlar bende 1.5 gls 1999 model Accent var ben araçta biraz bakım onarım temizlik yapmayı düşünüyorum öncelikle radyatörü sökmek istiyorum temizlik yapıcam
    kendim söküp takmak istiyorum üstte tane bağlı olduğu 2 somun görünüyor sadece yalnız alttarafta bağlantısı varmı bilmiyorum veyada sökmek için tamponu felan sökmek gerekiyormu bilemedim
    daha önce söküp takan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim

ön göğüsüde sökcem ancak onunda o kadar bağlantı yerine baktım bulmadım sadece direksiyonun çevresinde 2 tane somun var yine ancak başka nersinde var bulamadım daha önce söken takan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
    göğüsü söküp kalorifer peteklerini felan temizleyip çatlakları yapıştırıp üstüne deri döşeme yapıcam o kadar detaylı değil mecundur reçine polyester felan değil
    direk plastiğin üzerine yapıştırıcı ile deriyi yapıştırmak istiyorum ancak plastiğin üzerine hangi yapıştırıcı iyi tutar kara veremedim bally diyecem ama oda sıcakta kendini salar gibi geliyor bana
    eğer bildiğiniz bi yapıştırıcı varsa söylermisiniz

birde aracımın kornası çalışmıyor kornanın kendisi sağlam söküp pile bağladım ötüyor direksiyon daki bağlantısı da sağlam kaput altındaki röle kutusunda sigortası var
    sigortayı çıkartıp yan tarafındaki ve üstündeki sigortayı söküp taktım yine olmadı sizce sorun nerde olabilir birde daha öncesinde arabasına sis devresi çeken oldumu
    bende direksiyonun sol atında sis tuşu var ancak bağlatışı yok yeniden devre çekilecekmiş bilgisi olanlar yardımcı olursa şimdiden herkese çok çok teşekkür ediyorum

benim aracın da göğüslüğü çatlaktı bende baya araştırdım, kendi kendine göğüslüğü sökünce sonra ses yapabiliyormuş ve baya zahmetliymiş,
    bende kendim yaptım,
    altta bu konunun sayfasının linki var benim yaptığım bak belki fikir olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_12798384/mpage_43/tm.htm

• hocam çok teşekkür ederim sizden bi ricam olucak ben daha göğüsü sökemedim bana bi zahmet sırasıyla hangi parçadan başlıyarak sökücez ve dikkat edilmesi gereken yerler km teli özellikle şanzumandan felan sökülüyor diyolar bulamadım nerdeyse o tel torpido felan nasıl sökülecek size zahmet hocam bağlantı noktalarını felan bi söyleyebilirmisinz
  • 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.