Şimdi Ara

ACCENT YUMURTA / 1994-2000 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.961
Cevap
38
Favori
453.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: logitech34

ogunmas benim 98 gls nin karter havalandırması tıkalı galiba
    motor kapagını acınca kapağın icinde macun gibi bişey oluşmuş oluyor bunu araştırdım motor yüksek ısıya maruz kalınca motordaki yağda köpüklenme oluyormuş bunuda ben işte macun diye tanımladım

karter havalandırması ön kaputun neresinde sen bilirsin dedim biz yapabilirmiyiz acaba yok servise götürsem yüksek fiyatmı isterler senin bu konuda tecrüben varmı

Alıntıları Göster
    Dostum.

Karter havalandırma deliği olduğunu düşünmüyorum. arkadadaşa da danıştım.

Verdiğin bilgilere göre 2 cevap vardır.

1. silindir kapak contasında kaçak vardır. buda yağa su karıştığı anlamına gelir. ancak fazla karışmadığı için yağ çubuğuna bakarak bunu anlayamıyorsun.

2. kullanmış olduğun yağdan da yapabilir. 20*50 kullanılan mazı marka yağlarda bunu yapıyor. ancak 10*40 yağlarda böyle bir sorun ile karşılaşılmıyor.

*Büyük ihtimal silindir kapak contasında bir sorunun bulunuyor. Eğer segman ve pistonlarda sorun yoksa sadece kapak contasını değitirerek sorun çözülecektir.

Ancak sorun segmanlara inmişse o zaman srou biraz daha büyük olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogunmas

Dostum.

Karter havalandırma deliği olduğunu düşünmüyorum. arkadadaşa da danıştım.

Verdiğin bilgilere göre 2 cevap vardır.

1. silindir kapak contasında kaçak vardır. buda yağa su karıştığı anlamına gelir. ancak fazla karışmadığı için yağ çubuğuna bakarak bunu anlayamıyorsun.

2. kullanmış olduğun yağdan da yapabilir. 20*50 kullanılan mazı marka yağlarda bunu yapıyor. ancak 10*40 yağlarda böyle bir sorun ile karşılaşılmıyor.

*Büyük ihtimal silindir kapak contasında bir sorunun bulunuyor. Eğer segman ve pistonlarda sorun yoksa sadece kapak contasını değitirerek sorun çözülecektir.

Ancak sorun segmanlara inmişse o zaman srou biraz daha büyük olabilir.

Alıntıları Göster
    ogunmas dostum saolasın bu gün servise gittim dediğin gibi silindir kapak contasından motora az bir miktar su karışıyormuş
    silindir kapak contasını değiştirmeleri gerektiğini söylediler 250 ytl fiyata ileri bir tarihe erteledim

• quote:

ogunmas dostum saolasın bu gün servise gittim dediğin gibi silindir kapak contasından motora az bir miktar su karışıyormuş
    silindir kapak contasını değiştirmeleri gerektiğini söylediler 250 ytl fiyata ileri bir tarihe erteledim

Alıntıları Göster
    Servis haricinde isinin erbabı özel servislerdende fiyat almanızı tavsiye edecem.

servis fiyatları malesef biraz yüksek kalıyor.
  • quote:

Servis haricinde isinin erbabı özel servislerdende fiyat almanızı tavsiye edecem.

servis fiyatları malesef biraz yüksek kalıyor.

Alıntıları Göster
    dost işi yapacak birini bulacağımı zannediyorum ogünmas ilgine cok cok teşekkür ederim
  • quote:

dost işi yapacak birini bulacağımı zannediyorum ogünmas ilgine cok cok teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    Accentlerde sık amortisör sorunu yaşayan varmı acaba ?
  • quote:

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar size bir fiyat danışması yapmak istiyorum, arkadaşımda 96 accent gls var, araç klimalı, h. direksiyon, kısacası donanımlı bir araç, belden aşağı boyalı ve sağ arka çamurluğun değiştiğini, diğer ufak tefek hem kendisinin yaptırdığı hem de arabayı aldığı arkadaşının yaptırdıklarını anlattı bana ve araç 160 bin km. 6 aydır da beraber aynı arabayla okula gider geliriz. araç için 9000 ytl fiyat biçti, piyasada ortalama fiyat bu gibi görünüyor ama 2. el sitelerinde fiyatlar pek doğruyu yansıtmıyor.
    Sizler bu araçların piyasasını ve aracın huyunu daha iyi bilirsiniz, fiyat uygun mu sizce?

• quote:

Alıntıları Göster
    orjinal amortisör kullanmadıgın sürece o problemi cekersin MAYSAN MANDO marka amortisörlerin fiyatı 40 ytl dir
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahoge

merhaba arkadaşlar size bir fiyat danışması yapmak istiyorum, arkadaşımda 96 accent gls var, araç klimalı, h. direksiyon, kısacası donanımlı bir araç, belden aşağı boyalı ve sağ arka çamurluğun değiştiğini, diğer ufak tefek hem kendisinin yaptırdığı hem de arabayı aldığı arkadaşının yaptırdıklarını anlattı bana ve araç 160 bin km. 6 aydır da beraber aynı arabayla okula gider geliriz. araç için 9000 ytl fiyat biçti, piyasada ortalama fiyat bu gibi görünüyor ama 2. el sitelerinde fiyatlar pek doğruyu yansıtmıyor.
    Sizler bu araçların piyasasını ve aracın huyunu daha iyi bilirsiniz, fiyat uygun mu sizce?

Alıntıları Göster
    Aracın arka çamurluğu boyaması önemli değil.

Belden aşağı neden boyanmış önemli bu.!!

Fiyatıda ortalama değerlerde (500 üzerinde +/- yapılabilir) 8500-9000 arası

• quote:

Orijinalden alıntı: tahirkutlu

orjinal amortisör kullanmadıgın sürece o problemi cekersin MAYSAN MANDO marka amortisörlerin fiyatı 40 ytl dir

Alıntıları Göster
    Bahsi geçen MAYSAN, MANDO ORJ. mi Acaba
  • quote:

Bahsi geçen MAYSAN, MANDO ORJ. mi Acaba

Alıntıları Göster
    maysan mando orjinaldir.zaten hyundai lerin tamamı yerli üretim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylmzdgn

maysan mando orjinaldir.zaten hyundai lerin tamamı yerli üretim.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bugün arabama 100 ytl lik benzin aldım (bu arada aracım 1.5 97 gls accent) gösterge yarında birkaç milim yukarıya çıktı bu aracın deposu kaç litre acaba benim ibremmi bozuk 100 ytl lik benzin bu kadra az mı gösteriyo göstergede arkadaşımda 2004 elentra var o aynı benzini aldı full ile yarı depo arasında bi çizgide duruyo yardımcı olursanız sevinirim saugılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pltaldr

arkadaşlar bugün arabama 100 ytl lik benzin aldım (bu arada aracım 1.5 97 gls accent) gösterge yarında birkaç milim yukarıya çıktı bu aracın deposu kaç litre acaba benim ibremmi bozuk 100 ytl lik benzin bu kadra az mı gösteriyo göstergede arkadaşımda 2004 elentra var o aynı benzini aldı full ile yarı depo arasında bi çizgide duruyo yardımcı olursanız sevinirim saugılar...

Alıntıları Göster
    Depo şamandra sorunu olabilir.
    Asında şamandra çok yukarıdadır ve içeride benzin olduğu halde varmış gibi görünür. aslında depo doludur. ,
    Yada tamamı ile bozuktur.
    Kolay bozulan bir parça olmamasına karşılık verdiğin bilgi bunu gösteriyor. Ayrıca ibre anında kıpıdamaz. bir süre sonra hareketlenir.

Gözden kaçırmamk gerekir.

• quote:

Depo şamandra sorunu olabilir.
    Asında şamandra çok yukarıdadır ve içeride benzin olduğu halde varmış gibi görünür. aslında depo doludur. ,
    Yada tamamı ile bozuktur.
    Kolay bozulan bir parça olmamasına karşılık verdiğin bilgi bunu gösteriyor. Ayrıca ibre anında kıpıdamaz. bir süre sonra hareketlenir.

Gözden kaçırmamk gerekir.

Alıntıları Göster
    Arakaslar,

95- 97 arası accent GLS kilmasız fiyatlarını ortalama bilen varmı acaba, İstanbul ve çevresi,

SAhibinden.com ve araba.com biraz yanıltıyor. 2.el canlı oto pazarıda açıkçası yanıltıyor gibi geldi.

• quote:

Arakaslar,

95- 97 arası accent GLS kilmasız fiyatlarını ortalama bilen varmı acaba, İstanbul ve çevresi,

SAhibinden.com ve araba.com biraz yanıltıyor. 2.el canlı oto pazarıda açıkçası yanıltıyor gibi geldi.

Alıntıları Göster
    96 yumurta kasa accent
    sağ ön ve sağ arka bilyadan ses gelmekte.

Servis harici orijinal marka ve bilya parça fiyatı bilen varmı acaba.
  • quote:

96 yumurta kasa accent

Alıntıları Göster
    Bende 98 accent gls vardı çok az kullanıldı. 52000 deydi. temizdi.
    bir ay önce 9000ytl ye verdik.
    Bana kalsa 11000e vermezdim ama 9000e gitti işte.

Kısaca (arabam.com,sahibinden.com) yazılana cizilene bakmayın fazla etmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x_ir

Bende 98 accent gls vardı çok az kullanıldı. 52000 deydi. temizdi.
    bir ay önce 9000ytl ye verdik.
    Bana kalsa 11000e vermezdim ama 9000e gitti işte.

Kısaca (arabam.com,sahibinden.com) yazılana cizilene bakmayın fazla etmiyor.

Alıntıları Göster
    selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım

geçen sene 8.250 ytl ye 97 model hyundai accent gls satın aldım araç birçok özelliğe sahip ruhsatta 1.3 yazıyor burada yazdıklarınızı okuyunca kafam karıştı acaba yanlış yazılma söz konusu olabilirmi yani aracım 1.5 olabilirmi
    gidişinden konforundan çok memnunum daha önce şahin vardı şimdi o traktör gibi nazarımda bu araç tek marşta kibrit gibi çalışıyor şahinle sudan geçince yolda kaldığım yerlerde bu banamısın demiyor otomatik vitesini zaten anlatmaya gerek yok düz vites gerçekten istanbul trafiği için boşa hamallıkmış iyiki almışım diyorum parçalarıda şahini aratmıyor yeni alınca ne olur ne olmaz diye triger vs kayışları değiştittim çok ucuzdu

özellikleri
    yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon
    klima
    otomatik vites
    elektrikli aynalar
    ön camlar elektrikli
    merkezi kilit
    enjeksiyonlu motor
    orijinal radyo teyp
    otomatik radyo anteni
    içeriden açılan depo kapağı ve bagaj

bu aracın 1.3 yada 1.5 olduğunu nasıl anlarız servisemi sormam gerekir görüşleriniz nedir

• quote:

96 yumurta kasa accent

Alıntıları Göster
    ön sol değiştirdim geçen hafta...aksaray parçacılardan aldım..35 miylyon civarıydı...uğultu geliyodu şu an kesildi..
    quote:

Orjinalden alıntı: ogunmas

96 yumurta kasa accent

• quote:

Orijinalden alıntı: demirel71

ön sol değiştirdim geçen hafta...aksaray parçacılardan aldım..35 miylyon civarıydı...uğultu geliyodu şu an kesildi..
    quote:

Orjinalden alıntı: ogunmas

96 yumurta kasa accent

Alıntıları Göster
    hyundaimanya senin araba 1.5
    1.3 lerde injeksiyon yok
    otomatik anten 1.5 lerde var
    orjinal teyp 1.5 lerde var

fakat yedek parcanın ucuzluğu konusunda seninle hemfikir değilim
    6 ay önce 98 gls aldım kapı dış yan çıtayı sordum 17.50 dediler
    bir plastik şerit bu fiyata bence pahallı
    yalnız 6 aydır bir far ampulunu bile değiştirmedim sanki hiçbiryeri arızalanmayacakmış gibi geliyor burası ilginç bence

• quote:

hyundaimanya senin araba 1.5
    1.3 lerde injeksiyon yok
    otomatik anten 1.5 lerde var
    orjinal teyp 1.5 lerde var

fakat yedek parcanın ucuzluğu konusunda seninle hemfikir değilim
    6 ay önce 98 gls aldım kapı dış yan çıtayı sordum 17.50 dediler
    bir plastik şerit bu fiyata bence pahallı
    yalnız 6 aydır bir far ampulunu bile değiştirmedim sanki hiçbiryeri arızalanmayacakmış gibi geliyor burası ilginç bence

Alıntıları Göster
    logitech34 arkadaşım bilgi için teşekkürler

bir arkadaşta 1.3 lerde otomatik şanzıman olmaz dedi ama iyice kafam karıştığından emin olamadım

parça ucuz demem şu yüzden 2007 şubat ayında yaptığım masraf (yapmama gerek olmayan şeylerin olduğunda söktürdüğümde gördüm )

triger kayışı bilya dahil takım 25 ytl (oldukça iyi durumdaymış ama sökülmüşken değişsin dedim)
    su devirdaim pompası 20 ytl (gerek yokmuş ama triger değişiminde olası sızıntı riskine karşı değiştik)
    klima,direksiyon şarj vs v kayışların tamamı 15 ytl (direksiyon hariç gerek yokmuş)
    hava filtresi 5.5 ytl
    yağ filresi 5 ytl
    ön fren balatası 12 ytl
    arka fren balataları 20 ytl (gerek yokmuş)

hepsi için işçilik 60 ytl

aracı ilk aldığımda bir sorun olmamasına rağmen ne olur ne olmaz diye yenilediklerim ucuz geldi bana bir arkadaşımda opel astra vardı triger değiştirtti yandım allah diye bağırıyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: hyundaimania

logitech34 arkadaşım bilgi için teşekkürler

bir arkadaşta 1.3 lerde otomatik şanzıman olmaz dedi ama iyice kafam karıştığından emin olamadım

parça ucuz demem şu yüzden 2007 şubat ayında yaptığım masraf (yapmama gerek olmayan şeylerin olduğunda söktürdüğümde gördüm )

triger kayışı bilya dahil takım 25 ytl (oldukça iyi durumdaymış ama sökülmüşken değişsin dedim)
    su devirdaim pompası 20 ytl (gerek yokmuş ama triger değişiminde olası sızıntı riskine karşı değiştik)
    klima,direksiyon şarj vs v kayışların tamamı 15 ytl (direksiyon hariç gerek yokmuş)
    hava filtresi 5.5 ytl
    yağ filresi 5 ytl
    ön fren balatası 12 ytl
    arka fren balataları 20 ytl (gerek yokmuş)

hepsi için işçilik 60 ytl

aracı ilk aldığımda bir sorun olmamasına rağmen ne olur ne olmaz diye yenilediklerim ucuz geldi bana bir arkadaşımda opel astra vardı triger değiştirtti yandım allah diye bağırıyordu

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce bende aranıza katıldım ;

- '98 model
    - gümüş gri
    - 97700 km
    - 1.5 GLS
    - 10.250 ytl (fikir verme açısından)
    - 3.sahibiyim

Bu benim ilk arabam ve onu çok seviyorum iyi ki tercihimi Hyundai'den yana kullandım. Aracın şu anda beni üzen tek noktası diğer arkadaşlarında belirttiği gibi ayağımı gazdan çekince ve de yüklenince silkelenmesi. Bunun dışında hiç bir problemi yok ataklık konusunda ise sonuçta hepimizin araçları ya 1.3 ya 1.5 ve de en az 7-8 yıllık araçlar. Yani elimizdekinin kapasitesini bilerek kullanırsak hüsrana uğramayız.
    Üstelik ülkemizde bu aracın piyasası 96-99 Şahin'le aynı.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.