Şimdi Ara

acces pointer hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlarımın acil yardımlarını bekliyorum konuyu kısaca özetleyim :
    hepsiburada.com da http://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-tl-wa5210g-54mbps-yuksek-guclu-dis-ortam/productDetails.aspx?productId=bd100333&categoryId=2699 böyle bir cihaz var şimdi benim soracaklarım şunlar ? benim oturduğum bina 5 katlı ve ben 3 . katta oturuyorum neti girişde ki dükkandan alıyorum ama sorunum netim çok zayıf geliyor ve sadece mutfakta çekiyor. ben linkini verdiğim cihazı kullanarak alt katta neti aldığım yere ve çevremde bulunan hastane cafe vb. yerlere bağlanarak internete girmemi sağlarmı ve bunu nasıl kullanabilirim kurulumu kolaymıdır ve bu cihazla bağlanırken bu cihazı kablo ile bilgisayara bağlamamam gerekiyor yoksa onada mı wireless la bağlanacaz bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler

• bunu kullanımı şöyle ; modemden bir kablo accespointera gelir acces pointer da çevresine sinyali dağıtır.Kurulumu kolaydır.
  • benbunu dairemde kullanabiliyormuyum mesela interneti alacağım yer apartmanın girişi ben bunu kendi katıma takamazmıyım yanbenim laptop çok az çekiyor o şekilde etkisi olmazmı. yada benim dediğim şekilde bağlayınca hem alıcı hem verici görevi yapmak zorundamı kalıyor
  • 1-accespointi ethernet kablosuyla laptopa bağla tanıt modem üzerinden ip ver. modemin ipsi(192.168.1.1)ise accespointe de (192.168.1.254) vermen gerekir.
    2-Accespointi evin herhangi bir yerine kur.
    3-İnterneti aldığın modemden acces pointe bir kablo çek.
    4-Laptopla kablosuz ağları arat evindeki accespointi bulacaktır ona bağlan internete evin her yerinden maximum düzeyde bağlan.

Accespoint sadece kablosuz sinyal verir sende laptopunla ona bağlanırsın.bir nevi kablosuz modem gibi düşün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badoglu -- 1 Kasım 2011; 23:33:45 >
  • desene kablo çektikten sonra kendi bilgisayarıma kadar çekerim :)
    acces pointerlerde 3 çeşit ayar vardır... sen kablo çekmek istemiyorsan repeater olarak kuracaksın..
  • Düzgün bir tesisat çekerek evin duvarına monte etsin acces pointi laptopla istediği yerden bağlanabilir.Bilgisayara kadar çekmek kabloyu ordan oraya sürüklemek zahmet olur:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhan4

arkadaşlarımın acil yardımlarını bekliyorum konuyu kısaca özetleyim :
    hepsiburada.com da http://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-tl-wa5210g-54mbps-yuksek-guclu-dis-ortam/productDetails.aspx?productId=bd100333&categoryId=2699 böyle bir cihaz var şimdi benim soracaklarım şunlar ? benim oturduğum bina 5 katlı ve ben 3 . katta oturuyorum neti girişde ki dükkandan alıyorum ama sorunum netim çok zayıf geliyor ve sadece mutfakta çekiyor. ben linkini verdiğim cihazı kullanarak alt katta neti aldığım yere ve çevremde bulunan hastane cafe vb. yerlere bağlanarak internete girmemi sağlarmı ve bunu nasıl kullanabilirim kurulumu kolaymıdır ve bu cihazla bağlanırken bu cihazı kablo ile bilgisayara bağlamamam gerekiyor yoksa onada mı wireless la bağlanacaz bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler

http://www.wifi-sistem.com/donanimlar-hakkinda-genel-bilgiler/3821-tplink-5210-ve-5110-da-baglanti-kurulamamasinin-sebepleri-ve-cozumu.html?phpMyAdmin=3da74669090e189bf967dbc28cc27d86

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hakan arkadaşımın dediği gibi kabloyu çektikten sonra nete o şekilde bağlanırım :D işin esprisi bir yana benim yapmak istediğim şey kablosuzu kablosuz olarak verimi yüksek olarak kullanmak şuan düşük çekiyor ve evin mutfağında çekiyor ben o cihazı evime takarak kullanmak istiyordum ama o şekilde olmayacak sanırım veya ekonomik yollu olmak koşuluyla yapılacak tekliflere açığım

• Bu ürün DIş mekan ürünü. yaklaşık olarak 15km kadar çekim alanı var. yanı senin için fazla gelecek bir ürün. onun yerine sağlam bi adepter alman daha mantıklı. Ayrıca arkdaşlar unutmadan Access Pointler 2 modda çalışır.Bunlar;

Birincisi access point mod,(KABLOLU ALIP KABLOSUZ VERİR)
    kincisi workgroup bridge,(KABLOSUZ ALIP KABLOLU VERİR)
  • benim bildiğim access pointer 3 şekilde ayarlanır.kablo kullanmak istemiyorsan repeater olarak ayarlarsın yani kablosuz al kablosuz ver yani sinyal tekrarlayıcı.. 15 km çekim gücü olan access pointer oldugunu hiç duymadım.. internette 1 km çekim alanı var diyenlerin bile 50 metreyi zor çektiğini biliyorum..hepsi yalannnn hemde hepsi istisnasızzz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakang

benim bildiğim access pointer 3 şekilde ayarlanır.kablo kullanmak istemiyorsan repeater olarak ayarlarsın yani kablosuz al kablosuz ver yani sinyal tekrarlayıcı.. 15 km çekim gücü olan access pointer oldugunu hiç duymadım.. internette 1 km çekim alanı var diyenlerin bile 50 metreyi zor çektiğini biliyorum..hepsi yalannnn hemde hepsi istisnasızzz...

tabi ya yalan 800 metreden 21 mbit/sn. hız alıyorum ben bu yalanlarla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhan4

arkadaşlarımın acil yardımlarını bekliyorum konuyu kısaca özetleyim :

bu cihaz çok güzel iş görüyor fakat senin aradığın çözüm bu cihazla olmaz. olurda zahmetli ve eziyetli ayrıca kablosuz
    yani repeater modda kullanırsan yarı hızda olur.
    bence şu adaptörü al -->http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WN7200ND
    üzerine şu anteni bağla -->http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birim-10-dbi-canak-radar-anten-wifi-wireless-icin-rp-sma-59947381/detay/

50 tl ile sorunun çözülür.

• bide bi çözüm daha var. benim kullandığım yöntem.
    5210g'yi balkona client modda kur. ondan gelen cat5'i
    başka bir ap'ye (benim tavsiyem tp-link 5110g) 'ye gir kablosuz aldığın net'i tekrar kablosuz dağıt.
    bu yöntemle hız kaybın sıfır olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.