Şimdi Ara

Access Point Kurulumu - İpuçları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
3
Favori
87.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

neden yazma geregı duydunuz kı ?
  • yeni gördüm cevap vermemek olmaz..
  • iyi günler bilgiler için teşekkürler. ben bişey sormak istiyorum metronet kullanıyorum statik ip yaptım ve birkaç port açtım. tp link access point aldım ama APtan portlar kapalı görünüyor. bildiğim kadarıyla APtan da port açmamız lazımmış ama bi türlü yapamadım. yardımcı olabilir misiniz
  • merhaba arkadaşlar 2 gündür uğraşıyorum ama bi türlü yapamıyorum elimde ttnetin verdiği zyxl modem var ve d-link dwl-900ap+ access point var anlatılan şekilde yapıyorum olmuyor. yapmak istediğim 1. kattan 3.ü kata sinyali kuvvetlendirip dağıtmak
  • arkadaşlar herkese merhabalar.bizim cafeden internet yaymamız lazım. cefede 1 adet içinde ttnet olan modem var. ondan tp-link5210g ye( dış ortam routeri) kablo ile interneti vericem. bu 5210g çatıya takılacak. bu anten hem internet çekebiliyo hemde yayabiliyo. ama bize yaymada işe yarıyacak. 5210g yardımıyla da interneti bizim eve bide arkadaşın evine yaycaz. evlerdede kablosuz modemler var. bu kablosuz modemleride 5210g ye bağlıcam. bana direk bilgisayarları bağlayabilirsin 5210g ye diyeceksiniz. ama bu kez direk bilgisayarları bağlarsam evin içinde yayamıycam interneti. ayrıca bağlantı zayıf olacak. o yüzden modem ile 5210g ye bağlanmam lazım. bu anlatmış olduğum sistemi kurmamda yardımcı olabilir misiniz ? teşekkür ediyorum iyi çalışmalar.

sistemin basit şeması ekteki resimde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wboard -- 22 Şubat 2013; 19:11:26 >
  • Tp-Link TL-WR740N, TL-WR741ND, TL-WR841N, TL-WR941N, TL-WR940N, TL-WR1043ND model cihazların kurulumu nasıl yapılır

tıklayın öğrenin
  • Bilgiler için teşkkürler bir sorum olucak sadece wireless şifresi ile kurulumu gerçekleştirebilirimiyiz ana modem hattına kablo baglamadan bir yöntem mümkünmüdür.
  • ben sizler kadar anlamıyorum açıkçası. alt kattaki komşunun wirelessini kullanıyoruz. sinyal yetmediği için bir arkadaşın önerisiyle access point denilen cihazdan aldım ama kurulumunu tam yapamadım sanırım.

zyxel nbg416n adlı cihazı aldım. ancak komşumun modemini nasıl göreceğini anlamadım. bilgilendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seasoul

Modemim Airties rt-205 ve bir TP-Link TL-WA501g access point cihazı alıp kablosuz çekim alanını genişletmek istedim ama tam bir eziyete döndü, kurulumu yapmak için 4 gün uğraştım. Benim gibi başkaları da bu eziyeti yaşamasın diye kurulum için bir kaç önemli noktayı açıklamak istedim.

Modem Üzerinde: Modemin ip numarasını browser adres alanına (Airties için, 192.168.2.1) yazıp modem ayarlarına giriniz, burada kaplosuz seçeceğiz.
    1-"Kablosuz Ağ Ayarları"na girip bir kanal seçip kaydet diyoruz. ben 6. kanal olarak belirledim
    2-"Kablosuz Ağ Güvenliği"nde şifrelemeyi (WEP) olarak seçip 1. alana 10 haneli (64 bit) wep şifremizi ayarlayıp kaydet diyoruz.
    Modemde yapılacak başka işlem yok. şimdi AP(Access Point=Erişim Noktası) cihazına geçiyoruz.

AP(Access Point=Erişim Noktası) Ayarları: AP nin IP numarasını browser adres alanına (TPlink için, 192.168.1.1) yazıp AP ayarlarına giriniz, bura da network seçeceğiz.
    Adım 1:
    a- Gateway yazen yere modemin ip numarasını (Airties için, 192.168.2.1),
    b- Subnet Mask yazan yere 255.255.255.0,
    c- IP Address: yazan yere ise modemin IP adresinin son rakamını 2 ila 254 arasında bir rakam olarak seçip yazıyoruz, ben 2 yazdım (192.168.2.2 oldu) sonra kaydet diyoruz.

Adım 2: Şimdi AP için kendi verdiğimiz IP numarasını browser adres alanına (explorer adres çubuğuna) yazıp AP ayarlarına yeniden giriyoruz. (benim cihazda bu şekilde 192.168.2.2 oldu) ve önce "Wireless" e sonra da "Basic Settings" e tıklıyoruz.
    a- Açılan pencerede "Region:" Turkey, "Channel:" 6 (modem ile aynı kanal olacak)olarak seçip kaydet diyoruz. AP cihazınıza bir isim vermek isterseniz de bunu SSID yazan yere giriyoruz.

Adım 3: Security Settings e tıklıyoruz burada
    a- WEP işaretleyip 1. sutunda 64 bit i seçtikten sonra modem için girdiğimiz 10 rakamdan oluşan wep şifresinin aynısını girip kaydet diyoruz.

Adım 4: "Wireless Mode" u seçiyoruz, burada:
    a- Modeminiz destekliyorsa "repeater", desteklemiyorsa "universal repeater" ı seçiyoruz (bendeki airties desteklemediğinden universal repeater işaretledim)
    b- Sayfanın aşağısında bulunan "surway" a tıklıyoruz, bağlanabileceğimiz modemler (modem/router/AP) listeleniyor, orda kendi modemimizi bulup "connect" e tıklıyoruz.
    c- Şimdi "MAC of AP":"yazan yerde modemimizin MAC adresini görüyoruz ve "save" e tıklıyoruz

İŞLEM TAMAMDIR. Bilgisayardan anlamayan biri bile bu adımları takip ederek kurulumu yapabilir. Ve artık bir duayı esirgemezsiniz

NOT: Bu işlem ile modemimizin çekim alanını genişletmeyi amaçlıyoruz, amacınız "access point, biridge vs modlarını kurmak ise "Adım 4" den devam edeceğiz fakaf bu aşamada markaların birbirini destekleyip desteklememesi gibi komplike durumlar ortaya çıkıyor. (benim airties modem tplinki desteklemediğinden diğer modlar çalışmadı, modem arayüzünden mesh i aktif edip ap nin mac adresini tanıtmak da bişey değiştirmedi.)

benim tp-link wa801nd bnde 1 haftayı geçti aglıcam artık o derece sizin konunuzu gördüm bnimkinden biraz degişik yinede kendime göre ayarladımda yine olmuyor bu tp link in arayüzüne eternet kablosu ile ulaşıyorum bütün ayarları yapıyorum kablosuz aga baglanmıyor ismi fln degişiyor şifreyi giriyorum baglanmıyor network dan yapıyor belli modemim d link marka kıytırık bişi bn normal kendi kurulumundan router ayarlıyorum üniversal modemi seçiyorum ad fln yazıyorum şifre mdemim şifresiyle aynı koyuyorum d link modemim kanal 6 da şifreleme wep die bi ayar yok wpa2-psk şifreleme aes diyor bnde tp link in içinde şifremeleyi öle yapıyorum bu sefer sınırlı diyor gene sizin yontem de hiç baglanmıyor birde şöle bir söylenti var stabil degilmiş bunlar kesiliyormuş yavaşmış bu insanlar binlerce satmış şonuçta biz mi yapamıyoruz yapan kişi çok az bana bir yardımcı olursanız bilgisayardan anlıyorum ama bu nasıl bir illetse artık

• Bi sorum olucak 30-40 metre uzaklıkda interneti olan bi pc var ben buna ne gibi bi aparat alıp kablosuz modm varmış gibi 30-40 metre uzakdan bağlanayım
    Pcde moden yok access point takıp var olan interneti kablosuz olarak 30-44 metre genişletebilirmiyim acaba ve sağlıklı olur mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ErsinBoz kullanıcısına yanıt
    Dostum iki seçeneğin var,

* Birincisi USB adaptör alıp bilgisayarına bağlayabilirsin. Gelen sinyali alıp internete bağlanırsın. (Eğer oraya kadar sinyal geliyorsa, bunu en azından kablosuz özelliği olan bir telefonla bile deneyebilirsin.)

http://www.teknosa.com/urunler/125430368/airties-air-2315-150-mbps-antenli-wireless-adapter?term=2315

* İkincisi Universal tekrarlayıcı olabilir. Bu şekilde hem kablosuz ağı genişletirsin, diğer bilgisayarlar da kablosuz ağa sorunsuz bağlanır, hem de kendi bilgisayarını kablolu bağlayabilirsin.

http://www.teknosa.com/urunler/125430234/airties-air-4310-150mbps-wireless-access-point-uni?term=4310

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdhcp -- 2 Şubat 2014; 16:03:00 >

• teşekür ederim bilgi için

• seasoul kullanıcısına yanıt
    Aradan 4 yıl geçmiş ama sizin sayenizde okulumuzdaki ağa şifre koyabildik.

Okulumuzun köyün dışında şifresiz kullanıyorduk.

Tp link marka modem ve 2 access point var.

3katlı binamızın giriş katında modem, 2.katta ve 3. Katta Access point var.

4 portlu modemden Access pointlere kablo gidiyor.

Modemin ipsi 192.168.1.1
    Access pointin bir tanesi 192.168.1.254
    diğeri yine 192.168.1.1

Dediğiniz adımları uygulayarak ağa şifre koyma işine başladık.

254 ile bitenin işi tamam.

Henüz sonu 1.1 ile biten acces pointe girmeyi başaramadık ama başka pc de deneyeceğiz.

Adım 3 ile işimiz bitti. Diğer adımları kablo kullandığımız için uygulamadık.

Ama zaman zaman okulda ip çakışması olduğu için her pcye ip arayacağız.

Modemin ipsi1.1 ile bittiği için pclerede 1.1 mi yazacağız, bağlı bulunduğu modemlere atadığımız ip lerimi yazacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 28 Ekim 2014; 13:59:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Aradan 4 yıl geçmiş ama sizin sayenizde okulumuzdaki ağa şifre koyabildik.

Okulumuzun köyün dışında şifresiz kullanıyorduk.

Tp link marka modem ve 2 access point var.

3katlı binamızın giriş katında modem, 2.katta ve 3. Katta Access point var.

4 portlu modemden Access pointlere kablo gidiyor.

Modemin ipsi 192.168.1.1
    Access pointin bir tanesi 192.168.1.254
    diğeri yine 192.168.1.1

Dediğiniz adımları uygulayarak ağa şifre koyma işine başladık.

254 ile bitenin işi tamam.

Henüz sonu 1.1 ile biten acces pointe girmeyi başaramadık ama başka pc de deneyeceğiz.

Adım 3 ile işimiz bitti. Diğer adımları kablo kullandığımız için uygulamadık.

Ama zaman zaman okulda ip çakışması olduğu için her pcye ip arayacağız.

Modemin ipsi1.1 ile bittiği için pclerede 1.1 mi yazacağız, bağlı bulunduğu modemlere atadığımız ip lerimi yazacağız.

Merhaba 1 ay geçmiş aradan ama ginede cevap vereyim.

Modem ıp si 192.168.1.1 iken Acces point ıp sini de 192.168.1.1 yapar iseniz o acces pointten verim alamazsınız ıp çakışmaları meydana gelir... Tavsiyem modem dhpc başlangıç ıp sini 192.168.1.20 yapıp 1.acces pointi 192.168.1.2 2.acces pointi 192.168.1.3 yapmanız... Bu sayede localden tüm cihazlara erişiminiz de mümkün olacak modem dhcp başlangıç ıp si 192.168.1.20 ayarlandığı için ıp çakışması da meydana gelmeyecektir. İyi forumlar.

• Bende yardim istiyorum elimde airties modem var . 2 kata koydum. 4. Kattan cekmiyor. 4.kata accesspoint kurmak istiyorm ne yapmaliyim hangi marka almaliyim. Iki modem arasindaki baglantiyi ethernet kablosuylami yapmaliyim

• hocam ben acess point aldım kurdum telefonlarda da gorunuyor net ama benım modemım kablolu ve şifre koymak ıstıyorum bunu nasıl yapıcam acess point e mı yoksa modeme mı sıfre koycam nasıl ypıcam?
  • us roboticks modemi wlan acces point olarak kullanma imkanım yok bildiğim kadarıyla alt katın wriles hızı yavaş arttırmak için modemi kullanamayacaksam bu aleti alıp wriles şifresinden bağlantı kurabilirmiyim iki arkadaş sormuş cevap gelmemiş kablo elimde var ama kablo ile uğraşmadan direk wriless şifresini yazıp wlan acces point üstünden arttırıp kullanabilirmiyim ?
  • Teknoloji hala basit hale getiremedi bu isleri

• merhaba elimde zyxel 417n access point var baglanmak istedigim modem binanın tamamına kablo ile dagıtılan bir modem yani kablosuzu acık degil sadece kablo ile geliyor odaya kadar ayrıca modeme kamera baglı oldugu için statik ip aldıgını dusunuyorum. 192.138.1.1 adresi ana modeme gidiyor. nasıl yapabilirim access pointe hangi ayarları yapmak gerekir nasıl baglayabilirim interneti bu access pointe
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.