Resimde ki gibi bir ilişkilendirme verdi hoca kendisi bazılarını ilişkilendirdi fakat gerisini siz yapın dedi (İlişkilendirmeyi öğretmedi henüz :) ) liseden aklımda kalanı ile bişeyler yaptım fakat yinede yardımcı olabilir misiniz ? her tablo için 3 sql kod istiyor istediği kod tarzı ;
Öğrenci tablosundaki öğrencinin numarasını yazdığın zaman bilgiler kısmından bilgisini getirmesi gibi bulunduğun tablonun verisi ile başka tablonun verilerine ulaşıp listeleme yani :) Aklımda kalanlar ise id'ler hep otomatik sayı olurdu ama hepsini number yaptım sonra diğer tablodan veri çekebilmek için o id'ler eşleşip where kullanarak listeletiyordu galiba pek hatırlayamıyorum işte ve hoca bunu bize vize sınavı yerine geçmesi şartıyla ödev verdi yardımcı olabilcek olan var mı ödevi yapın verin demiyorum nasıl yapmalıyım örnek verirseniz onun üzerinden gerisini getireceğime inanıyorum. Her tablo için 3 sql kod istiyor.
Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum :)
öğrenci numarası diye bi input yap, post verisine değişken ata sql fetch array içinde öğrenci numarasının oldugu tabloda where ile bu değişkeni kullan. altta fetch array a atadıgın değişkenle (ör. $asd['sutunadi']) şeklinde o öğrenci numarasının oldugu satırdakı o sütun verisi ile öğrencinin adını soyadini vs. çekip gösterebilirsin. diğer tablolarla id ler veya öğrenci numaraları vs. hangileri aynıysa inner join kullanarak bunları birbirine bağlayarak tek query ile dğer tablolardan da verileri çekip gösterebilirsin. mantık bu. kod yardımı da istersen yardımcı oluruz.
Ödevi yaptım fakat sorun şu ki ben sorguları tasarım yerinden hazırladım kendisi otomatik kod oluşturdu. Hoca bizden bu kodları yorumlamamızı neyin ne olduğunu nasıl yaptığını sordu tek bu kaldı şuanlık örnek sorgu ;
SELECT Ogrenci.[Öğrenci Numarası], Giris_cikis.[Tahmini Dönüş], Giris_cikis.Tarih, Giris_cikis.Saat FROM Ogrenci INNER JOIN Giris_cikis ON Ogrenci.[Öğrenci Numarası] = Giris_cikis.[Öğrenci Numarası] WHERE (((Ogrenci.[Öğrenci Numarası])=[Öğrenci Numarasını Giriniz ]));