Şimdi Ara

Acele Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımı hdd den başlatamıyorum. CD ROM dan başlatıp işletim sistemi kurabiliyorum ama bir restart yaptıktan sonra bilgisayarım BOOT DISK FAILURE diye bi mesaj veriyo anlamadım gitti. Nasıl bu işin içinden çıkılır bilen varmı
    -------------
    Biostar U8798 Pro
    Celeron 1,7 Ghz
    256 Ddr 400
    128 MB Ati Radeon 9200 se

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuztyOzi -- 1 Ocak 2005, 19:00:45 >

• dostum, öncelikle şunu sormam gerekiyor,
    : Bilgisayarı yeniden başlattıgında , BIOS unda HARDDISK gorunuyormu acaba...
  • Evet bütün donanımım görünüyor İşletim sistemide kurabiliyorum. Bilgisayarım daha önce (yani düne kadar ) çok hızlı bi şekilde açılabiliyordu fakat şimdi ide leri kontrol etmesi bile adamı çileden çıkarmaya yetecek kadar uzun sürüyor. Harddiki görüyor ve işletim sistemini kuruyorum sonrada bi restart ve harddiskten boot edemiyorum (boot.ini dosyası yerli yerinde duruyor bide ne olduğunu bilmiyorum ama bootfont.bin diye bi dosyada mevcut C sürücümde Knoppix le kontrol ettim)
  • işletim sistemini kurdugun cd-de bir problem olabilirmi...

eger, boot etmediğinde HARDDISKTE işletim sistemi kurulu görünüyorsa,SİSTEM DOSYALARINDA bir bozukluk söz konusu olabilir..
    eger,daha kolay bir yontem bulunamazsa BASKA BIR CD DEN KURULUM YAPMAYI DENE..(çalıştıgına emın oldugun baska bir cd-den)
  • BIOS'dan "First Boot Device HDD-0" şeklinde yap düzelir.

Kolay gelsin ve başarılar. KitapGibi
  • Biosta Boot sıralaması şöyleydi
    First Boot Device : CD ROM
    Second Boot Device : HDD-0

Ben onu
    First Boot Device : HDD-0
    Second Boot Device : HDD-1
    olarak değiştirdim ama yinede cdromdan boot etmeye çalışıyor

Kullandığım CD den daha önce bir çok kez işletim sistemi kurdum ama tavsiyene uyup bi daha deneyeceğim sağol
  • Arkadaşım mümkünse sen o HDD'ye komple bir FDISK at ve yeniden bölümlendir. Sanırım SIFIR sektörde hata var onun için Boot etmiyor diye düşünüyorum.
    Şu anda başka bir olasılık aklıma gelmiyor.

Kolay gelsin ve başarılar... KitapGibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yardım
    12 yıl önce açıldı
    Yardım
    13 yıl önce açıldı
    yardım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BENDE DE BÖÖLE ŞEYLER OLUYODU HDD NİN KABLOSUYLA İKİ OYNADIM DÜZELDİ GALİBA BENİMKİ KABLODANDI AMA ARKADAŞINKİNİ FARKLI BİŞİ GALİBA.........
  • cd-yi değiştirmeden birşey soylemek istiyorum..

harddiskinin KACINCI SIRADA OLDUGUNU BILIYORSUN SANIRIM...

HDD0,HDD1 yapıyorum diyorsunya, yani IDE-1 KABLOSU UZERINDE ISE YA HDD0 YADA HDD1 olur.ama IDE-2 YE TAKILI İSE HDD2-HDD3 te olabilir...onada dikkat et derim...(gerçi bukadar problem vermemesı lazım ama)
  • tavsiyem başka bir bilgisayarda format at. ve sana benzer bir bilgisayarda xp kur. sonra hdd yi sana tak bir ton driver problemi yaşa ama xp yi çalısır olarak gör. (kurdugun sistemi sadeleştir gereksiz ne varsa cıkart bi
    r de sistem ssana benzeyen bir şey osun mesela p4 2800 kullanıyorsan o da p4 olsun board 865 kullanıyorsa o da ole olsun vb )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.