Şimdi Ara

Acemi Kullanıcı için Uydu/DT Matrix'i... yardım çağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Okudukça kafam karıştı, karıştıkça kararlarımdan vazgeçer gibi oldum sonunda yazmaya kafamı daha da karıştırmaya karar verdim... :)

Hali hazırda uydu (turksat + hotbird) ile TV yayınlarını seyrediyorum.
    Aynı zamanda Lig TV aboneliğim var, aylık 34 ytl ödüyorum.

Şifreli şampiyonlar ligi maçları, şifrelenebilecek (dsmart'ın verecekleri hariç) UEFA maçları, eşimin dizi baskısı (cnbc-e neden yetmiyor bilmiyorum..:)), illa dizi max olacakmışmış...
    Sonunda digiturk almak için yola çıktım. Digiturk'u de aradım seçeneklerimi görmek için.

Hali hazırdaki uydularımdan bir tanesini digitruk uydusuna yönlendirerek (eutelsat yanlış duymadıysam) 10 dakika için yayın almaya başlayabilirmişim.
    Uydu yönlendirmeyi kendilerinden veya herhangi bir uydu satıcı firmadan yaptırabilirmişim. 30 ytl civarı bir bedelden bahsettiler.
    Seçtiğim paket Süper Paket, bedeli aylık 79 ytl, yıllık taahütlü olursa 74 ytl. Bana ekstra 40 ytl aylık bedel yansıyacak.
    Uydu alıcım Next 2500 DYI
    (yaklaşık 5 sene önce almıştım, Porto maçında biss key girmeye çalıştım ancak muhtemelen beceremedim çünkü EMU yoktu/yüklenmemişti. Yüklenme ihtimali var mı onu da bilmiyorum)

Bu parayı vermeden (yıllık 480 ytl gibi bir bedel), ben uydu yayınlarımı geliştirmeyi istiyorum..

Şimdi uydu konusunda Matrix'e girdiğim noktalar...

1) Hanım faktörünü es geçip ki zor..:) yeni bir uydu alıcı ile motorlu anten/parça alıp, 3 uydu'ya geçiş mi yapsam (turksat, hotbird, astral)
    (maliyetini bilemiyorum ve motorlu anten yanlış bir terim olabilir, affınıza sığınıyorum..:)) HD yayın alabilen bir uydu alıcısı almayı da düşünebilirim..
    2) Şu ana kadar sadece iki gere aldığı yere götürüp güncelleme yaptırmış biri için 1 numaralı soru çok seviye atlamayı mı gerektirir.
    3) Özelden mesaj atarsanız tavsiye ettiğiniz bir Uydu Satıcısı varsa sizinde başınızı burada çok ağrıtmış olmam...

İlgi ve yardımlarınıza peşinen teşekkürler...

Murat Turetken

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.