Şimdi Ara

Acemi Linux Kullanıcısı Olarak Yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar,kardeşler öncelikle mutlu günler dilerim..

Konu biraz da işletim sistemi ile ilgili olduğundan buradan dile getirmek istedim.
    Dün Acer Travelmate 5742G model laptop aldım.Alırkende biliyordum cihazda Linux yüklü olduğunu ancak nasılsa Win yüklerim mantığı ile sorun etmedim.

Dün cihazı ilk defa açıp baktığımda görüntü,arayüz ve geçişler o derece hoşuma gitti ki cihazı Linux olarak kullanmaya karar verdim.Sizden yardım istediğim konular ise şunlar..:

- Cihazın dili İngilizce.Açılışta da dil seçeneğinde Türkçe yoktu.Cihazı nasıl Türkçeleştirebilirim..?

- Nokia N900 cihaz kullanıyorum ve bu cihazlarımızda ki gibi depo ekleme ve diğer program ve yazılımları nasıl yükleyebiliriz..? Bunu cihazın hangi bölümünden yapıyoruz.?

- Ubuntu nasıl yüklenir..? Tavsiye edermisiniz..?

İlgilenen kardeşlerime şimdiden teşekkür ederim..

• acer'da hangi dagitim yuklu oldugunu bilmiyorum, belki cogu zaman kullandiklari xandros olabilir.
    eger linux ile kullanmaya sicak bakiyorsan ubuntu yuklemeni tavsiye ederim. ubuntu'nun kendi sitesinden 32bit veya 64bit desktop surumunu indirmekle baslayabilirsin. usb'den veya cd'den nasil kurulacagi forumda var.
  • Üstad ilgine teşekkür ederim..

İlk aşama olarak Türkçeleştirme olayını giderebilirsek çok iyi olur..
    Nasıl yapabiliriz..?
  • hangisi icin? eger ubuntu'yu soruyorsan kurulumda internet baglantisi saglanirsa turkce paketlerini otomatik kuruyor. yoksa kurulumdan sonra dil ayarlarindan kurulabilir. en az windows surumleri kadar turkcelesiyor.
    kurulumdan sonra /administration/language support altindaki ayarlardan halledilebilir.
  • Peki üstad çok özür dilerim farkındayım çok zorluyorum ancak adım adım ubuntu yüklemeyi anlatabilir misin.?
  • sitesinden isoyu indirip usb yada cd'ye yaz. Kurulum seni yönlendirecektir
  • lucid icin youtube'a video gondermistim. 10.10 da ondan cok farkli olmadigi icin video'dan yararlanilabilir. ayrica forumda cok detayli olarak defalarca anlatildi. ben yazmaktan usanmam da yararlanmak isteyen icin forumdaki anlatimlar daha faydali olur diye dusunuyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orijinalden alıntı: positroN

lucid icin youtube'a video gondermistim. 10.10 da ondan cok farkli olmadigi icin video'dan yararlanilabilir. ayrica forumda cok detayli olarak defalarca anlatildi. ben yazmaktan usanmam da yararlanmak isteyen icin forumdaki anlatimlar daha faydali olur diye dusunuyorum.

+1
  • elini korkak alıştırma linux a bulaşmışken pardus ü de dene.....

hatta o kadar çok linux versiyonu mevcut ve o kadar kolay deneme yapabiliyorsun ki...
    elin deymişken bir çok ubuntu sürümünü dene....
    mesela linux mint......

kolay gelsin....
  • ya bende acer travelmate 5742g aldım dün geldi ama acamadım pc yi.

Linpus Lİnux LiveCD Edition 9.2 yazan bi ekran geliyor

altındada [root@localhost /# yazıyor.

sen acabilmişsin acmak için ne yaptın sölermisn?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magdur22222 -- 17 Nisan 2011; 13:25:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.