Herkese merhabalar, geçtiğimiz günlerde 2007 model 1.3 multijet active grande punto satın aldım. Uzakta olduğumdan benim henüz arabayı görme, inceleme şansım olmadı. Nasipse bayramda görcem..
Sizlerden ricam merak ettiğim bazı soruları cevaplamanız.. Öncelikle şu an da aracın özellikleri tam olarak nedir bilmiyorum.. En çok merak ettiğim de aracımda EBD var mı?
Aracı bi tanıdıktan aldım, 30.000 km de, kazasız, boyasız, servis bakımlı.. Sahibi de çok titiz birisidir.. 21.500 TL ye anlaştık? Aracın çok temiz olduğunu bildiğim için fazla da üçüne beşine bakmadım.. Sizce fiyatı nasıl..?
2007 model puntonun tam olarak donanım ve teknik özelliklerini görebileceğim bi katalog var mı internette ya da elinizde?
Bir başka soru da aracımın lastikleri 175/65R15 ebadında.. Bu lastikleri değiştirmek biraz da büyütmek istiyorum.. Modifiyeyle pek aram yok.. 17'' ya da 19'' istemiyorum.. Bütçem de kısıtlı zaten.. Bana hangi ebat ve markayı tavsiye edersiniz?
Aracın periyodik servis bakımı kaç km de bir yapılıyor ve güncel maliyeti nedir?
Son olarak bir depo yakıtla şehir dışı ortalama kaç km giderim? 5. vites 100-120 gitsem 1000 km yapar mı?
Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar.. Cevaplarınızı bekliyorum.. Herkese iyi akşamlar..
aynı tavsilerden bende yararlanabilirim
düşük kilometrede dizel punto bu fiyata iyi gibi sakin kullanımda şehir dışı 1 depo ile yaklaşık 950 km yapabilirsiniz
helleri, cevap için teşekkürler..
diğer sorulara da yorum bekliyorum anlayan arkadaşlardan, saygılar.. :)
bende 2007 multijet active modeli var 90.000kmde bugün bakıma soktum yeni . Öncelikli tavsiyem aracına orjinal jantlarını geri takman olacaktır. araç zaten düşük devirlerde çok güçlü değil , 2000 devirden sonra kendine geliyor. Bu sebeple büyük jantlar ile kalkışta bu sorunu daha çok yaşarsın . Yakıt olarak geçen hafta balıkesirden aydına gittim geldim , 180 km şehir içi geri kalanı uzun yolda 750 km falan yaptı ama otobanda yarım saate yakın 170 180 ile gittim . Hiç şehir içi olmasa ve 100 ile gitseydim 900 km yi rahat görürdü diye tahmin ediyorum . Ama 1000km zor biraz. Benim araçta satılık sahibinden comda 33143158 nolu ilan . 20.000TL e verecem aracı son... Sizin fiyat biraz fazla ama beğendiyseniz kullanıcı iseniz hayırlı olsun. uzun süre sorunsuz binersiniz... servis bakımları 10000km de bir. Serviste yaptığın zaman yağ mazot hava polen filtresi vs. değişimi ile 250-300 bulur . Dışarda yaptırırsan parçalar 80TL+ selenia 5-40 yağ 70 TL 150tl toplam maliyetin olur . Sis farları 150 TL civarı çifti. bende düşünüyorum taktırmayı ama tertibatı hazırmı değilmi bilmiyorum aracın içindede sonradan takılma bir açma-kapama düğmesini olmasını istemediğim için pek ilişmedim.