Ehliyetim var fakat araba kullanma pratiğim yok. İkinci el araçlara baktığımda 800-900 bin tl arası 80.000-100.000 km yol yapmış arabalara fiyat çekiyorlar. Bu söylediklerimde 10 yıllık alt segment araçlar. Tam şanzıman problemi çıkaracak km’de elden çıkarmaya çalışıyorlar bence. Bu fiyatlara ikinci el alacağıma sıfır araç alırım daha iyi diye düşünüyorum.1,2m civarı param var maksimum borçla harçla 1,4m civarına çıkabilirim. Bu fiyat bandında otomatik vites araç almak istiyorum. İstanbul’da yaşadığımı, acemi sürücü olduğumu, çıkabileceğim fiyat bandını, genelde eşimle iki kişi olarak kullanacağımızı ve sanayi sanayi gezmek istemediğimi göz önünde bulundurulursa en mantıklı araç hangisi olacaktır. Samimi tavsiyelerinizi bekliyorum. |
Acemi sürücüye araç tavsiyesi
-
-
Hyundai Bayon Elite paket güvenlik donanımları ön arka park sensörleri sayesinde işinize yarayacak ve iç genişlik bagaj hacmi olarakta B hatchback araçlara göre daha tatmin edici olabilir
-
şu an piyasası ne kadar bilmiyorum ama ben 2023 model 2024 çıkışlı sıfır suzuki swift hybrit 1.2 glx full paket aldım. 1.15milyona .. şu an 10bin km oldu, çok memnunuz ailecek. yağmur sensörü hariç her özellik var. sorunsuzluk dersen japondan şaşma. alternatif olarak kore araçları da sağlam. ben acemi değilim ama aracın kullanımı aşırı basit ve rahat.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 5 Aralık 2024; 16:36:54 > -
Acemiysen Serçe den başla -
Bütçenize uygun en iyi seçenek olarak Egea Cross 1.6 Dizel Otomatik ya da Hyundai Bayon'u öneririm.
Ancak bütçe bir kenara, İstanbul'da yaşıyor ve sık sık merkezi bölgelere girip çıkıyorsanız, Hyundai i10 1.2 Style (orta paket) ya da Elite (üst paket) tam size göre bir araç. Yakıt tüketimi düşük, periyodik bakım masrafları makul, park etmesi oldukça kolay ve yeni başlayanlar için çok ideal bir sürüşü var. Şehirler arası kullanımda 4 yetişkinin rahatlıkla, 5 yetişkinin ise kısa mesafelerde sıkışmadan seyahat edebileceği bir alan sunuyor. Tek dezavantajı, bagajının küçük olması. Bagaj kapasitesi sizin için öncelikli değilse, ilk araç olarak kesinlikle bu modeli tercih ederdim.
-
1 milyona Taliant var, bir şirket alımını vs. katılırsan 500 bin kredi veriyorlar.
LPG'ye uyumlu.
-
Skoda Fabia 2023 bakabilirsiniz. uzun yıllar fabia kullandım çok tatlı bir araba
-
DSG şanzıman değil mi ? Şehir içi trafiğinde DSG şanzıman sorun çıkarıyor diyorlar.
-
Ben de japon grubu araç istiyorum aslında hem biraz bütçeyi aşıyor hem burunlarından kıl aldırmıyorlar. Pazarlık falan yapmıyorlar. Soruyorsun araç yok çekiyorlar. Sitesinde şu an swift 1350 dediğim gibi ilk aracım olacağı için biraz fazla gibi geliyor.
-
hocam i20 style paket 1100, bayon style paket 1180 teklif aldım. i10 baktım çok küçük gerçekten, pek hoşuma gitmedi. sizce en ucuz neyse ona mı gitmek lazım? Bakış açısı ne olmalı. Birkaç arkadaş aman sıfır alma mutlaka ikinci el al falan diye konuştu. Attıkları ikinci el arabalar 850bin civarı 80 bin km falan araçlar. Tam bu kmlerde şanzıman problemi falan çıkmıyor mu ?
-
DSG ama DSG 20 yıllık şanzıman. 2003 model otomobilde kullanılan DSG ile 2024 model DSG otomobildeki DSG aynı değil. Ben dediğim gibi uzun yıllar kullandım en ufak problem yaratmadı.
Bence acemi olmayı gözünüzde büyütmeyin. Fabia'yı ben küçük araba istersiniz diye önermiştim. Ama paranızı bence Bayon, i10, i20 gibi b sınıfı arabalara yatıracağınıza yine sıfır c4, c4x alabilirsiniz. 1200 bayon style alacağınıza 1300'e c4x shine bulabilirsiniz. pazarlıkla bir miktar düşebilir belki. bu fiyat bandında en iyi tercih olur bence. puretech 1.2 motorda triger kayışı yağ içinde çalışıyor diyecekler, bakımı yetkili serviste yapılırsa ve her araç gibi zamanı geldiğinde değiştirilirse problem olmaz.
bu bütçeye corolla da bakılabilir ama corollanın konforu c4-c4x'e göre zayıf.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLG# -- 8 Aralık 2024; 21:53:34 > -
Hocam ben büyütmüyorum da eş dost kaza yaparsan canın sıkılır üzülürsün İstanbul trafiği bu önce düşük bütçeli ikinci elde öğren sonra sıfır alırsın diyorlar. İkinci el bakıyorum leş leş arabalar ne fiyatlar istiyorlar. Bir çıkmazda kaldım. İ20 style paket 1100 civarı, bayon style paket 1180 civarı. Yeni öğrenecek için c4, c4x çok problem olmaz diyorsunuz? C4x baya büyük araba çünkü. Küçük önerildi genelde bana park falan daha rahat olur diye, hem eşim de kullanacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kingali1 -- 9 Aralık 2024; 9:44:16 > -
Bütçen sıfır kilometre araçlara yetiyorsa, boşuna 80 bin kilometre yapmış ikinci el araçlara bakma. Alacağın araç en az 2 yıl garantili olacak. Ben olsam ikinci el tercih etmezdim.
-
Acemiliği gözünde çok büyütme. Bende onu mu alsam bunu mu alsam diye düşünürken bir dünya zaman kaybettim. Forumdaki geçmiş konularıma bakabilirsin. Bir yeden sonra herkes aynı araçları tavsiye ediyor. Beğendiğin bir aracı al geç. Çok fark yok. Bence 1.4 milyona çıkmaya gerek yok. 700bin civarı güzel araçlar var. En düşük km en yüksel model yılı temel düstur ile hareket edebilirsin.
Gerçekten boşuna kuruntu yapıyorsun herkese sorarsan herkes farklı bir şey söyleyecek. Temİz hoşuna giden bir araç al-geç. Saygılar. -
Peki sonunda ne yaptınız? Otomatik bir araç aldınız mı? Hangi model bir de?
-
Yetiyor hocam. Sorunsuz şanzımanlı bir Japon aracına yetmiyor ama. İ20 tarzı dct şanzımanlı bir arabaya yetiyor. İlk araç için ikinci el daha mantıklı tabi ama saçma sapan fiyatlar istiyorlar hurdaya ayrılacak araçlara. Sizce 1.2 mikra cvt şanzıman nasıldır? 2017 falan yılı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kingali1 -- 9 Aralık 2024; 12:38:28 > -
Hatchback, manuel ve sunroof takıntım vardı. Bu üçü olmazsa olmazımdı. İ20 ve Kia rio arasında kaldım. Rio aldım. İ20'de alınabilirdi. Zaten hemen hemen aynı araçlar. Bana rio denk geldi. Onu aldım.
-
Etrafı daha iyi görebileceğiniz B suv iyi olur
-
Turbolu, otomatik , 1 - 2 yasinda clio ile niye baslamiyorsunuz?
-
merhaba hocam fazla kaza yapma ihtimalini olduğu için parçası bol bir arac tercih etmenizi tavsiye ederim megane touch olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firestorm2321 -- 10 Aralık 2024; 15:53:27 >
Benzer içerikler
- arabada sıcak klima nasıl açılır
- araç kaloriferi ılık üflüyor
- ankara pasta cila
- 2. el araba aldıktan sonra yapılacak işlemler
- elle pasta cila elle nasıl yapılır
- zeekr türkiye fiyat listesi
- mg 2024 fiyat listesi
- mg 7
- mg türkiye fabrika
- toyota corolla cross 1.8 hybrid kullanıcı yorumları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X