Şimdi Ara

Acemi biri için araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçenlerde yine bir konu açmıştım ailem için araba baktığımı aynı şekilde benimde kullanacağım bir araç bakıyordum.
    Manuel vitesten zevk alan insanlardan değilim.Büyük ihtimal beceremediğimden veya stresten dolayı zevk almıyorum.Rampa yukarı kaldırma orda durunca düşürme vs vs.
    Otomatik vitesten yanayım.Aracı sadece araç olsun diye kullanacağız yani vites atarken o verilen zevktir yok manuelde o yapılır felan kafasında değil ailede kimse. Sadece kullanımı kolay kazasız belasız strese paniğe sokmadan götürebilecek bir araç bakıyoruz.

Annem 10 sene önce almış ehliyeti ama 10 senedir ne araca bindiği var nede hatırladığı birşey bende daha acemiyim. O yüzden gidip aşırı lüks birşey alınca onunla kaza yaptığımızda içimizin cız edeceğini buradaki herkes biliyordur.
    Demek istediğim başlangıç arabası bakıyoruz.Allah göstermesin kaza yaptığımızda bizi çok üzmeyecek bir araç bakıyoruz.

Peki ne bu aracın özellikleri
    Dediğim gibi manuel viteste ailecek sorunluyuz
    Otomatik vites bakıyoruz(Yarı otomatik nedir hiç bilmiyorum beni aydınlatacak birisi varsa seve seve dinlerim)
    2000 model ve üstü olmasını istiyoruz
    Anlam veremediğim bir şekildede 4 kapılı istiyorlar
    Yakıt olarak bir tercihimiz yok araç zaten maltepe kadıköy yada maltepe tuzla arasında kullanılacak genelde. (yılda 2 kez eskişehire giderler)
    Bütçe olarak 18.000 Tl (Taşın suyunu sıksan derecesi ) Altında olursa daha iyi olur

Böyle ısmarlama alışveriş listesi gibi yazdım kusuruma bakmayın. Şimdiden zamanını ayırıp okuyan yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-535601307 -- 27 Mayıs 2017; 16:17:36 >

• 18.000₺ 2000 model ve üstü temiz araç bulmak zor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok güzel anlatmışsın meramını inan 18 bine araç bulup veresim geldi o derece :) işin gerçek boyutuna gelirsek öküz altındayız ve süt bekliyoruz o derece sıkıntılı bir durum. Japon araçları özellikle mitsubishi nissan marka araçların otomatik modellerine bak tavsiye olarak en uygunu bu olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.Her gün zaten her türlü araca bakıyorum gözümden kaçan olmuşmu diye yinede buraya yazayım dedim. Artık olmadı. 2 ay daha para biriktereceğim.
  • Palio vb. bakacaksınız o bütçeye. Ya da pek keşfedilmemiş Japonlara :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simdi bi araba alsaniz

Kaskosu trafigi bakimi masrafi

2. Elde lastik triger yag bilmemne masrafi.

Acemisiniz vurdunuz carptiniz masrafi deger kaybi

Kdv dahil 1000 tl ye micra kiraliyorlar. Otomatik 1.2 motor. Kiralayin kafa rahat gezin tozun. Haftasonu kullaniyorsaniz da gunluk kiralarsiniz 100 tl ye. Vurdugunuzda carptiginizda ararsiniz yenisini getirirler.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Hocam hazıra dağ dayanmaz diye bir laf vardır duydunuz mu hiç ? Diyelim ki dediğiniz gibi gittim ben bir araç kiraladım. Biriktirdiğim parayı bitirene kadar. O kiralık araç sürecinde acemiliğimi attım. Sonrasında dedim ki kendi kendime ya artık acemi değilim adam akıllı bir araba alayım. Ama elimde ne bir birikmiş param nede satınca elime ''az'' da olsa para verecek bir araç var. Ne oldu böylelikle 2 sene bi araç kullandım acemiliği attım ama sonrasında araç almak için biriktirdiğim parayı kiralamaya verdiğimden kalmayan paramdan dolayı bir araç alamaz hale geldim ? Sizce dediğiniz mantıklı birşey mi ?

Evet bir noktada haklısınız gidip eski model bir araba alacağız tonla masraf harcayacağız kazası olacak değer kaybedecek. Belkide aldığım paranın yarısına satacağım aracı ama ortada şöyle bir durum var. O aracı sattığımda hiç değilse yarısı bile olsa elimde bir para olacak bir dayanağım olacak o dayanağa göre yapabilecek bir hesabım ve planım olacak.

+Acemi olan bir insanım 3 senelik ehliyetim yok. Diyeceksiniz annenizin ehliyeti 10 senelik onun üzerinden kiralayın. Başıma birşey geldiğinde onunla kim uğraşacak annem uğraşacak sonrasında kimin başı ağrayacak benim ve annemin başı ağrıyacak.

Önerinize saygı duyuyorum ancak hiç mantıklı bulmadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLK ARABA ÖNERİSİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Paliolarda speedgear diye bir model vardı hatırladığım kadarıyla onlara bir bakın derim.
  • 1998-2002

Mazda 626

Mazda 323

Ford mondeo

2001-2006 Hyundai elantra veya Accent

https://www.sahibinden.com/mazda-626?a5_min=1998&price_min=16000&price_max=26000#/

https://www.sahibinden.com/ford-mondeo/otomatik,yari-otomatik?a5_min=1998&price_min=16000&price_max=26000#/

https://www.sahibinden.com/hyundai-elantra/otomatik,yari-otomatik?pagingSize=50&sorting=price_asc&price_min=16000&price_max=26000

Tork konvertörlü yağlı şanzumanlar tam otomatiktir, geri kaçırma yapmaz. Sağlamdır.

Baskı balatalı, robotize manuel kuru şanzumanlar yarı otomatiktir. Rampada geri kaçırabilir. Yakıtı az yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 27 Mayıs 2017; 22:26:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Clrflapple

Hocam hazıra dağ dayanmaz diye bir laf vardır duydunuz mu hiç ? Diyelim ki dediğiniz gibi gittim ben bir araç kiraladım. Biriktirdiğim parayı bitirene kadar. O kiralık araç sürecinde acemiliğimi attım. Sonrasında dedim ki kendi kendime ya artık acemi değilim adam akıllı bir araba alayım. Ama elimde ne bir birikmiş param nede satınca elime ''az'' da olsa para verecek bir araç var. Ne oldu böylelikle 2 sene bi araç kullandım acemiliği attım ama sonrasında araç almak için biriktirdiğim parayı kiralamaya verdiğimden kalmayan paramdan dolayı bir araç alamaz hale geldim ? Sizce dediğiniz mantıklı birşey mi ?

Evet bir noktada haklısınız gidip eski model bir araba alacağız tonla masraf harcayacağız kazası olacak değer kaybedecek. Belkide aldığım paranın yarısına satacağım aracı ama ortada şöyle bir durum var. O aracı sattığımda hiç değilse yarısı bile olsa elimde bir para olacak bir dayanağım olacak o dayanağa göre yapabilecek bir hesabım ve planım olacak.

+Acemi olan bir insanım 3 senelik ehliyetim yok. Diyeceksiniz annenizin ehliyeti 10 senelik onun üzerinden kiralayın. Başıma birşey geldiğinde onunla kim uğraşacak annem uğraşacak sonrasında kimin başı ağrayacak benim ve annemin başı ağrıyacak.

Önerinize saygı duyuyorum ancak hiç mantıklı bulmadım.

Siz araba aldiktan sonra hic pra harcamayacaginizi dusunuyor olmalisiniz . Belki de benim soylediklerim siz bir arac aldiktan sobra daha cok anlam ifade eder.

Siz bu araci aldiginizda 700 800 tl trafik sigortasi cikacak.

Kasko yaptirmadiginizi varsayiyorum.

Bakimlariniz ve parca masrafi ayda 100 tl tutsa yilda 1200 tl.

Lastik kayis vs ilk alim maliyetiniz 2000 tl tutar.

En dusik dilimden de 600 mtv odediginizi varsayalim.

Yakit ve kaza hasar haric

4600 tl masraf tutar.

Bu da gunlugu 100 tl den 48 haftasonu ki bir yil 52 haftadir , 1 arac kiralayabilirsiniz. Hem paranizi gomup yarisina razi olmaktansa dolar alip 2 katina da sahip olabilirsiniz.

• 25 bine cikamadikca otomatik arac almayin, 18 bine alacaginiz otomatik aractan faydadan ziyade zarar gorursunuz. Malesef devir boyle. 25 bine 2006 colt veya 2006 lancer bulabilirsiniz. Piyasadaki en ucuz ve sahibine sorun acma ihtimali dusuk nispeten genc otomatikler bunlar.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Hocam bakın sizin dediğiniz mantıklı.Olabilecek (Kesinlik hiç bir zaman söz konusu değildir) Masraflara para vereceğime acemiliği atmam için bir araç kiralamamı tavsiye etmişsiniz.Ancak birincisi şöyle bir durum var.3 senelik ehliyetim yok. Annem böyle bir topun altında girmez (kendi ehliyetini kullandırıp bana araç almaz) Kiralama işlerinden pek anlamam ama. İlk mesajınızda çarptığınızda yenisini getirin demiştiniz.Aracı hurdaya çevirdikten sonra benden para istememeleri hayal gibi birşey olurdu. Neyse konu dağılıyor uzatmanın alemi yok.Sizin bir görüşünüz var birde benim bir görüşüm var eldeki imkanlarla sizin görüşünüzü uygulayamam. Konuyu dağıtmanın gereği yok.İyi günler.
  • Clio 2 1.6 lpgli 2000 model civarında bulunur Fransız mercekli far olanlar denk gelirse fena olmaz.

• Bence şimdi alma 30 binin falan olacak ki adam gibi bişey alasin

• SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Hocam taşın suyunu sıksak 18.000 buluyoruz diyorum 30 bini bekle diyorsunuz. İleride zamanı gelince bende isterim adam akıllı bir araç almak.Ancak şuan eldeki durum bu ve acemiliği atmak için lüks olmayan bir araç bakıyoruz. İlerleyen zamanlarda para biriktirme gibi bir şansım olsa dediğinizi uygularım ancak temmuz sonrası öyle bir imkanım olmayacak. Temmuza kadar toplasam toplasam en fazla 2000 daha koyarım birde eldeki telefonu satarım ama yinede o paraya ulaşamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clrflapple

Hocam taşın suyunu sıksak 18.000 buluyoruz diyorum 30 bini bekle diyorsunuz. İleride zamanı gelince bende isterim adam akıllı bir araç almak.Ancak şuan eldeki durum bu ve acemiliği atmak için lüks olmayan bir araç bakıyoruz. İlerleyen zamanlarda para biriktirme gibi bir şansım olsa dediğinizi uygularım ancak temmuz sonrası öyle bir imkanım olmayacak. Temmuza kadar toplasam toplasam en fazla 2000 daha koyarım birde eldeki telefonu satarım ama yinede o paraya ulaşamam.

Anladım 18 bine palio falan olur belki zaten su an piyasada 40 binin altında temiz araba yok

• lordford50 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim

• O paraya anca scenic o zaman.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.