Şimdi Ara

acemi sürücüye tavsiye!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ehliyeti alalı 3 ay oldu şehir içinde araç kullandım sadece, 200 km yapmışımdır toplam.Kurs süreci özel dersler falan.Şimdi araba kiralayıp 100 km bir yol gitmek istiyorum izmirden çeşme sizce riskli mi olur hatalarım illaki var sonuçta acemiyiz ama kendime de güveniyorum ne dersiniz.

• Bende acemi sayılırım. Siz daha yenisiniz tabi. ben 4-5 bin km yaptım şehir içi. Şehir dışı 2 kere kullandığım dağ yolu oldu. Çok uzun değildi fakat tehlikeli virajları vardı. Kendime güveniyordum, çok şükür Allahtan bir şey olmadı. Yani güveniniz tam ise çıkın yola bir şey olmaz. Tecrübe ile öğrenirsiniz zaten. Yavaş gitmeniz, hem maddi, hem de manevi yararınıza olur. Kiralık araba hasar aldın mı başınız ağrır. Allah göstermesin olası bir kazada can güvenliginiz tehlikeye girer. 80'i geçmeyin. Birde güvenlikli araç kiralayın.
    Kazasız belasız, iyi yolculuklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _M-U-E_

Bende acemi sayılırım. Siz daha yenisiniz tabi. ben 4-5 bin km yaptım şehir içi. Şehir dışı 2 kere kullandığım dağ yolu oldu. Çok uzun değildi fakat tehlikeli virajları vardı. Kendime güveniyordum, çok şükür Allahtan bir şey olmadı. Yani güveniniz tam ise çıkın yola bir şey olmaz. Tecrübe ile öğrenirsiniz zaten. Yavaş gitmeniz, hem maddi, hem de manevi yararınıza olur. Kiralık araba hasar aldın mı başınız ağrır. Allah göstermesin olası bir kazada can güvenliginiz tehlikeye girer. 80'i geçmeyin. Birde güvenlikli araç kiralayın.
    Kazasız belasız, iyi yolculuklar.

sağolasın hocam , yok 80 i zaten geçemem hız sevmeyen biriyim . Kiralık olarak tanıdık mevcut yani öyle merdiven altı bilmedigim bir yerden almayacagım arabayı

• __KinginTheNorth___ kullanıcısına yanıt
    Tamam o zaman hocam, sıkıntı olmaz. Besmeleyi çeker çıkarsınız yola. :)
  • her zaman soğukkanlılığınızı koruyun sürüş esnasında.
    kurallara uyun, sağ şeritte kalın, arkanıza yapışıp selektör atanları takmayın.
    ve kesinlikle ani hareketlerden kaçının.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slmngngr

her zaman soğukkanlılığınızı koruyun sürüş esnasında.

sağol hocam tavsiye için , sağ şeritte sürekli kamyon tarzı agır araclar olmuyor mu özellikle otobanda onları sürekli sollamak yerine orta şeritte kalsam olmaz mı sanırım yol durumuna göre ayar çekicez
  • Şehir içinde kullanmak, dışında kullanmaktan daha zordur.Şehir içinde sorun yaşamadıysanız uzun yolda daha rahat kullanırsınız.Ama dikkati elden bırakmayın yinede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __KinginTheNorth___

quote:

Orijinalden alıntı: slmngngr

her zaman soğukkanlılığınızı koruyun sürüş esnasında.

sağol hocam tavsiye için , sağ şeritte sürekli kamyon tarzı agır araclar olmuyor mu özellikle otobanda onları sürekli sollamak yerine orta şeritte kalsam olmaz mı sanırım yol durumuna göre ayar çekicez

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: __KinginTheNorth___

quote:

Orijinalden alinti: slmngngr

her zaman sogukkanliliginizi koruyun sürüs esnasinda.
    kurallara uyun, sag seritte kalin, arkaniza yapisip selektör atanlari takmayin.
    ve kesinlikle ani hareketlerden kaçinin.

sagol hocam tavsiye için , sag seritte sürekli kamyon tarzi agir araclar olmuyor mu özellikle otobanda onlari sürekli sollamak yerine orta seritte kalsam olmaz mi sanirim yol durumuna göre ayar çekicez

90 civarı gideceksen sağ şeritte kalman daha iyi, 100-110 civarı hızla gideceksen orta şerit tabi

• general263 G kullanıcısına yanıt
    Bu bugune kadar hep tam tersi olarak soylenmistir sehir ici daha zor diyen ilk sizi duyuyorum.

Sehir icinde bir acemi bile olsa konsantrasyon dogrudan manevra yapmaya yoneliktir ama sehir disinda ise en rahatladiginiz hicbir sey olmayam bos yolda bir anlik boslamak ki bu iste tecrubenin tam adidir bi anda felek sizi cagirabilir bir kamyon olsun yola dokulmus yag mazot olsun bos yolda akli alir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de dediğimin aksini duymadım pek.Benim etrafımdakiler hep öyle der.Şehir trafiğinde acemi şöför veya aracın yabancısı olan şöför için dikkat etmesi gereken daha çok şey vardır.Yani dikkati dağılırsa daha kolay kaza yapar.Önüne fırlayıp heyecan yaptıracak şey daha çok olur ihtimal olarak.Atıyorum, kırmızıda durdu arkadaş, yeşile döndü.Ama arkadaş debriyaja alışamadığı için arabayı kaldıramadı heyecan yaptı arkadakiler korna çaldılar(ki memlekette sarı ışıkta daha kornaya basan var) ve gaza yüklendi.Alın size kaza sebebi. Güvenlik kameralarında kalkışta ayarsızca gaza yüklenenlerin (ki genelde bayanlar) otoparka girerken filan gişenin tepesine çıktıkları çok kaza var.

Uzun yolda gaza aniden ayarsızca yüklensen bir şey olmaz, freni gaz sanıp bassan( çok yakınında biri yoksa) bir şey olmaz.Zaten acemi adam acemi olduğunu düşündüğü sürece uzun yolda da gevşemez, gevşememeli.Fazla gevşemek şehir içi dışı farketmez tehlikeye davettir.

Ama tabi yağdan veya yağıştan kaymaya başlayan arabayı toparlamak harbi usta şöförün işidir.Başıma gelmişti de hala nasıl becerdim inanamıyorum.(Üç yıldır araç kullanıyorum.Kendime usta şöför sıfatını yakıştırmıyorum henüz.)

• krstarica kullanıcısına yanıt
    şehir içi trafiği zordur, sadece acemi için değil usta şöförler için bile zordur. şehirlerarası yola çıkınca zaten 5.vitese atıp 80-120 arası gidersiniz viyes değişmek yok, fren yok sadece araçlara dikkat edeceksiniz. ancak şehir içi öyle değil. sürekli vites değişimi, fren gaz sağdan araç soldan araç vs vs. o nedenle şehir içi yaptıyusanız şehirler arası yaparsınız. yanınızda tecrübeli birisi mutlaka olsun, ve sakin olun yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalfthepurple

şehir içi trafiği zordur, sadece acemi için değil usta şöförler için bile zordur. şehirlerarası yola çıkınca zaten 5.vitese atıp 80-120 arası gidersiniz viyes değişmek yok, fren yok sadece araçlara dikkat edeceksiniz. ancak şehir içi öyle değil. sürekli vites değişimi, fren gaz sağdan araç soldan araç vs vs. o nedenle şehir içi yaptıyusanız şehirler arası yaparsınız. yanınızda tecrübeli birisi mutlaka olsun, ve sakin olun yeter.

şehir içinde hiç bir sıkıntım yok hatta bilerek trafigi bol olan dar yollara atıyorum kendimi pişmek için , gideceğim yol uzaklıgı en fazla 90 km otobandan , yanımda tecrübeli biri olmayacak hocam tek başıma gideceğim sorun olurmu
  • __KinginTheNorth___ kullanıcısına yanıt
    eşim araç kullanmaya ilk başladığında bir kaç saat ders aldı, şehir içinde. illallah dedi "böyle iş mi olur" dedi. sonra antalyaya tatile giderken yolda "vereyim sen kullan" dedim antrenman olur. aldı kullanmaya başladı 40-50 km boyunca yolda sabit bir şekilde aynı hızda dur kalk olmadan gittiği için, "noluyoruz ya böyle araba kullanmakta ne varmış" dedi.

bu kadar büyütme daha az sıkıntı yaşarsın.
  • Hocam merhaba,

Uzun yola çıkmadan önce otobanda kısa mesafelerde alıştırma yapmanızı tavsiye ederim. Her ne kadar hız sevmiyorum desenizde otobanda insan çok da yavaş gidemiyor. Ben acemiyken otobanda arada yalpalayarak kullanıyordum veya arkadakine yol vermeye çalışırken aniden sağa geçiyordum vb.

80 km hızla gidicem demişsiniz ama en sağdan gitseniz önünüze kamyon çıkacak, illaki sollamanız gerekecek vb. Kiralık, bilmediğiniz araçla çok daha dikkatli olmanızda fayda var.
  • aynaları (3 aynayı da) ve hızını sürekli ama sürekli kontrol etmeyi sakın ihmal etme...
  • Kardeşim hiç korkma sana yardımcı olması içinde tlfonundan google haritalar navigasyonuda aç, çok faydalı oluyor karıştırdığın yollarda doğruyu buldurur panik yapmazsın.
    Şunu unutma dikiz aynaları senin gözün kulağın. Sürekli gözlerin onlarda olsun.
    Biri selektör atıyor diyelim. Hemde ısrarla atıyor diyelim. Hiç panik yapma acele etme önce sinyalini ver, sonra dikizleri kontrol et, sonra hafifçe geçeceğin şeride gözünle bak hızlıca, uygunsa geç diğer şeride ve yol ver. Yol isteyenlerin Israr etmeleri seni şaşırtmasın sakın. Hep sükûnetini korumaya dikkat et.
    Aracı sürerken şeritte gezinmeden düzgün şekilde kullanmaya özen göster. Takip mesafenide hep ani fren yapma durumuna karşı yeterli mesafede tut. Orta şerit senin için en uygunu hep sağa takılma. Gerwktiğinde sollamak hızlanmak için sola bir şerit kalır. Gerektiğindede yavaşlamak içinde sağ şerite bir şerit mesafede olursun orta şeritten giderken. İkisinede ulaşımın kolay olacağından ortadan daha çok gitmeye özen göster. Mümkün olduğunca 80-90km hızı geçme.
    Sakın hataya düşüpte yüksek sesle müzik dinleme. Aracın motorun olası arızaları motor sesini dinleyerek anlarsın ancak. Kulağın sık aralıklarla motor sesinnde olsun.
    Çevredeki sesleride duymalısın. Örneğin diğer araçların kornalarını, uyarılarını farkedebilmen lazım. Belki senin göremeyeceğin yerlerinde sorun olabilir aracının ve diğer sürücüler görüp seni uyarmak isteyebilirler bunlara dikkat etmelisin.

90km mesafe azımsanacak mesafe değil. Yan koltukta su ve soğuk içecek bulundur mutlaka ve yola çıkarken aracın lastiklerine yeni hava bas. Yol tutuş ve denge için bu şart.
    Suyunu yağını tamamla sonrada oku üfle cesaretli ve hep sakin olarak çık yola asla korkma ve şımarmadan efendi gibi sürerek aracını koyul yola hiç korkma.

Unutmaki kardeşim herşeyden önce kendi güvenliğini kendin sağlayacaksın. Bu nedenlede herşeyden önce dikkatli ol, sakin ol. Yolu nasıl başlayıp, nasıl bitireceksin inanki sen bile anlamazsın.
    Son olarakta manzaralara çok bakma bi dalarsan etrafa, şeritten çıktığını bile anlamadan diğer şeritte bulabilirsin kendini. Bu çok büyük bir risktir. Oyüzden dikkatli ol, "YÜCELER YÜCESİ CENÂB-I MEVLÂM'IZA"sığın oku üfle hiç korkma devam et. Yolun izin açık olsun "İNŞALLAH." ;-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbullu58 -- 12 Eylül 2016; 21:32:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gandalfthepurple

+ 1
    Aynen şehir içi daha zor acemi icin.
    dur kalk sinyal ver dön dar yoldan geç sagi solu devamlı takip et yayalara dikkat dönerken geniş al v.s.

• Burada araç ve uzun yola acemilikten çok, araç kiralama konusunda dikkatli olmalısın. Yoksa 80-90 km hızla şehir dışı yolda pek sıkıntıya düşmezsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.