Şimdi Ara

ACEMİ ŞOFÖR İÇİN BENZİNLİ ARAÇ MI , DİZEL ARAÇ MI TAVSİYE EDERSİNİZ. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
18.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kesinlikle benzinli, ilk arabansa dizeli düşünme bile.
  • quote:

Orjinalden alıntı: molarrr

kesinlikle benzinli, ilk arabansa dizeli düşünme bile.

ne alaka yahu? hiç farketmez!
  • aynı olay benim de başıma gelecek (inşallah). mayıs sonunda ben de araba almayı düşünüyorum konuyu açan arkadaşla aynı durumdayım ama ben arabayı istanbulda kullanacam. benim 2. el araba alıp ondan sonra onu satıp sonra bi daha 0 km araba almak gibi bi şansım olmayacak. bir öneri olarak -ki ben de aynısından yapacam- araba kiralamayı dile getiriyorum. en azından 0 km araç için beklentilerinin oluşmasını sağlar.
  • benzinli
  • ilk arabanın benzinli dizel olması niye farketsin anlamadım, sadece yokuşlarda kavrama ile ilgili sıkıntı ihtimali var ama en fazla bir uygun yokuş bulursun benzinli ile çalıştığından biraz daha fazla çalışırsın olur biter. onun dışında bir fark yok. uzun yolda sollamayı ayarlamaksa konu dizellerin ara hızlanmaları daha iyi o yüzden dezavantaj değil avantajlı. 2 tane samimi acemi arkadaşım ilk arabalarını dizel aldılar hiç sorun yaşamadılar.
  • ne denebilirki yani
    dizel desem sen bile inamıyacaksın...

dizel traktör de iyidir..
  • benzinli mi dizel mi diye dşncğine düz vites mi,otmtk vites mi diye düşün
    madem dizel alacak kadar para verecen al bi otmtk benznlikafan rahat olsun,yok debryjdı,yok stop ettrmeydi uğrşma.zaten onu tam öğrenene kadar bi ton benzin parasını da gözden çkrmş olcksın.
  • dizel aracı yokuşlarda kaldırmak benzinliye göre kesinlikle çok daha kolaydır,ve stop etme olasılığın benzinliye göre daha azdır.benzinlide kavrama çok hassastır ve ayarını iyi yapmazsan bayağı bi hoplar veya stop eder.ama tabii benzinli aracı alıp daha sonra kendin yokuşlarda alıştırma yaparsan çok rahat bi şekilde kullanırsın.veya diğer bi seçenekte hiç bu sıkıntıları yaşamadan direk otomatik vites araba almandır,ama bu seferde araba kullanmayı pek öğrenemezsin ve ilerde düz vites bi araba aldığında sıkıntı yaratır!
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur_er

benzinli mi dizel mi diye dşncğine düz vites mi,otmtk vites mi diye düşün
    madem dizel alacak kadar para verecen al bi otmtk benznlikafan rahat olsun,yok debryjdı,yok stop ettrmeydi uğrşma.zaten onu tam öğrenene kadar bi ton benzin parasını da gözden çkrmş olcksın.

HORT !
  • sende acemısın galiba
    quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

quote:

Orijinalden alıntı: onur_er

benzinli mi dizel mi diye dşncğine düz vites mi,otmtk vites mi diye düşün

HORT !

• evet
    kursun direksiyon dersleri başladı dizel getz kullanıyoruz
    debriyajdan ayağı kaldırınca araba kalkıyor hiç gaza basmadan

benzinlide öyle mi?
    yoksa kurs aracı diye mi öyle
  • burda yazılanları okudumda cok yanlıs bılgıler var. dızel arac cok yokus olmadıgı surece debriyajdan ayagı cekınce kendı kalkar. benzınlıde durum boyle degıldır. dizel aracı kaldırmak daha kolaydır.. ama kalktıktan sonra devırlı kullanmak gerekır. bu arada dızel getz cok kolay kalkar gaz vermenıze bıle gerek yoktur o derece. yokusta kalkarken debrayjdan bıraz cekın ayagınızı ve gaza basın zorlanmadan kalkacaktır. duz yolda zaten kendı kalkıyor
    quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

evet
    kursun direksiyon dersleri başladı dizel getz kullanıyoruz
    debriyajdan ayağı kaldırınca araba kalkıyor hiç gaza basmadan

benzinlide öyle mi?
    yoksa kurs aracı diye mi öyle

• acemi için dizel manuel mi ? yoksa benzinli otomatik mi ? ( yakıt masrafı kasko ve vergilerde ne gibi farklar var ? ) bunları da gözönünde bulundurarak cevap bekliyorum ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yankov

ARKADAŞLAR BİR ARABA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM,İKİNCİ EL ARAÇLA UĞRAÇMAYI DÜŞÜNMÜYORUM. ANCAK USTA BİR ŞOFÖR DEĞİLİM, BENZİNLİ BİR ARAÇMI ÖNERİRSİNİZ YOKSA DİZEL Mİ.

Yokuşu olmayan düz bir memlekette yaşıyorsanız, benzinli araba. İnişli, çıkışlı bir memleket ise, dizel.

Otomatik olacaksa farketmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 29 Mayıs 2014; 12:08:08 >
  • Guzel hort olmus ama evet yeni konuya gerek yok.

Ben acemiler icin benzinli veya dizelden cok yola dikkatini daha iyi verecek donanimlardan yanayim

Yani arac otomatik olmali.
    Muhakkak direksiyonda radyo teyp kontrolu olmali.
    Tercihen far sensoru silecek sensoru gibi donanimlar olmali.
    Hava yastigi esp ve guvenlik donanimlari olmali.
    Acemilikten dolayi yokus kalkis destegi olmali.
    Telefonla konusma ihtiyacindan dolayi dikkat dagilmamasi icin bluetooth entegre olmali.

Benim esimin hic direksiyon tecrubesi yoktu. Bu ozelliklerde chevrolet aveo aldim. Kolayca kullaniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acemi için sürmeyi otomatik arabada öğrenmek iyi olmaz. Gün gelip manuel araba üzerine çıkması gerekirse afallıyor. Tedirgin oluyor. Er meydanına çıkmış gibi oluyor.
  • konu hortlanmış,ama ben olsaydım dizel alırdım
  • 2.el (2-3 yaşında)-benzinli-atmosferik-HB-B sınıfı araç alın..parçası nispeten ucuz ve 2.eli sağlam olsun ..Bir sene sonra satar edindiğiniz tecrübe ve ihtiyaçlarınız ışığında gereken aracı alırsınız
  • Dizelle daha kolay öğrenirsinde bence benzinliyle cebelleşip benzinliyi adam gibi kullanabilirse daha iyi olur dizel oyuncak gelir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.