Şimdi Ara

ACER 23.6' GN245HQBMID 3D LED MONİTÖR Kullanıcı İncelemesi ve Kullananlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
490
Cevap
0
Favori
14.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bf3 te tam tersine karanlık olduğu için daha net değil daha zor seçiliyor diyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr

peki bf3te 3d oynarken düşmanın daha ner görünmesi düşmanın tam neresinden vurabildigini falan biraz daha net gorebiliyormusuz?3d olarak su oyunu merak ettim şimdi ..

yalnız ekleyeyim:
    evet görüntü karanlık ama 3d'nin verdiği bir avantaj var;
    derinliği daha iyi algılayabildiğiniz için çok iyi helikopter kullanıyordum
    2d halinde okadar iyi manevralar yapamıyordum ama 3d ile araç kullanımı daha zevkli ve başarılı oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr

bf3 te tam tersine karanlık olduğu için daha net değil daha zor seçiliyor diyebilirim

Lightboostun eksikliği ciddi hissediliyor galiba ,bir çözüm bulamadınız mı ekran parlaklığını falan arttirarak yada oyun ici parlakligi arttirarak yine aynı karanlık oluyor mu?lightboostu bir model mı baksam yukarıdaki sekilde çözüm olur diye düşündüğümden gerek görmemiştim aslında eğer çözüm olmuyorsa öyle birşey bakayım diycem 300-400 tl daha pahalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 25 Mart 2012; 9:18:48 >
  • quote:

quote:

bf3 te tam tersine karanlık olduğu için daha net değil daha zor seçiliyor diyebilirim

Lightboostun eksikliği ciddi hissediliyor galiba ,bir çözüm bulamadınız mı ekran parlaklığını falan arttirarak yada oyun ici parlakligi arttirarak yine aynı karanlık oluyor mu?lightboostu bir model mı baksam yukarıdaki sekilde çözüm olur diye düşündüğümden gerek görmemiştim aslında eğer çözüm olmuyorsa öyle birşey bakayım diycem 300-400 tl daha pahalı...

Yabanci forumlarda geziniyorum.

Lightboostu elestirende var. Yapay bir parlaklik sunuyo diyende var.

Yani lightboost u alincada farkli sorunlar ile karsilasabilinir.

Denemek lazim ben hic denemedim. Faakt 400-500 TL lik de bir fark yaratacagini zannetmiyorum.

3d teknolojisinin illa bi yerde eksisi var, fakat verdigi zevk inanilmaz otesi bir cok oyunda.

Keske her oyun uyumlu olsa.

Warhammer 40:000 Space Marine kotu baya mesela 3D de

Crysis 2 oynuyorum oyun dehset.

Bu arada Mirrors Edge e basladim. Oyunun her tarafi aydinlik ve yaninda koyu renk oldugu icin cok ghosting var oyunda fakat verdigi 3D zevkini sevdim. Hosuma gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 25 Mart 2012; 11:47:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs

quote:

quote:

Yabanci forumlarda geziniyorum.

Lightboostu elestirende var. Yapay bir parlaklik sunuyo diyende var.

Yani lightboost u alincada farkli sorunlar ile karsilasabilinir.

Denemek lazim ben hic denemedim. Faakt 400-500 TL lik de bir fark yaratacagini zannetmiyorum.

3d teknolojisinin illa bi yerde eksisi var, fakat verdigi zevk inanilmaz otesi bir cok oyunda.

Keske her oyun uyumlu olsa.

Warhammer 40:000 Space Marine kotu baya mesela 3D de

Crysis 2 oynuyorum oyun dehset.

Bu arada Mirrors Edge e basladim. Oyunun her tarafi aydinlik ve yaninda koyu renk oldugu icin cok ghosting var oyunda fakat verdigi 3D zevkini sevdim. Hosuma gitti.

Gerek yok hocam öyle çok sıkıntı çıkaracak olsa nvidia böyle bir şey uretmezdi cokta problem olmuyor keyif alıyorum diyorsunuz zaten ,bende alicam ..bugün Batman'a gittik bulabilirsem inceleyim diye 3d falan bir sürü tv vardı ama bir tane 3d monitor bulamadım ama kasa yapısı olarak 21" olanını gördüm kasası gayet iyi yanları falan ne çok kalın nede ince duvara monte olabilmesi benim icin en önemli etkendi oda varmış vesa uyumluymus tam bana göre bir monitor,ben hep benqyu bekledim bosuna beklemisim 1ay oncesinde almıştım bunu..dediğiniz oyunların cogunu ps3te bitirmiştim online bf3 ile tanisinca artık hiçbir single oyun tat vermez olmuştu.bu gidişle herbirine tekrar başlayacağım sanki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 25 Mart 2012; 14:30:45 >

• quote:

quote:

ailemi ziyaret için konyaya geldiğimden monitörü daha fazla deneme imkanım olmadı.
    Keşke deneyip alma imkanınız olsa diyeceğim...
    Bu monitör 3d olarak sizi tatmin edecektir.
    Çünkü şu anda piyasada bu fiyata daha iyi 3d monitör olduğunu zannetmiyorum.
    Vatandan alırsanız beğenmediğinizde iade talep edebilirsiniz ve size hediye çeki verirler yada değişim ile asus nvidia 3d vision 2 olanını alırsınız.
    Karanlık olması bir dezavantaj ve bu parlak oyunlarda hissediliyor ama karanlık oyunlarda hissedilmiyor.
    Ben zor beğenen birisiyim ve 3d olarak beni tatmin etti diyebilirim.
    Daha önce LG nin fpr gözlüğünü kullanmıştım; o monitörde karanlık olması sorunu yoktu ama çözünürlük beni tatmin etmemişti, çözünürlük 1920x540p'in 1080p'ye upscale haliydi...
    Nvidia 3d vision ise gerçekten 1920x1080p 60hz 3d görüntü için tek çözüm yolu...

İki dezavantajı var:
    1- Aydınlık oyunlarda biraz parlaklığın azalması,
    2- 120hz için Aynı anda 2 farklı görüntü basması yüzünden güçlü GPU ihtiyacı (aynı anda tek ekran kartıyla iki oyun oynamak gibi...)

• Eklemek isterim ki 3d de görüntünün biraz karanlık olmasının bütün suçu nvidia 3d gözlük ile alakalı...
    Yani bunda monitörün zerre kadar suçu yok diyebilirim...
  • İnşallah haftaya gittiğimde vatan indirimi olursa hemen alacağım..
  • Eski monitörünüzle karşılaştırırmısınız aynı mı yoksa bu daha iyimi ?
  • eski monitörüm samsung p2250 şu anda satışta:

http://resim.donanimhaber.com/m_57330011/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57330011

Karşılaştırma yapacak olursak samsung p2250'den kat kat iyi olduğunu söylemeliyim

1-Birisi led diğeri lcd olduğu için kontrast daha iyi siyahlar daha siyah ve ışık sızması rahatsız etmiyecek kadar az
    2-120Hz olduğu için 2d performansı kıyas bile edilemez
    3-23,6" 21" ten daha büyük
    4-Nvidia 3d vision farkı
    5-HDMI farkı
    6-Dahili hoparlörler...

Şimdilik aklıma gelenler bunlar ve eski monitörümle kıyaslamak pek doğru olmaz kulvarları farklı monitörler, üstelik birisi oyun için özel üretilmiş bir monitör

• Dostum tekrar gule gule kullan

uzun yillar degistirmezsin

Bende oyle ama 27 inch monitor alabilirim belki. Tabi yil sonu en erken.
  • quote:

eski monitörüm samsung p2250 şu anda satışta:

http://resim.donanimhaber.com/m_57330011/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57330011

Karşılaştırma yapacak olursak samsung p2250'den kat kat iyi olduğunu söylemeliyim

1-Birisi led diğeri lcd olduğu için kontrast daha iyi siyahlar daha siyah ve ışık sızması rahatsız etmiyecek kadar az
    2-120Hz olduğu için 2d performansı kıyas bile edilemez
    3-23,6" 21" ten daha büyük
    4-Nvidia 3d vision farkı
    5-HDMI farkı
    6-Dahili hoparlörler...

Şimdilik aklıma gelenler bunlar ve eski monitörümle kıyaslamak pek doğru olmaz kulvarları farklı monitörler, üstelik birisi oyun için özel üretilmiş bir monitör

Hmm pardon ben eski monitörü, LG'nin cinema 3d olanı sanıyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs

Dostum tekrar gule gule kullan

uzun yillar degistirmezsin

Bende oyle ama 27 inch monitor alabilirim belki. Tabi yil sonu en erken.

teşekkürler,
    dostum ihtiyaç olduğunda lütfen yardımlarını esirgeme
    belki ben de ilerleyen zamanlarda nvidia 3d vision 2 lightbooster özellikli bir monitöre yönelebilirim...

@orenen

pardon o monitörü satalı uzun zaman olduğu için sorunu yanlış anlamışım

http://forum.donanimhaber.com/m_57009468/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57009468

o halde sorunun tekrar cevaplıyayım:

LG fpr gözlük kullanıyor:

Gözlük karanlık olmuyor; en büyük avantajı bu...
    Pilsiz

ama gözün 3d'ye odaklanması nvidia gözlüğe göre daha zor olabiliyor
    nvidia gözlüğe göre parlaklık sorunu olmuyor

3d teknolojileri tamamen farklı; LG monitörün yüzeyine polarize şeffaf bir film çekilmiş ekranı yatay olarak rendeliyor ve her göze farklı çizgiler gönderiliyor.
    dezavantaj; LG 3d teknolojisinde görüntü 1080p ikiye bölünüyor ve 540p oluyor, iki adet 1920x540p 60Hz görüntü oluyor iki gözde birleşince 1080p 60Hz görüntü oluyor ama bu görüntü 1920x540p görüntünün upscale olmuş hali... Bunu en iyi benim gibi yüksek çözünürlüğü detaylı textureleri net görüntüleri seven insanlar fark eder ki zaten yatay çizgiler kendini hissetiriyor.

Nvidia 3d vision da ise 1920x1080p 60Hz 3d görüntü oluşuyor.
    120Hz olması aynı anda 2 farklı açıdan oluşturulan görüntüyü ekrana vererek gerçek 1080p 60Hz 3d görüntü oluşuyor.

LG'nin fpr gözlüğüne nazaran nvidia 3d vision gözlüğü daha karanlık ve en büyük dezavantajı bu diyebilirim.

Ben parlaklığı sorun etmiyorum ama yüksek çözünürlük ve net texture ile 1920x1080p 60Hz 3d görüntü elde etmek benim için daha önemli.

LG Cinema D2342P-PN 23 monitör 2d performansı 60Hz olduğu için 120Hz Acer GN245HQBMID ile kıyaslanamaz bile.
    LG aşırı parlak olduğu için masaüstü kullanımı biraz kullanışsız.

Ben Acer GN245HQBMID tavsiye ederim gerçekten daha iyi...
    LG Cinema D2342P-PN ise amacınız nvidia 3d vision kullanacaksanız yanlış tercih olur
    Cinema D2342P-PN monitörü AMD gpu sahipleri için iyi olabilir.
    sonuç olarak amaç 3d oyun oynamak ise nvidia 3d vision + Acer GN245HQBMID doğru tercih olacaktır.

Bir de aktif shuter gözlükler öyle abartıldığı gibi göz yormuyor yada benim gözüm çabuk adapte oldu ki zaten 2001 senesinden beri fps türü oyun oynayan birisi olarak benim gibilerin bu gözlüklerle sorun yaşayacağını sanmıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Tongunc

Bir ara LG 23" D2342P-PN CINEMA 3D monitöre niyet ettim, fakat bu pasif gözlüklü sistemlerde yatay satırlardan birini sağ göz için, diğerini sol göz için gösterdiğinden 3D modunda çözünürlüğü 1080 olarak göremiyormuşuz. Yarısı kadar yani 540 olarak görüyormuşuz. Oyunlarda çözünürlük önemli olduğu için vazgeçtim bu monitörden. Siz ne dersiniz? Bunu bilgisayar dışındaki bir kaynağa aynı TV gibi bağlama imkanı da var.

işin ilginç yanı birkaç gün önce attığınız mesaj daha yeni mi görünür hale geldi ben mi yeni görüyorum bilmiyorum ama bir önceki mesajımda anlattığım gibi lg o monitöründe 1920x540p görüntüyü dikey olarak sündürüyor sayılır yani 540p'yi 1080p'ye upscale ediyor

eğer 1920x2160p monitör üretilse ve pasif gözlüklerle izlemek mümkün olsa bence diğer 3d gözlük teknolojisini çöpe atmanın vakti gelmiş olur ki patenti bana ait bu fikri keşke biri uygulasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 26 Mart 2012; 23:55:05 >

• Renk kalibrasyonu sonrası kontrasttan çok az kaybederek ve parlaklıktan neredeyse hiç kaybetmeden referans renklere oldukça yaklaşarak iyi bir görüntü elde edebiliyormuşuz:
    http://3dvision-blog.com/24-inch-acer-gn245hq-120hz-3d-capable-lcd-gaming-monitor-review/

Entegre IR vericisi iki adet nivida 3D Vision ile sorunsuz çalışıyormuş. 3D Vision 2 gözlükler kullanabiliyoruz böylece gözlüğün kendi tasarımından kaynaklanan avantajları elde edebiliyoruz (etraftaki ışığı daha iyi bloke etmesi, daha geniş olması vs) ama monitörde desteği olması gereken "3D modda daha yüksek ışık" ve "daha agresif shuttering" (monitörün yüksek hızından yararlanarak iki gözün aynı anda karartılması durumunun minimuma indirilmesi) gibi yeniliklerden yararlanamıyoruz. Bunların ikisi de daha yüksek parlaklık elde etmek için gerekli, ben zaten karanlıkta oyun oynayan ve film izleyen bir insan olduğum için bu özelliklere yeni nesil monitörleri bekleyecek kadar önem vermiyorum. Ama aslında güzel özellikler (en azından kağıt üzerinde).

Alıntıdır...

• Nvidia 3d vision 2 gözlükler kullanabiliyoruz da nedemek?
    bu gerçek mi?
    bir de verdiğin link sayfası açılmıyor 404 hatası
  • 3dvision 2 gozlukleri 3Dvision 1 ile kullanilir
    uyumlu
    fakat lightboosttan yararlanamiyo

yine ayni kalitede 3D izliyosun.
  • peki 3d vision 2 gözlüğü lightbooster özelliği olmayan benim monitörde kullansam farkı hisseder miyim?
  • mrb arkadaşlar benim bi sorum olacak hdmi bağlantıda 1920x1080 de tazeleme oranı 60hz geçmiyo neden acaba
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.