Şimdi Ara

ACER 23.6' GN245HQBMID 3D LED MONİTÖR Kullanıcı İncelemesi ve Kullananlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
490
Cevap
0
Favori
14.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CoUnTeRMaNiaC*

Vatanda indirim var yine yarın olmazsa gidip bir tane alayım bunlardan

Monitorden asla pisman olmazsin

dedigim gibi Benq ve Asus ile yarisir cok rahat. 3unun ayri kulvarlarda guzelligi mutlaka vardir ama 3D olarak gozun kapali al Acerin bu modelini. Fiyati gercekten harika.

Sevmezsen eger sadece 3D Vision 1 teknolojisinin sorunlarini sevmezsin. Onlardada monitorun gunahi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs

quote:

Vatanda indirim var yine yarın olmazsa gidip bir tane alayım bunlardan

Monitorden asla pisman olmazsin

dedigim gibi Benq ve Asus ile yarisir cok rahat. 3unun ayri kulvarlarda guzelligi mutlaka vardir ama 3D olarak gozun kapali al Acerin bu modelini. Fiyati gercekten harika.

Sevmezsen eger sadece 3D Vision 1 teknolojisinin sorunlarini sevmezsin. Onlardada monitorun gunahi yok.

aslında beni cezbeden 2d de 120hz kullanılması oldu online fps oynarken önemli bir faktör sonuçta, monitörün 3d olması çokta önemli değil açıkcası benim için 12-13 senedir fps oynuyorum artık gözler arıza çıkarmaya başladı büyük ihtimal sadece deneme amaçlı 3d oyun oynarım bir iki kere belki arada film falan izlerim o kadar.
    tavsiyeler için herkese teşekkürler

• sonunda bende siparişi verdim..salı gunü elime ulaşırmış ...inşallah sorunsuz ,ölü pixel falan olmadan elime ulaşır..
  • Vatanın bu %25 indirimleri sadece internetten alımlarda mı geçerli arkadaşlar ? ben gidip kendim almak istiyordum mağazadan
  • quote:

Vatanın bu %25 indirimleri sadece internetten alımlarda mı geçerli arkadaşlar ? ben gidip kendim almak istiyordum mağazadan

yok dostum gidip elden alabilirsin bonus ve axess karta indirim var hatta istanbuldaysaniz Topkapı vatanda %30 indirim var,743tlye denk geliyor %25 te 793tl ...imkan varsa gidin alın hem ölü pixel ,ghosting,ışık sızması vs hepsini test edersiniz ....
  • quote:

Peki abi aradaki 20hz lik değer kaybının bir dezavantajı var mı ?

20Hz eksilince her göze 50Hz frekans veriyor 60Hz'e göre dezavantaj ama ben dün denedim ve gözlerim yorulmadı, saatlerce bf3 oynadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 31 Mart 2012; 14:51:53 >
  • herkese teşekkürler, topkapı uzak kalıyor bana avcılar mağazasından alırım bugün erken çıkabilirsem işten artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr

hocam hiç bir bilgim yok alınca size soracağım tek tek.. ama bu güzel bir gelişme ..Hz daha dusurulerek parlaklık daha da artar mı acaba :)

Hz düşürerek parlaklığın artmasının sebebi şöyle;
    120Hz'lik görüntüyü, gözlük her göz için
    saniyede 60 defa açıp kapıyor
    yani kapanma sıklığı artıyor ama
    50Hz de kapanma sıklığı azalınca
    hissedilir bir parlaklık oluyor.
    E tabiki de 60Hz 50Hz'ye göre daha akıcıdır.

Bir de skyrim ve bioshock 2 de deniyorum bu 3d'yi,
    nedense bf3'teki gibi karanlık hissedilmiyor
    Bf3 kontrastı fazla ve uzak, ufak hedefleri görebilmek
    önemli olduğu için herhalde böyle oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 31 Mart 2012; 14:52:24 >
  • Bir kac ay once su konuyu acmistim

http://forum.donanimhaber.com/m_55613195/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55613195

pek ilgi olmamisti ama oyunlar hakkinda bilgi isterseniz buradan paylasabiliriz.

Kendi deneyimlerini anlatan birkac kisi daha var ama ses cikmadi

Bu arada herkesin Acer Gn245i var :)

Fakat mahmut taskin sanirim satmisti bas agrisi yapti diye 3D.

Edit : Bu arada @svstrgmr attigin mesaji su an gordum biliyomusun o konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 31 Mart 2012; 15:52:35 >
  • evet dostum 3d monitörler yaygın olmadığı için olsa gerek
    doğal olarak pek ilgi görmüyor
    monitörden ziyade nvidia 3d vision tecrübelerimizi orada konuşabiliriz
    mantıklı
  • Bir kac seneye ama standart olacaktir 3D diye dusunuyorum.

Yurt disinda daha yaygin ama Turkiyede malesef cok deigl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr

evet dostum 3d monitörler yaygın olmadığı için olsa gerek
    doğal olarak pek ilgi görmüyor
    monitörden ziyade nvidia 3d vision tecrübelerimizi orada konuşabiliriz
    mantıklı

hehe bu arada sana göndereceğim konuda buydu :))
  • evet buymuş
  • Benimde monitörüm geldi işyerinde 5-10dk bakabildim kısa bir süre ölü pixel falan yoktu ışık sızması ghosting testlerini yapmaya vaktim olmadı birazdan evde olurum yorumlarımı yazarım...:) gayet güzel bir monitöre benziyor..Bana renklerde bir sorun varmış gibi gelmedi gerçi işyerinde vga ile bağlantı yapabildim sadece ...
  • hayırlı olsun güle güle kullan
    3d deneyimlerini merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr

hayırlı olsun güle güle kullan
    3d deneyimlerini merak ediyorum

Sagolasın dostum...Ghost olayı göremedim ben gayet iyi..Işık sızmasını ancak gece bakabilirim onun hakkında yorum yapamıyorum ama bu 120 hz olayı masaüstünde hemen farketti nette dolanırken bile bir farklı durum var göz yormuyor,hersey daha akıcı ..

http://www.chip.com.tr/forum/Dead-Pixel-Buddy-2.0_t71936.html

Bu program ile ölü pixele baktım hiç yok,fakat siyah renkte alt kısımda ısış sızması bariz belli oluyor ama sorun çıkarılacak kadan bir alan değil..Alttan 3-5 mm kadar var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 2 Nisan 2012; 18:37:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs

Dostum basliyorum

Oncelikle bu ekrani HDMI kullanma.. Ha HDMI baglantili birseye bagliyacaksindir o ayri, ama DVI ile devam et bilgisayarinda.

1-) 3D vision ready demek. 0 hata veya 0 hataya yakin, tamamen 3D icin dizayn edilmis oyun demek. Oyun yapimcilari bu oyunu yaparken kisacasi 3Dyi kafalarina koyup oyle dizayn etmislerdir.

Ben mesela alabildigim kadar 3Dvision Ready oyun aliyorum. Inan bana iclerinde su an tek problemli olani Battlefield 3, oda duzelecektir yakinda...

2-) Arada bir 3D oyna, sonra mutlaka 120 hz 2D olarak oyun oyna. 120 FPS alabildigin oyunlarin nasil yag gibi akip gittigini goreceksin. Ben bazen oyunlari 2d 120 hz oynuyorum, bazen 3d 60hz. O an ki moduma gore, ve ikiside mukemmel zevklerdir.

3-) Profile gelince.

*http://img1.focus-numerique.com/focus/profils-LCD/Acer%20GN245HQ.icc linkinden bizim monitor icin digitalversus sitesinin profil kalibrasyon dosyasini indir. Adamlar cihazlarla yapiyorlar bu kalibrasyonu.

* Indirdikten sonra C:\Windows\System32\Spool\Drivers\Color\ ne git ve oradaki AcerGn245HQ dosyasini yeni yukledigin dosya ile degistir. (istersen digerini baska bir yere backup olarak koy

* Masaustunde saga tikla

Ekran cozunurlugunu sec

Gelismis Ayarlara bas

RENK yonetimini sec ustte

Renk yonetimine bir daha bas

Bu aygit icin benim ayarlarimi kullan kutusunu isaretle

Acer Gn245 listede cikmasi lazim. ( monitorun driverlarini bastan kurduysan tabi)

Acer Gn245 in ustune gel ve EKLE de.

GOZAT yap

Oradan C:\Windows\System32\Spool\Drivers\Color\ deki ACERGN245 HQ icc profilini sec

zaten o an renklerde filan hemen bir degisikligi hissetmen lazim.

Bu islem bittikten sonra Acer Gn245 in ustune gel ve VARSAYILAN PROFIL OLARAK SAY a tikla

Ondan sonra hemen ayni pencerede GELISMIS e git

Aygit Profili var en ustte ve Acer Gn245HQ.icc profilini sec... Ok de ve bitsin hersey

Ha ben ekstra olarak Digital Vibrance i 85% yapiyorum harika oluyor

Artik gerisi kendi zevkin.

bu ayarlar adamlarin testler sonucu renklere en yakin geldigi noktalar. Tabi bunu fabrika ayarli bir monitor ustunde yapmak daha verimli olur

Baska sorun varsa sor lutfen. 3D hakkinda cok sey biliyorum ve oyun onerisi her zaman yapabilirim.

Hocam ben bu profili girdiğimde hiç bir renk değişikliği olmuyor birde dikkat ettim..indirdiğim dosyanın uzantısı .icc benim system32 klasöründeki dosyanın uzantısı .icm ...

• Birde bende ctrl f5-ctrlf6 tuşları çalışmıyor...nvidia 3d Ayarlarda kısayol tuşlarında gelişmiş ayarlar kısmı aktif olmasına ragmen göstermiyo..Ya da yaptıgı değişikliği ben farkedemiyorum anlayamadım ...

3d bf3te oynamak cok zor adam seçilmiyor derinliği ancak yüzde 20 civarında tutarsam oynanabiliyor..2d olarak gayet akıcı oldu oyun...ama renkler garip geldi baya ayar cektim suan iyi gibi...

Ama sarı ve turuncu renk tonunda baya bir sıcak tonlar var ayarlayamıyorum onu ayarlarsam oyun içi renk tonları değişiyor bu sefer..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 2 Nisan 2012; 21:05:07 >
  • Yakınsama ve uzaksamayı buldum uzun basmak gerekiyormuş...Renkleri halledebildim sorun kalmadı..

Bana sorarsanız valla bu 3D teknolojisinin daha çok yol katetmesi lazım...light boosting şart gibi geldi bana oyun keyfini saglam baltalıyor..

Nba 2k12 Grafik hataları oluyor siyah çizgiler çıkıyor ortalıga..
    Fifa 12 Grafiklerde çok ciddi hatalar var yakınsama uzaksama yaoarak ortayı bulamıyorsunuz ya kale çizgileri kayıyor ya oyuncular birleşmiyor.
    Nfs Run'da hiç 3dye geçemedim..
    Dirt 3 fena değil ama yine de tam tatmin etmedi..
    Bf3 single modda fena değil ama multide adam bile göremiyorsunuz neredeyse 3d'de .Ekran fazla kararıyor bina içlerinde..
    Bu arada en güzeli trine 2 lakin oyun hareket halinde olunca yine kaymalar oluyor...Ama mutlaka denenmesi gereken bir oyun..

Denedikçe ekleyeceğim..Kendi içindeki 3d resimlerde sonuçlar mükemmel...Film deneyemedim henüz...AVatar ve Sanctum filmini indiriyorum...

Grafik ayarlarını düşünce biraz daha düzeliyor ama oyunlardaki 3D..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 2 Nisan 2012; 22:08:20 >

• Ben yakınlık ayarını gözüm şaşı olmayana kadar ayarlıyorum
    cisimlerin yakınlığı oyunlarda değişiyor
    3d nin zevki en iyi kapalı mekanlarda geçen oyunlarda çıkıyor
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.