arkadaşlar benim naçizane soruma cevap verebilecek EHİL bir kişi yokmu koca forumda. Varsa rica ediyorum ilgilensin sağolsun varolsun... 900-1000 dolar civarı sağlam bi model tavsiyesi olan varmı. DELL 6000 alıcaktım kalmamış heralde?
bu link faydalı olabilir...bununla ilgili bir suru yazı var , kendinde biraz arastır bence...
teknolojisi eski olsada alınabilir konfigürasyon çok ta kötü değil ben bundan yawas desktop kullananları tanıyorum
oyun oynamam , aleti genelde pile takılı kullanırım , bilgisayarı kasan programlarla isim olmaz, cokda gelecege donuk bir yatırım pesinde degilim , ucuz olsun diyenler icin iyi fırsat..tabi bu benim nacizane tavsiyem...ayrıca windowsu makineye yuklemek bilgisayardan biraz anlamak demek..benim dusuncem notebook sahibi olurken ihtiyacları iyi dusunmek gerekir...illla notebook alıcam ama cokda param yok deyip , parayıda sokaga atmamk gerekir..buyuzden dusuk konfigurasyon ve cok iyi bir konfigurasyon alırken bence iki kere dusunmek gerekir...saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: retorik77
arkadaşlar benim naçizane soruma cevap verebilecek EHİL bir kişi yokmu koca forumda. Varsa rica ediyorum ilgilensin sağolsun varolsun... 900-1000 dolar civarı sağlam bi model tavsiyesi olan varmı. DELL 6000 alıcaktım kalmamış heralde?
Dostum bu modeli bugün gördüm Gold'da..bence senin aradığın bunun gibi bişey..bi bak istersen....
acer aspire 3613nwlmi 799+kdv dün elime geçti. estetik olarak güzel bir makina. celeron olmasına aldanmayın performansı kabul edilir seviyede. ekranı net ve berrak ancak biraz fazla yansıma yapıyor. 3dmark 03 665 puan aldı 1280x800 de. pes4 yükledim medium da takılmadan oynanıyor. ve zayıf tarafı batarya 1-1,5 saat cıvarında. oynarken 1 saat falan ancak dayanıyor. bu arada bu modelin bataryasını değiştirme şansım var mı? iyi bir bataryayı nereden kaça alabilirim.(mesala 8 cell).
alet estetik olarak çok hoşuma gitti,henüz pilini test etme şansım olmadı bitmesini bekliyorum 16 saat şarjda kalması gerekiyomuş,ses kalitesi fena değil ekran da az da olsa yansıma var ama makinayı genel olarak ofis işleri için aldım ve paramı sokağa atmadığımı düşünüyorum umarım zaman içinde yanıltmaz beni şu an için gayet memnunum.Belki de p3 den sonra bana böyle gelmiş de olabilir.
Arkadaşlar ben şunu merak ediyorum. 1 saat kadar gidiyor tamam pil ömrü ancak, bu 3613 de DVD RW mi var yoksa combo sürücümü?? Eğer DVD yazıcı varsa dualmi ve markası nedir??
Acil cevap bekliyorum. Saygılar sunuyorum.
dvd writer var üstelik double dual layer yazabiliyor.(8.5GB diskleri)
eminmisin peki
quote:
Orjinalden alıntı: rahjman
dvd writer var üstelik double dual layer yazabiliyor.(8.5GB diskleri)
Bu dvd olayını niye böyle üstün körü yazmışlar anlamadım, Yani eğer dvd +-Rw ise yazmaları lazım. Hala anlayamadım,?? Dvd dual layer sürücü ?? Sanki okuyucu gibi geliyor. Kaç kere mail attım ürünün online satışını yapan firmalara hala aynı dvd double layer sürücü yazıyorlar. Yani şimdi laptopu alacam üzerinden cdrw dvd r çıkacak mort olacam!
O yüzden almıyom halen bu ürünü, beklemede.
Bende bu makina 640+KDV
beyler 3613 modelinde çift katmanlı dvd yazıcı var. 799+kdv diğerinde ise cd yazıcı + dvd okuyucu combo bilgilerinize.
quote:
Orjinalden alıntı: hidden
Bu dvd olayını niye böyle üstün körü yazmışlar anlamadım, Yani eğer dvd +-Rw ise yazmaları lazım. Hala anlayamadım,?? Dvd dual layer sürücü ?? Sanki okuyucu gibi geliyor. Kaç kere mail attım ürünün online satışını yapan firmalara hala aynı dvd double layer sürücü yazıyorlar. Yani şimdi laptopu alacam üzerinden cdrw dvd r çıkacak mort olacam!
Size birkaç sorum var cevaplarsanız sewinirim. 1)Pcdepo da 512mb ramli veriyorlarmış bu modeli,hatta mail attım kampanya olduguna dair cevap attılar.Bu güzel hoşuma gitti.Ramler 533mhz de mi çalışıyor?Gold dan alsam mesela 256mb lık laptop u,yanına 512mb 533mhz ram taksam kendim bir sorun çıkar mı?768mb görünür mü?Takılma falan olur mu bi tanesi 256,bi tanesi 512 diye?? birisi demiş bunda 1tane ram slotu var die.herhalde yanlış bilio olur mu öle şey yav.dimi??? 2)Hard diski 5400rpm mi acaba?Boyutu küçük artık napalım,bi de cd yazıcısının performansı nasıl? 3)Bu modele centrino işlemci takabilir miyiz ilerde? 4)14.1" de 1024*768 çözünürlük nasıl duruyor? Teşekkür ederim dostlar
quote:
Orjinalden alıntı: omurkadir
acer hoşuma gitti boşver benq yu
Size birkaç sorum var cevaplarsanız sewinirim. 1)Pcdepo da 512mb ramli veriyorlarmış bu modeli,hatta mail attım kampanya olduguna dair cevap attılar.Bu güzel hoşuma gitti.Ramler 533mhz de mi çalışıyor?Gold dan alsam mesela 256mb lık laptop u,yanına 512mb 533mhz ram taksam kendim bir sorun çıkar mı?768mb görünür mü?Takılma falan olur mu bi tanesi 256,bi tanesi 512 diye?? birisi demiş bunda 1tane ram slotu var die.herhalde yanlış bilio olur mu öle şey yav.dimi??? 2)Hard diski 5400rpm mi acaba?Boyutu küçük artık napalım,bi de cd yazıcısının performansı nasıl? 3)Bu modele centrino işlemci takabilir miyiz ilerde? 4)14.1" de 1024*768 çözünürlük nasıl duruyor? Teşekkür ederim dostlar
Ram 533 değildir bence 400 veya 333 olabilir. yanına bir de sen ram taksan bir sorun çıkarmaz. ancak dual channel ise aynından birtane daha takman performansı daha fazla yükseltecektir. mutlaka 2 slot vardır ram içiin. ucuz modellerde genelde 4200 rpm kullanılır. işlemci değiştirmeyi unut. birinci nedeni çipset sadece pir tane pentium m modelini tanıyordu. oda yanlış hatırlamıyorsam pentium m 1.6 idi. ama asıl önemli olan aletin kasası buna elverişli değil. yanı hdd yi ram leri kolayca sökebilmen için altında kpaklar var ama cpu için bütün aleti parçalaman gerekir ki hiç kalkşma derim ben. çok az notebook -oda yeni modelleri- cpu içinde bir kapak bulunduruyor. örneğin msi modelleri.
Arkadaşa katılıyorum ramlerin ikisi de 2*256 yada 2*512 olması daha ıyı sonuç vericektir ancak bu cihazın ramleri 533 mhz bundan kesinlikle eminim