Şimdi Ara

Acer 3820TG Kutu İçeriği ve İnceleme (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
970
Cevap
6
Favori
73.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 480 m modelince home basic olmasaydı bende ondan alacaktım.almışken lisanslı home premium alayım dedim.bluetooth 3.0 var bende ama sizin verdiğiniz linktekimi bilmiyorum
  • Jasonn123 acaba everest ...vs yükleyip bluetooth aygıtının marka ve modelini öğrenebilirimsin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

G310 m işle hd5650 yarışamaz bile.310m 64 bit yanlış hatırlamıyorsam.5650 128 bit.ayrıca bu pc'de işlemcinin az enerji tüketen bir ekran kartı var ve pil gerektiginde ona geçilebiliyor.yani prize taktıgında istedigin oyunları oynayabilirsin cok rahat.asus u serisi performans konusunda yarışması zor

biz performans konusunda yarışır dedik mi?

iyi okusana mesajları, arkadaş 13.3" alternatif istemiş ben de mobilite yönünden çok daha üstün olan asusu önermişim

bu pc de var dediğin özellik optimus teknolojisidir ve ilk kullanan asus firmasıdır. bu sayede 6 hücreli pille 8 saat gerçek pil ömrü sunabilmektedir.

onlarca arkadaşa acer 3820 önerdim, onlarcasına da asus u35, kullanıcının ihtiyacı neyse onu önermek lazım. markaların satış temsilcisi değiliz hiçbirimiz sidik yarıştırmaya gerek yok...

kusura bakmada sana ne oluyor ki diğer arkadaş ' G310 M HD5650den daha mı iyi ? ' diye sormuş bende onu cevapladım.asusta da g310m oldugu için performasınıda yarıştırırım gücünüde.

• quote:

quote:

G310 m işle hd5650 yarışamaz bile.310m 64 bit yanlış hatırlamıyorsam.5650 128 bit.ayrıca bu pc'de işlemcinin az enerji tüketen bir ekran kartı var ve pil gerektiginde ona geçilebiliyor.yani prize taktıgında istedigin oyunları oynayabilirsin cok rahat.asus u serisi performans konusunda yarışması zor

iyi okusana mesajları, arkadaş 13.3" alternatif istemiş ben de mobilite yönünden çok daha üstün olan asusu önermişim

bu pc de var dediğin özellik optimus teknolojisidir ve ilk kullanan asus firmasıdır. bu sayede 6 hücreli pille 8 saat gerçek pil ömrü sunabilmektedir.

onlarca arkadaşa acer 3820 önerdim, onlarcasına da asus u35, kullanıcının ihtiyacı neyse onu önermek lazım. markaların satış temsilcisi değiliz hiçbirimiz sidik yarıştırmaya gerek yok...

Aragorn20 önerin için çok teşekkürler ancak ben solidworks,catia,3dmax gibi yazılımlar kullanıyorum ve yeri geliyor render alıyorum ekran kartı benim için önemli hem mobilite hemde performans bu alette buram buram mevcut tekrar sağolasın.

Yanlız durumu biraz yanlış anlayıp diğer arkadaşa çıkışmışsın o iyi niyetli olarak yazmıştı halbuki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACMaintenance -- 30 Ocak 2011; 22:03:28 >

• [simage]ht

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonn123 -- 19 Şubat 2011; 14:10:30 >
  • Jasonn123 valla büyük adamsın çok sağol=) wireless aygıtın ney acaba bazıları wireless+bluetooth olarak bütünleşik bir karttaymış öyleyse wireless kartını değiştirtmek gerekecek :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACMaintenance -- 30 Ocak 2011; 22:07:03 >
  • estağfurullah.zamanında bende bu makineyi almadan once bu forumu baya kirletmiştim hehe =) arkadaşlar sagolsun baya yardım etmişti şindi sıra bende

yardımcı olabildiysem ne mutlu
  • http://www.atheros.com/technology/technology.php?nav1=49&product=104

bluetooth 4.0da varmış.

Bukadar çok versiyon karmaşası yaptığı için suçun büyük kısmı ACER da zaten siteye yanlış bilgiyide onlar vermiş ama benim suçum ne?? bunun birşekilde çözülmesi lazım. Wireless kartının modelinide yazarsan buraya benim için süpper olur en azından servise gittiğimde ne diceğimi bilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACMaintenance -- 30 Ocak 2011; 22:12:26 >
  • sanırım dediğiniz gibi wireless+bluetooth bütünleşik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonn123 -- 19 Şubat 2011; 14:08:33 >
  • Şimdi oldu wireless kartımız aynı bu demek oluyorki bluetooth modulu ayrı bu alette. O zaman benim yapmam gereken ya Broadcom BCM92046 yada Atherus AR3011 taktırmak. Broadcom daha büyük bir firma ancak net olarak belirtilmemiş bluetooth 3.0 mı 2.1 mi :S o sebeble servise gidicek olursam atherus takmasını istiyeceğim umarım sanalmarketim.com beni madur etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACMaintenance -- 30 Ocak 2011; 22:20:44 >
  • quote:

quote:

quote:

kusura bakmada sana ne oluyor ki diğer arkadaş ' G310 M HD5650den daha mı iyi ? ' diye sormuş bende onu cevapladım.asusta da g310m oldugu için performasınıda yarıştırırım gücünüde.

hala aynı şeyi söylüyorum önce iyi oku mesajları.

alternatif isteyen de hangisi daha iyi diye soran da ACMaintenance arkadaşımız

5650 daha iyi diye cevap yazanda benim

lütfen üslubumuzu bozmadan efendice devam edelim

benim nasıl biri olduğum azbuçuk yaptığım yorumlardan çıkar

her markayı gerekli şartlar oluştuğunda önerebilirim marka fanatikliğim yoktur.

asus ile acerin performansını sen yarıştırabilirsin ama ben yarıştırmam

mesela 5650 acerda varken tartışmasız performans bakımından o iyidir derim.

ama pil gücünden bahsedersek de tartışmasız asus derim.

yani ben ne asusu ne acerı savunmuyorum tarafsızca avantajlarını arkadaşa söyledim

başlığınızda konu ile bağlantılı ama başlık ile alakasız birkaç mesaj attım. affola...

@ACMaintenance
    jason123 arkadaşımızın iyi niyetinden şüphem yok ancak yazdığı mesajdan sanki ben 310m ile 5650 yi kıyaslamışım gibi bir durum çıkmış ortaya onu düzellttim yoksa çıkışmak falan benim forum üslubumda bu tip şeyler yoktur...

herkese iyi forumlar...

• Neyse beyler ikinizde iyi arkadaşlara benziyorsunuz boşuna gerilmenin anlamı yok ortada zaten sorunda yok daha fazla uzatmayalım bence bu konuyu.İkinizide bir soru sormak istiyorum acaba yetkili servis yukarıda bahsettiğim gibi bir operasyon yaparsa (acer özel servis değil direk garantili yetkili servis) ürünümün garansiti gitmez değilmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ACMaintenance

Neyse beyler ikinizde iyi arkadaşlara benziyorsunuz boşuna gerilmenin anlamı yok ortada zaten sorunda yok daha fazla uzatmayalım bence bu konuyu.İkinizide bir soru sormak istiyorum acaba yetkili servis yukarıda bahsettiğim gibi bir operasyon yaparsa (acer özel servis değil direk garantili yetkili servis) ürünümün garansiti gitmez değilmi ?

hayır kesinlikle gitmez ama servis takar mı onu bilemem

bir de ürünü aldığın teknoloji marketin sana bluetoothun parasını vereceğini düşünmüyorum
    ama mağdur olduğunu düşündüğün için maksimum 20tl değerinde bir hediyeyle gönlünü almaya çalışacaklardır

umarım ben yanılırım sende istediğine kavuşursun...
  • G310 m işle hd5650 yarışamaz bile ....' mesajımı yazarken sende hd5650 daha iyidir mesajını yazmışsın ben gormedim senin o mesajı yazdını ve diğer arkadaşın mesajına gore cevap verdim.polemik yapmaya gerek yok ama ' benim nasıl biri olduğum azbuçuk yaptığım yorumlardan çıkar ' mesajın cok komik olmuş .bir kaç yerde sebepsiz yere sert mesajlarını gormuştum senin.neyse daha da bir şey yazmıyacagım senin hakkında sustum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ACMaintenance

Neyse beyler ikinizde iyi arkadaşlara benziyorsunuz boşuna gerilmenin anlamı yok ortada zaten sorunda yok daha fazla uzatmayalım bence bu konuyu.İkinizide bir soru sormak istiyorum acaba yetkili servis yukarıda bahsettiğim gibi bir operasyon yaparsa (acer özel servis değil direk garantili yetkili servis) ürünümün garansiti gitmez değilmi ?

hayır kesinlikle gitmez ama servis takar mı onu bilemem

bir de ürünü aldığın teknoloji marketin sana bluetoothun parasını vereceğini düşünmüyorum
    ama mağdur olduğunu düşündüğün için maksimum 20tl değerinde bir hediyeyle gönlünü almaya çalışacaklardır

umarım ben yanılırım sende istediğine kavuşursun...

Kesinlikle USB bluetooth dongle istemediğimi kendilerine belirttim.Aksi bir durumda ürünü iade edip BAŞKA BİR YERDEN İ5 460M hd5650 500gb 4gb ddr3 lü versiyonunu almayı düşünüyorum. 460M ile 480M arasında bir fark varmı?? bluetooth için değiştirmeye değermi? 480M in çalışma frekansı yüksek ancak smart cache diye bir özellik yok bunun ne gibi bir - si olur acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACMaintenance -- 30 Ocak 2011; 22:37:11 >

• http://www.webdenal.com/acer-lx-pv101-012-as3820tg-5464g64nks-ci5-480-2-xx_263196.html?ref=akakce&v=0.39.8

webdenal.comda ürün bilgisi yanlış verilmiş i5480m li versiyonda bluetooth yok alıcakların bilgisine yada benimkinde fabrika unutmuş(ki ihtimal vermiyorum)...

http://www.pcdepo.com/asp/product/77902/ACER-AS3820TG-484G50MNKS-CI5-480M-4G-500G-W7P-13-3-1-GB-PAYLASIMSIZ-VGA

burdada var ürün ama hiçbirbilgi verilmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACMaintenance -- 30 Ocak 2011; 22:46:02 >

• hocam smart cache nedir tam bilemiyorum ama 460 m ile 480'nin arasında pek fazla performans farkı olmaz sanırım.
  • quote:

INTEL SMART CACHE BELLEK

Evet bu teknoloji çok önemli.Bir bilgisayardan istediğimiz verimi almamız için olmazsa olmazlardan bu teknoloji.Peki nedir bu cache bellek?

İ7 işlemcinin her bir çekirdeğinde L1 VE L2 olmak üzere 1 mb lık bir cache bellek vardır.Bu bundan önceki işlemci ailelerindede mevcut olan bir cache bellek teknolojisiydi.i7 nin farkı bu L1 VE L2 ye ek olarak L3 adı altında 8 mb lık bir cache bellek daha ekli olmasıdır.L3 ün farkı ortak olarak kullanılabilir olmasıdır.yani L1 ve L2 deki alan bitince işlem yapmak için ram yerine bu ortak kullanılan L3 belleği kullanabileceğiz.Bu bize ekstra hız kazandıracaktır.

Örnek vericek olursam bu teknolojiyi 4 bireyden oluşan çekirdek bir aileye benzetelim.Ailenin her bireyinde L1 VE L2 adı altında kişisel banka hesapları olsun.Anne baba kız kardeş ve erkek kardeş ten herhangibirinin L1 ve L2 banka hesapları bittiğini farz edelim.Bu durumda eskiden Ram devreye giriyordu.Ve ekstara hız ve performans kaybı oluyordur.İşte bu noktada Intel SMART CACHE i devreye soktu.Yani bu şu demek ekstra ailenin her bir bireyinin kullanabileceği 8 mb lık ortak bir hesap açtı.Artık aile bireylerinden hangisinin parası biterse bu ortak hesaptan yararlanabilecek.Ekstra ram e gitmek zorunda değiliz artık.Yani kısacası eskiden küçük uygulamalarda cache bellek devreye girerdi.Artık L3 bellek sayesinde orta seviyeye yakın uygulamalardada SMART CACHE teknolojisinden yararlanabileceğiz.

Bu teknoloji şu an için sadece i5 ve i7 işlemcilerde mevcuttur.

bilgihanesi.com dan alıntı

Buda intelden

http://www.intel.com/technology/product/demos/cache/demo.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACMaintenance -- 30 Ocak 2011; 22:56:04 >

• teşekkürler. ve yanlış anlamadıysam 480m de smart cache yok ve yazılanlara gore baya da önemli.benim 460m de var(mış) L3 cache
  • quote:

hocam smart cache nedir tam bilemiyorum ama 460 m ile 480'nin arasında pek fazla performans farkı olmaz sanırım.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

aynen öyle ama sonuç olarak daha iyi bir işlemci 460m 38. sırada 480m 36.sırada umarım sanalmarketim.com dürüst bir şekilde servis ücretini karşılar.yada bluetoothlu versiyon varsa yollar.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.