bu laptopa ubuntu yükledim aa sorunlarım şunlar card okuyucular çalışmıyor wriless i çalıştıramadım ve ati driver da sorun oluyo.. yardımcı olursanız sevinirim.
ben de az önce(dün geceden beri) hp pavilion notebookuma linux kurmaya çalışıyordum.. denediğim dağıtımlar: Fedora 4 ubuntu 5.04 Suse 9.1 Mandriva 05 hiçbirinde ati X700 driverini yükleyemedim.. dolayısıyla widescreen yapamadım.. 1024.768den yukarı çıkmıyor.. 4 dağıtımda da atini sitesinden sürücüleri indrimeme rağmen beceremedim.. wireless a gelince.. ubuntu da yer alıyor fakat yöneticisi yok.. Yani otomatik tanıyor fakat bağlanma konusunda birçok sorun çıkıyor.. şahsen kart okuyucuyu hiç denemedim ama tanıtılabiliyor..
wireless yönetim>ağ kısmından aktif hale getiriliyor.. sonra elle ip atanmasu gerekli..
iki seçenek vardı ubuntu ve kubuntu kubuntuda wriless meneger var fakat tanımıyo ubuntuda hiç bulamadım o ekranda bende wriless gözükmüyor maalesef card okuyucuyu hiç bulamadım ekran ayarlarına gelince ilk yüklemede seçeneklerde 1280 e 800 gibi bi seçenek var onu seçtim ööle yanı siyah olmadı tam ekran oldu ama bu seferde atinin sürücüsünde problem çıktı yükleyemedim... üstelik türkçe klavye sorunu oldu en son olarak tr klavyeyi tanımadı onuda bi forumdan bulup hallettim .. sonuç olarak... tam ekran ubuntu ok!! ses kartı otomatik tanıdı ok!! ati driver maalesef 4-1 kart okuyucu maalesef wriless lan kartı maalesef bloetooth maalesef yani sonuç pek iç açıcı değil şimdilik gelişmelerle ilgili yardımcı olan olursa sevinirim
gnome da blutooth manager mevcut.. fedora da otomatik yüklüyordu.. fakat ubuntuda gelmiyor.. gnomeun bluetooth servisini bulabilrsin..
card reader a gelince.. ubuntu pcmciadan benim cardreaderı görüyor.. Texas Instruments Inc adında.. ben başka bir markanın nasıl mount edildiğini buldum şimdilik:
klavyenin tr yapılması için etx/X11/xorg.conf dosyasini root olarak herhangi bir editörle acip asagidaki bölümü bul ve AYNI SEKILDE düzenleyip kayit et,systemi yeniden baslat.