ayni makinede tek ram degil de cift ram taktiran arkadaslardan benzer sorunla karsilasan oldu mu?
quote:
Orjinalden alıntı: cezayirli
benim başıma gelen usb arızası yeni bir ram taktıktan sonra oluşuyor.
ne salak bir arızaysa kendi ramiyle bir problem yok.
Ben alırken yanına bir ram daha eklettim. Beim bilgisayrımda 2 tane sorun çıkmıştı ama ram den kaynaklanmıyordu sanırım. Zaten bilgisayar servise gidip geldi şimdi gayet iyi çalışıyor.
kullanan arkadaşlara bir yardımım olabiliyse sevinirim.
arkadaşlar biosu bence mutlaka yükleyin windowstan ve dosta yükleme seçenekleri mevcut bios güncellemesi sorunları çözebilir. babamın 5602 si vardı salak salak uyku moduna geçiyordu servise gitti serviste tam 30 gün kaldı yaptıkları bios güncellemesi yalnız güncelleme için 1 ay kaldı serviste bence biosun en son sürümünü kullanın ve bios update için güvenli kip veya dos modunu kullanırsınız sorun olma ihtimali milyonda bir
quote:
Orjinalden alıntı: mustklc
bu islerdeen pek anlamam ama bana sanki makineye guc eksik geliyor gibi geldi. yani 2 ram olunaca daha fazla enerji cekiyor usbye de enerji daha az gidiyor ve sorun yapiyor diye tahmin ediyorum. bir tek ram ile denemeni tavsiye ederim.
NOT: bazi cok bilmis arkadaslar hemen hoplayabilir, "ne alaka! falan filan" diyebilir. o arkadaslara da diyorum ki benimki sadece tahmin sizin kadar iddiali ve de bilgili degilim. kusura bakmayin
kardeş tek ram deniyorum. aynı veriyolunuda kullanmıyorlar ki güç eksikliği olsun.
chipset bios tüm driver ları yeniden yükledim. bugün öğleden sonra infronic"e servise vereceğim.
quote:
chipset bios tüm driver ları yeniden yükledim. bugün öğleden sonra infronic"e servise vereceğim.
Biligsayarını servise vereceksen ve de bilgisayarındaki sorun kullanıcı hatası değilse Bilgisayarını değiştirme hakkın varmış. İlk 30 gün içinde arızalanan makinalar birebir değiştiriliyormuş. Bu konu hakkında bilgin olsun. Bide kardeş bilgisayarını kaç gün kullanabildin. Benimki 3 gün sonra iki tane sorun çıkarmıştıda Bende hemen servise vermiştim. Servisten geleli 5 gün oldu hiç bir sorun çıkarmadı Allaha şükür. Bide ben bu bilgisayarın çift çekirdekli olduğuna inanmıyorum devamlı takılıyor. Mesela CDden müzik kopyalarken internete girmek istemiştim o zaman bile takılmıştı.Son olarak chipset bios dirver ları ne ya. ben bilgisayardan fazla anlamam da yalnız ben makinayı orjinal kendisinden XP yüklü olarak aldığım için bios ayarları yapmam gerekir mi? yapacaksam da nasıl yapacam..
sadece sonradan aldığım ram leri taktığımda sorun çıkarıyor.
orjinal ram ile sorun yok. bugün serviste soracağım dediklerini...
bence çift çekirdek olayı iyi takılma falan olmuyor ama en azından 1gb ram kullanmak lazım..
dvd yazarken bilgisayarı kasacak programları rahaylıkla çalıştırabiliyorum. bilgisayar çalışıyorsa ellme bence ama kasıyor demişsin dersen ki değiştireyim. bilgisayar açılırken ilk gelen acer yazan ekranda şimdi hatırlamıyorum. sağ veya solt altta bios un sürümü yazıyor. ağustostan sonra aldıysan 2.0 dır zaten.
ama chipset sürümünü kontrol et. takılmalar büyük ihtimal ondandır.
bu bilgisayara kendisi ram takan var mı,ben arkadaşıma aldım ram da aldım 512 ddr 2,kendim nası takarım.garantisine bi sorun olurmu.
arkdaşlra hep sorunlardan bahsetmişsiniz. böyle herkezd sorun çıkartıyosa almayayım ozman ankadaran istanbula her sorun çıkardığında da gödnerilmez zaten
5101 den herkes memnun oysaki
quote:
Orjinalden alıntı: the ekonomist
bu bilgisayara kendisi ram takan var mı,ben arkadaşıma aldım ram da aldım 512 ddr 2,kendim nası takarım.garantisine bi sorun olurmu.
ben taktım arkadaşım. ama notebook sorunlu çıktı. takması kolay arkadan sadece 4 vida aç. açman gereken yeri göreceksin. oradan tornavida vasıtasıyla (tırnaklıdır dikkat et) çıkart.
quote:
arkdaşlra hep sorunlardan bahsetmişsiniz. böyle herkezd sorun çıkartıyosa almayayım ozman ankadaran istanbula her sorun çıkardığında da gödnerilmez zaten
valla bugün infronic şirinevler şubesine götürdüm.pazartesi genel merkeze göndereceklerini söylediler. ilgiden memnun kaldım açıkçası. değişim falan dedim adamlar değişmesi gerekiyorsa size sormazlar yenisini hemen verirler dedi.
arızalı olmasına rağmen ben kullandığım 10 gün boyunca memnundum. ram takviyesi ile tabiki. benim almaktaki tercih sebebim 64 bit çift çekirdekli (aynı anda 3-4 program kullanacağım için) ucuz ve uzun süreli kullanacağım bir laptop aramam. benim için tek-çift çekirdek önemli değil diyorsan kesinlikle 5101 al hem 64 bit (tek çekirdek) ve daha hızlı bir işlemci. (ama 2*1.6=3.2 kullanabilirsen) geri kalan herşey neredeyse aynı.
şu an piyasadaki f/p oranı en iyi 2 model tartışmasız.
hmm. sanırım 5101 alıcağım dediğniiz doğru düşünüyoumda bu fiayata f/p açısından daha uygunu yok ama sorunsuzda bişey olsun istiyorum. sadece harddisk ve x2 artısı var. aslında çift çekirdek iyi olur ama işte sorun çıkınca insan kıllanıyor
eğer sadece sorun diye kıllanıyorsan unutma 5101 ile 5102 nin herşeyi aynı. işlemci ve harddisk farklı.. kasa anakart chipset aynı olacak sorunlarda aynı olur. bahsettiğim sorun sadece bende var .. insanları yönlerdirmek istemem.. üstteki konularda bahsetmiştim. hakikaten çift çekirdek başka bir şey. dvd yazarken 3-4 program daha açıktı. en ufak kasılma yok. need for speed full detay açık arkada müzik dinliyordum inanır mısın?
bunları yapmam diyorsan 5101... yaparım diyorsanız 5102.......... aradaki farka değer. 5101 için tek söyleyemeyeceğim şey pil tüketimi nasıl. eğer işlemci daha az enerji kullanıyorsa pil tüketimi da azdır. uzun şarjda kullanım tercih sebebi olabilir.
her cihaz sorun cıkarabilir. önemli olan o modelin aynı sorunu 2-3kişide görülmemesi. 5102 cok basarılı bence. ben 5101 aldım cok begendim ayrıca çift cekirdek ve hdd farkı olan 5102 tadından yenmez herhalde
quote:
Orjinalden alıntı: jtomato
her cihaz sorun cıkarabilir. önemli olan o modelin aynı sorunu 2-3kişide görülmemesi. 5102 cok basarılı bence. ben 5101 aldım cok begendim ayrıca çift cekirdek ve hdd farkı olan 5102 tadından yenmez herhalde
kardeş pili nasıl gidiyor?
bugün aldım daha pilini takmadım.. aksam yatarken takıcam full sarzda bırakacagım sabaha kadar. sonra birkac kere full doldurup bosaltcam. performansı ozman belli olur..
quote:
Orjinalden alıntı: jtomato
bugün aldım daha pilini takmadım.. aksam yatarken takıcam full sarzda bırakacagım sabaha kadar. sonra birkac kere full doldurup bosaltcam. performansı ozman belli olur..
5102 yi aldıgımda 20 saat sarj et ilk sefer demislerdi sende öyle yap bence.. hayırlı olsun..
merhaba arkadaslar bende bu iki modelden birini almayı düşünüyorum.sanırım 5101 biraz daha yakın.cünkü aynı anda fazla is yapmıyorum. ancak biriniz bunların 3d mark puanlarını sevabına gönderebilirmi.ona göre karar vericem. bide bunun icine ram takınca garanti sorun olmuyomu.biyerde de ölü piksel garantisi olmadıgını duydum,aslı varmı
buarada alanlara hayırlı olsun
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: the ekonomist
ben taktım arkadaşım. ama notebook sorunlu çıktı. takması kolay arkadan sadece 4 vida aç. açman gereken yeri göreceksin. oradan tornavida vasıtasıyla (tırnaklıdır dikkat et) çıkart.
quote:
valla bugün infronic şirinevler şubesine götürdüm.pazartesi genel merkeze göndereceklerini söylediler. ilgiden memnun kaldım açıkçası. değişim falan dedim adamlar değişmesi gerekiyorsa size sormazlar yenisini hemen verirler dedi.
arızalı olmasına rağmen ben kullandığım 10 gün boyunca memnundum. ram takviyesi ile tabiki. benim almaktaki tercih sebebim 64 bit çift çekirdekli (aynı anda 3-4 program kullanacağım için) ucuz ve uzun süreli kullanacağım bir laptop aramam. benim için tek-çift çekirdek önemli değil diyorsan kesinlikle 5101 al hem 64 bit (tek çekirdek) ve daha hızlı bir işlemci. (ama 2*1.6=3.2 kullanabilirsen) geri kalan herşey neredeyse aynı.
şu an piyasadaki f/p oranı en iyi 2 model tartışmasız.
ramın yerini buldum ama bi türlü takamamadım açıkcası,ramı takıyorum oturmuyor.baya da bi zorladım elimde kalcak makine ondan korkuyorum.benim merak ettiğim ilk ramı oraya nasıl taktıkları daracaık bi yer sonuçta.nası taktığını daha detaylı anlatırsan sevinirim.
arkadaşım 2 tane ram yeri var. önce alt tarafa, ramin ortasındaki boşluğa (daha çok bir kenarına yakın olan boşluğa) dikkat ederek 45º lik açıyla ittiğinde rami yanlardan tutan klipsler genişliyor ve ram kendiliğinden oturuyor.
orjinal ramini çıkarıp takmayı denedin mi. yandaki klipsleri (metal pir parça) oynat ram çıkacak. çıktığı açıya dikkat et aynı açıyla yerine it.
Forumu araştırırsanız nasıl ram takılıp çıkarılcağı ile bilgiler bulabilirsiniz..