Şimdi Ara

ACER 5102 AMD Turion64 X2 *** 849 $ *** (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
0
Favori
34.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar forumu epeydir takip ediyordum yeni üye oldum. acer 5102 ile ilgili benimde sorunlarım oldu ilk aldığımda ram sorunu yaşadım makine internete bağlı iken çat diye kapandı sistem çöktü. 3 gün servise gittim gldim. sonunda değiştirdiler. yeni makinayada 512 ddr2 53 mhz ram eklettirdim bigboy markasının. iki haftadır sorun yoktu fakat bu günlerde yine bazı anormallikler var. açılışta ekran pixeli yakalıyamıyor ve ekran dikey mavi çubuklar halinde kalıyor. yeniden başlatınca kendini toparlıyor ama bu benim fazlasıyla tedirgin olmama yettide arttı bile. şüphelerim;
    1)bigboy marka ram in uyumsuzluğu
    2)acer empowering programının bu arızaya sebep olduğu(çünkü bunu yükleyene kadar bişey yoktu sorunsuz çalıştım 2 hafta boyunca)
    aynı problemleri yaşayan arkadaşlar varsa burada izlenimlerini paylaşsınlar bakalım neymiş bu makinanın derdi. kendi ramı dışında ram ekletemeyeceksek niçin 2 adet ram yuvası var? bu sorunlar çıkacak diye makinaya dokunmaya korkar oldum yine arıza verecek diye!!

• evet problemin ramden kaynaklaniyorsa bu sorunu yasayan birkac arkadasimiz daha oldu. Bu urunun mavi'nin ozel olarak tr' ye getirtitgi ve baska yerde satilmadigini dusunursek, mavi yetkilileri kesinlikle bu onu hakkında acıklama yapmak zorundalar. Oyle ekmek peynir gibi satmak kolay laptoplari , lutfen biraz da hizmet . Bu arada 2. parti 10 ekimde geliyormus .

quote:

Orjinalden alıntı: karamurat58

merhaba arkadaşlar forumu epeydir takip ediyordum yeni üye oldum. acer 5102 ile ilgili benimde sorunlarım oldu ilk aldığımda ram sorunu yaşadım makine internete bağlı iken çat diye kapandı sistem çöktü. 3 gün servise gittim gldim. sonunda değiştirdiler. yeni makinayada 512 ddr2 53 mhz ram eklettirdim bigboy markasının. iki haftadır sorun yoktu fakat bu günlerde yine bazı anormallikler var. açılışta ekran pixeli yakalıyamıyor ve ekran dikey mavi çubuklar halinde kalıyor. yeniden başlatınca kendini toparlıyor ama bu benim fazlasıyla tedirgin olmama yettide arttı bile. şüphelerim;
    2)acer empowering programının bu arızaya sebep olduğu(çünkü bunu yükleyene kadar bişey yoktu sorunsuz çalıştım 2 hafta boyunca)
    aynı problemleri yaşayan arkadaşlar varsa burada izlenimlerini paylaşsınlar bakalım neymiş bu makinanın derdi. kendi ramı dışında ram ekletemeyeceksek niçin 2 adet ram yuvası var? bu sorunlar çıkacak diye makinaya dokunmaya korkar oldum yine arıza verecek diye!!

• quote:

merhaba arkadaşlar forumu epeydir takip ediyordum yeni üye oldum. acer 5102 ile ilgili benimde sorunlarım oldu ilk aldığımda ram sorunu yaşadım makine internete bağlı iken çat diye kapandı sistem çöktü. 3 gün servise gittim gldim. sonunda değiştirdiler. yeni makinayada 512 ddr2 53 mhz ram eklettirdim bigboy markasının. iki haftadır sorun yoktu fakat bu günlerde yine bazı anormallikler var. açılışta ekran pixeli yakalıyamıyor ve ekran dikey mavi çubuklar halinde kalıyor. yeniden başlatınca kendini toparlıyor ama bu benim fazlasıyla tedirgin olmama yettide arttı bile. şüphelerim;

kardeş benimkinde de ram taktıktan sonra usb ler cörtledi.
    şu anda infronic te yatıyor.
    bekliyoruz bakalım.

• quote:

Orjinalden alıntı: unpop

evet problemin ramden kaynaklaniyorsa bu sorunu yasayan birkac arkadasimiz daha oldu. Bu urunun mavi'nin ozel olarak tr' ye getirtitgi ve baska yerde satilmadigini dusunursek, mavi yetkilileri kesinlikle bu onu hakkında acıklama yapmak zorundalar. Oyle ekmek peynir gibi satmak kolay laptoplari , lutfen biraz da hizmet . Bu arada 2. parti 10 ekimde geliyormus .

Mavi yetkililerinin bu konuda açıklama yapacağını zannetmiyorum. Mavi çalışanları bu forumu gayet iyi bir şekilde takip ediyorlar zaten. İnşallah bir açıklama yaparlar ama onlar sadece satışla ilgileniyorlar. Satış sonrası hizmetden haberleri bile yok.
  • arkadaşlar, acer 5101 aldım ve ram ilave etmeyi düşünüyorum.piyasada değişik tiplerde notebook ram'i var.
    bizim makinanın ram'i ddr2 sodimm ,fakat pin sayısı nedir acaba.piyasada 200 ve 240 pin gibi değişik pin sayılı ramlar var,hangi tipten almam gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowanda -- 1 Ekim 2006; 21:22:59 >
  • bende bu makinadan almak istiyorum ama mavinin sitesinde ön sipariş diyo bu yüzden kalkıp ankarayamı gideyim?Ne zaman başlıyacak bunun satışı?Aranızda alan varmı bu günlerde?
  • AL HOCAM TAVSİYE EDERİM.AMD Cİ OLARAK ÖNERİYORUM
  • quote:

Orjinalden alıntı: aswod

Mavi yetkililerinin bu konuda açıklama yapacağını zannetmiyorum. Mavi çalışanları bu forumu gayet iyi bir şekilde takip ediyorlar zaten. İnşallah bir açıklama yaparlar ama onlar sadece satışla ilgileniyorlar. Satış sonrası hizmetden haberleri bile yok.

Sattiklari agir parcalar basina prim aliyorlar o yuzden iyi calisiyorlar burada haklisin. onlari da maruz gormek gerek ekmek parasi icin calisiyorlar onlara ne sen magdru oldu isen
  • genel olarak baktm ama çok yakınma var gibi bu modelden
    soruyum diyorum ama pek sormaya gerek yok gibi,
    alınır mı arkadaşlar?
    stabilitesi filan nasıl,
    sırf hıza bakmayın lütfen,
    bayan arkadaşa alıcaz problem çıkarmasın bi süre mümknse
  • Şansızlık olmuş sanıyorum ben makineyi orjinal 512 mb ram ile aldım ,istanbulda vatan bilgisayarda twinmos marka ddr 2 533 mhz ram eklettim ve sorunsuzca kullanıyorum maşallah diyeyim ...
  • maviye yeni gelecek 5102lerin ekran kartı x1100 değil x300 olarak değişmiş. acaba hangisi daha iyi ya da iyiydi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

evet problemin ramden kaynaklaniyorsa bu sorunu yasayan birkac arkadasimiz daha oldu. Bu urunun mavi'nin ozel olarak tr' ye getirtitgi ve baska yerde satilmadigini dusunursek, mavi yetkilileri kesinlikle bu onu hakkında acıklama yapmak zorundalar. Oyle ekmek peynir gibi satmak kolay laptoplari , lutfen biraz da hizmet . Bu arada 2. parti 10 ekimde geliyormus .

quote:

bu mesajı yazdıktan sonra acer empowering programını kaldırdım ve problemim halloldu. ancak geçenlerde makinayı 8 saat boyunca çalıştırdım. 8 saat sonunda makinada mavi bir ekran çıktı fiziksel hata raporu verdi ve restart yaptı. arkadaşlarım bir donanımın aşırı ısınmış olabileceğini söyledi. ben hemen ramdan şüphelendim. bu makinayı proje çizmek için aldım ve uzun süreli çalşma istiyorum. bu sorunla ilgili bir fikri olan var mı?

• Merhaba arkadaşlar,

bu acer bilgisayarı alalı yaklaşık 6 gun oldu. benim alma nedenim oncelikli olarak tez calismalarimi istedigim her yere kolayca tasiyabilmekti. Calstirdigim programlar o kadar cok performans istemediginden dolayi beni odeme konusunda zorlamayan bir secenek uzerinde yogunlasiyordum. performans istemiyorum diyorsam; visual studio .net'i kasmadan çalıştırsın ve arka planda sql server da calisabilsin. Ve yogun calisma saatlerinde de beni fazla yormasın. :)

Oncelikli olarak yogun bir sekilde bilgisayar karsisinda geciren birisi olarak olu piksele daha rastlamadım. Xp işletim sistemi için sürücüleri "Resource CD" ismi altında bir cd ile kutu içinden çıkıyor. En azından benim oyle çıktı. Kolaylıkla xp pro kurabildim. bir arkadaşın bahsettigi empowering tech. gibi bir program çıkmadı içinden, ben de internetten aramaya usendim, bir sıkıntıda cekmedim aslında. Yanlız ustundeki rami 1gb'da cikarırsanız daha iyi bir sonuc elde edersiniz. 2x512 533 ddr2, neden derseniz aynı anda cok program calistirirsaniz ki ben oyle yapıyorum ram yetmiyor, cunku ekran kartı paylasımlı. 1024'e cikmadan ekran kartını 128'de calismasina izi vermiyor. PES4'u bayagi iyi calistiriyor. ancak sanırım LCD ekrandan dolayı adamlar kosarken arkasinda bir fluluk goruyorsunuz. Sanırım bu refresh rate'indan kaynaklanıyor ama sunu belirteyim lcd lerde crt performansı yakalamak gercekten cok zor. bu arada pes4 u 1024x768, high detail de çalıştırdıgımda ekran kartı rendering islemini cok raha hic kasmadan yapiyor, ancak lcd ekran biraz bas agrıtabilir.

Sunun surası bir gercek laptop alırken ne kadar cok para gozden cikarırsanız o kadar iyi bir performans alırsınız. Benim gereksinimlerimin hayli uzerinde bir bilgisayar ve ayrıca da fiyatıda cok uygun oldugu icin aldım. Mavi de İnternette on siparis gozukuyordu ama magzaya gitigimde ellerinde 4 adet varmis. hemen aldım xp'yi yukledim. virus programı, msn, skype, adaware, zonealarm, visual st., sql serve derken; gittim ertesi gun 512 ram taktırdım.

arkadaslarıma tavsiye ediyorum cunku fiyat performans olayı gercek cok iyi, ama bir arkadasin dedigi gibi diger ozelliler goreceli. bana gore fazla ısınma olmuyor ama elinizin altında bir sıcaklık hissediyorsunuz. ses olayına gelince cd rom cok ses cıkarıyor gibi geldi bana.

Herneyse size kolay gelsin,
    İyi gunler

• quote:

Orjinalden alıntı: hbayraktar

maviye yeni gelecek 5102lerin ekran kartı x1100 değil x300 olarak değişmiş. acaba hangisi daha iyi ya da iyiydi?

evet bunu ben de merakediyorum ama x1100 daha iyi diye biliyorum sanki
  • bi bakalım inceleyelim güzel bi alete benziyor ?
  • o kadar 5102 alan olmuştu.. hiç bi test sonucu yada memnun kalan yok mu? paso şikayetlerle fln dolmuş sayfa..
  • quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

o kadar 5102 alan olmuştu.. hiç bi test sonucu yada memnun kalan yok mu? paso şikayetlerle fln dolmuş sayfa..

mavide mi calisiyorsun? hala satiliyor mu yeni gelen modelleriniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustklc

quote:

o kadar 5102 alan olmuştu.. hiç bi test sonucu yada memnun kalan yok mu? paso şikayetlerle fln dolmuş sayfa..

mavide mi calisiyorsun? hala satiliyor mu yeni gelen modelleriniz?

• bu aletin ekran kartı iyi değil ama fiyat performans açısından iyi gibi gozukuyor..
  • quote:

valla ben yaklaşık bir aydır kullanıyorum çok memnunum. 2X1 Gb Ram ilavesi yaptım canavar gibi çalışıyo. pcmark05 de 2802 puan aldı. ayrıca sırf merak ettiğim için clockgenle işlemciyi voltaj vermeden nereye kadar sorunsuz çalıştırırım diye denedim 1.83 GHz de sorunsuz çalışıyo (ramlar de 732 MHz de). ayrıca ekran kartını da powerstriple 430 MHz de sorunsuz çalıştırmayı başardım. superPi de 1M 48.657s 2M 1.51.406s yaptı overclockla. Bu durumda bile ısınma problemi yok internette dolaşıp download yaparken ya da wordde yazı yazarken işlemci sıcaklığı 35-45 derece arası değişiyo. oyun oynarken 60-65 dereceye falan çıkıyo ama o da normal diye düşünüyorum. harddisk sıcaklığının 45 derecenin üzerine çıktığını görmedim daha. bu arada ramler bigboy marka 667MHz, maviden bilgisayarı alırken başka yoktu ellerinde mecburiyetten aldım pek içime sinmemişti o zaman ama şimdi iyiki almışım diyorum hele 732 MHz de çalıştırdıktan sonra.

benim de aklıma takılan tek şey everestte grafik işlemci kısmına girdiğimde grafik işlemci olarak Ati Radeon Xpress 200M(RS482) Chipset yazması. bildiğim kadarıyla Xpress 1100 X300 üzerine kurulu, en azından ati'nin sitesinde öyle yazıyo. bu durumla ilgili bilgisi olan var mı.

Ati'nin Sitesinde X1100 Sayfası

bu da everestin grafik işlemci sayfasının ekran görüntüsü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstolunay -- 16 Ekim 2006; 4:42:23 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.