Şimdi Ara

Acer 5742g Batarya Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Acer 5742g bilgisayarımda bi anda garip bi sorun ortaya çıktı. Bilgisayarda birkaç gün öncesine kadar sorun yoktu. Bilgisayarda bios güncellemesi yapıp recovery den windows kurulumu yapınca sorun ortaya çıkmaya başladı.
    Sorun şu:

Laptop normal şekilde şarj oluyo ve şarj ışığı turuncudan maviye dönüyo. Ancak batarya dolduktan bi süre sonra batarya aşırı derecede ısınmaya başlıyor ve pil ışığı turuncu yanıp sönmeye başlıyor. Pil kalibrasyonu denedim. Pili ve kabloyu söküp 30sn kapatma tuşuna basma çözümünü denedim sonuç hep aynı. İşin garibi pilde bi sorun yok 1,5 saat 720p film izleyebiliyorum. Tekrar şarj olmasında da sorun yok. Sorun pil dolunca kablo takılı durursa ısınmaya başlaması. Üstelik şarj sırasında olmuyo bu ısınma pil dolduktan sonra oluyo.

Bugün pil dolunca fişten çektim ve bi süre beklettim. Sonra bilgisayarı normal açtım ve yarım saat beklettim herhangi bir sorun olmadı. Daha sonra orthos ile işlemciye yükleme denemesi yapınca pil ısınmaya başladı ve bilgisayar kendini kapattı. Üstelik bilgisayar kendini kapattığında işlemci sıcaklığı 56 derece idi.

Dediğim gibi sorun daha önce yoktu bios downgrade de bi işe yaramadı. İşlemciye yük binince pilin ısınması neden olabilir? Bilgisayar kapalıyken şarj etmeyi de denedim sonuç aynı pil dolunca ısınmaya başlıyor ve pil ışığı turuncu yanıp sönmeye başlıyor sorun ne olabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: zebeedy

Arkadaşlar merhabalar. Acer 5742g bilgisayarımda bi anda garip bi sorun ortaya çıktı. Bilgisayarda birkaç gün öncesine kadar sorun yoktu. Bilgisayarda bios güncellemesi yapıp recovery den windows kurulumu yapınca sorun ortaya çıkmaya başladı.
    Sorun şu:

Laptop normal şekilde şarj oluyo ve şarj ışığı turuncudan maviye dönüyo. Ancak batarya dolduktan bi süre sonra batarya aşırı derecede ısınmaya başlıyor ve pil ışığı turuncu yanıp sönmeye başlıyor. Pil kalibrasyonu denedim. Pili ve kabloyu söküp 30sn kapatma tuşuna basma çözümünü denedim sonuç hep aynı. İşin garibi pilde bi sorun yok 1,5 saat 720p film izleyebiliyorum. Tekrar şarj olmasında da sorun yok. Sorun pil dolunca kablo takılı durursa ısınmaya başlaması. Üstelik şarj sırasında olmuyo bu ısınma pil dolduktan sonra oluyo.

Bugün pil dolunca fişten çektim ve bi süre beklettim. Sonra bilgisayarı normal açtım ve yarım saat beklettim herhangi bir sorun olmadı. Daha sonra orthos ile işlemciye yükleme denemesi yapınca pil ısınmaya başladı ve bilgisayar kendini kapattı. Üstelik bilgisayar kendini kapattığında işlemci sıcaklığı 56 derece idi.

Dediğim gibi sorun daha önce yoktu bios downgrade de bi işe yaramadı. İşlemciye yük binince pilin ısınması neden olabilir? Bilgisayar kapalıyken şarj etmeyi de denedim sonuç aynı pil dolunca ısınmaya başlıyor ve pil ışığı turuncu yanıp sönmeye başlıyor sorun ne olabilir?
    aman arkadaş 56 derece mi? bildiğim kadarıyla o sıcaklıklar pc için çok sakat.

bir programla ısıyı sürekli takip et.(hd tune olabilir sanırım, daha iyi programlar da vardır arkadaşlar önerirler) ideal sıcaklıkları tam bilmiyorum ama sanırım 50nin üstü çok sakat.

soruna cevabım yok maalesef arkadaşım, bende bir kere bios güncelledim ama nasıl düzelttiğimi ben bile anlamadım.

soruna net cevabım yok, hatta üstüne sana bir sorum var müsade edersen.

Acer 5742g Batarya Sorunu

ben 2,5 yılı aşkın süredir acer 5742g kullanıyorum. bir defa bios çökmesi yaşadım, bir şekilde sorunu çözdüm . uğraşa uğraşa, bunun dışında sorun yaşamadım.

inanmassınız hiç format dahi atmadım. 5-6 ay önce sadece bir defa sistem geri yükleme yaptım hepsi o kadar.

pcyi ilk aldığımda easusun bir programıyla harddiski 4 parçaya ayırmıştım, bunun dışında pek kurcalamadım.

şimdi pcdeki acer manageri açtığımda 3 seçenek çıkıyor.

resimde görülen, en üstteki seçeneği seçsem , sadece c mi gider, emin olamadım. daha doğrusu tırstım.

tüm harddisk sıfırlanır diye tırsıyorum, bu özelliği kullanan var mı?

gerçi ben ilk aldığımda macrium reflectle yedek almıştım ama madem pcnin böyle bir özelliği var, bunu sonuna kadar kullanmak lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capslocksmith -- 3 Nisan 2014; 21:28:49 >

• Yok hocam 56 derece işlemci için oldukça düşük sıcaklık oyun oynarken 80 leri buluyo o sıcaklık :D Bu pc de ilk defa recovery yedi yemez olaydı ondan önce sorunsuzdu :D

Şu anda acer v3-772g kullanıyorum. Bu pcdeki erecovery ile en üstteki seçeneği seçtim sadece c gitti d sürücüsüne dokunmadı. Her sürümde aynı şeyi yapar mı bilmiyorum ama açıklama kısmına da Tüm hdd silinir yerine C: silinir yazmışlar. Yine de imkanın varsa bi yedekleme al sonra her şey silinir falan gider güzelim dosyalar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: zebeedy

Yok hocam 56 derece işlemci için oldukça düşük sıcaklık oyun oynarken 80 leri buluyo o sıcaklık :D Bu pc de ilk defa recovery yedi yemez olaydı ondan önce sorunsuzdu :D

Şu anda acer v3-772g kullanıyorum. Bu pcdeki erecovery ile en üstteki seçeneği seçtim sadece c gitti d sürücüsüne dokunmadı. Her sürümde aynı şeyi yapar mı bilmiyorum ama açıklama kısmına da Tüm hdd silinir yerine C: silinir yazmışlar. Yine de imkanın varsa bi yedekleme al sonra her şey silinir falan gider güzelim dosyalar :D

deme yav yanlış hatırlamışım o zaman kusura bakma

• Bu sorun az önce benim 5742G modelimde de başladı. Normalde şarj bitince turuncu yeşil yanıyordu ama turuncu sürekli yanıp duruyor. Hemen bataryayı söktüm batarya cayır cayır yanıyordu. 5 dakikadır batarya soğumadı hala çok sıcak. Bendeki sorun şöyle başladı. Batarya %100 iken pc yi kapattım. Akşam tekrar açtığımda bataryanın %80 olduğunu gördüm. Bu sabah da durum aynı oldu. Bende bataryanın boşalmasını bekledim. Batarya her zamanki süresinde bitti. Şarj işlemini başlattım. Fakat windows %100 gösterirken pc de turuncu sabit yeşil olmalıyken turuncu yanıp yanıp sönüyordu. Batarya aşırı sıcaktı. Bu sorunun kaybağı nedir ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bios güncellemesini sitesinden indirin çift tıkla yükle.
  • Sorun malesef bios kaynaklı değil. Bahsettiğim ısınma ve ışık yakıp sönme sorunu laptopun altına soğutucu koyunca çözüldü. Soğutucu çalışmasa bile olur yeterki altında boşluk olsun o zaman ısınma falan yapmıyo. Ancak sorunun sebebi batarya. Bu sorunu yaptıktan 3-4 ay sonra windows bataryanızı değiştirin uyarısı verdi.
  • aynı sorun bendede oluştu ugrasıyorum cozum bulursam yazıcam aradan bir yıl gecmiş ama olsun :)
  • Ben o 1 yıldaki gelişmeleri anlatayım :D Son mesajımdaki gibi önce laptop batarya değiştirin uyarısı verdi, şarjı 20dk ancak gider oldu. Sonra adaptör bozuldu canı isteyince çalışmaya başladı bağlı olmasına rağmen bazen enerji geliyordu bazen gelmiyordu. Sonunda pili değiştirdim şarjı düzeldi ancak adaptör hala aynı kafada çalışıyor bu ay onu da değiştireceğim. Ama şöyle bir sıkıntı var. 5742 nin orjinal adaptörü 3.42A olmasına rağmen internetten uyumlu olduğu söylenen adaptörler 4.74A. Bu konuda bir sıkıntı çıkar mı emin değilim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.