Şimdi Ara

ACER 5920G HDMI ses problemi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1.5 yıldır ACER 5920G kullanıyorum. Uzun süredir windows XP kullanıyordum.
    XP'de mikrofon ses problemi nedeniyle vistaya geçtim. Vistada şöyle bir problemle karşılaştım:
    HDMI ile notebook ile full HD LCD'yi bağladığımda LCDden sesi alamıyorum. Notebookta Vista SP1 yüklü,
    Realtek son driveri vista için R2.13 ve AC 97 nin son driverleri yüklü olmasına karşın ses LCDde yok.
    HDMI kablo sağlam, daha geçen hafta XP yüklüyken LCDden ses ve görüntüyü alıyordum.
    Denetim masasından ses kısmına girip Realtek hdmı outputu seçmeme rağmen ses LCDde yok.
    Oysa donanımı sına dediğimde ses varmış gibi ses kısmındaki bariyerde ses veriyormuş gibi
    ses bariyerinde oynama oluyor...
    Acaba ACER 5920G vista SP1 yüklemiş arkadaşlardan hdmı ile LCDde ses alan var mı?
    Varsa nasıl yaptıklarını hangi sürücüleri yüklediklerini paylaşırlarsa sevinirim...

• Arkadaşım hdmı monitör olarak kullanmak için bir bağlantı aracıdır.
    Ses iletmek için ayrıyeten bir ses kablosu kullanman lazım.
    Yani kulaklık çikişindan lcd tv nin arkasında ki jaka bağlayacaksın.
    öyle bir jak olması lazım....
  • Katılmıyorum. HDMI hem sesi hemde görüntüyü net bir şekilde akatarabilir. Başka kabloya ihtiyacın yok.

Soruna gelirsek ; Bende yarım yıl kadar aynı laptop la XP kullanmıştım ve sesi hiçbir ayar yapmadan TV'ye aktarabilmiştim. Ne zaman Vista'ya geçtim,ses kayboldu. (Aynen senin gibi son driver ları yüklememe rağmen) Sonra film izlemek için kullandığım GOM Media Player'ın audio settings kısmındaki audio ouput kısmından sorunu hallettim. Sadece Gom Media Player değil, hemen hemen tüm media player larda bu ayar mevcuttur ve gerekli düzeltmeyi yaparsan TV'nden sesi alabilirsin. (Ancak sadece Media Player'lardan) TV'yi sadece film izlemek için kullandığımdan, diğer programlardaki ses sorununa çok fazla düşmedim açıkçası. Ancak uğraşılırsa halledilemeyecek birşey olduğunu düşünmüyorum.
  • ARKDŞLAR DİZÜSTÜ ALMAYI DÜŞÜNÜORUM Bİ KAÇ GÜN İÇİNDE..ARADIIM TEK ÖZELLİK İSE RAM İN 2 GB OLMASI....ÖNEREBİLECEİNZ Bİ DİZÜSTÜ VARMI ...YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKRLER ARKDŞLAR....
  • quote:

Orjinalden alıntı: isimbulamadim

Katılmıyorum. HDMI hem sesi hemde görüntüyü net bir şekilde akatarabilir. Başka kabloya ihtiyacın yok.

Soruna gelirsek ; Bende yarım yıl kadar aynı laptop la XP kullanmıştım ve sesi hiçbir ayar yapmadan TV'ye aktarabilmiştim. Ne zaman Vista'ya geçtim,ses kayboldu. (Aynen senin gibi son driver ları yüklememe rağmen) Sonra film izlemek için kullandığım GOM Media Player'ın audio settings kısmındaki audio ouput kısmından sorunu hallettim. Sadece Gom Media Player değil, hemen hemen tüm media player larda bu ayar mevcuttur ve gerekli düzeltmeyi yaparsan TV'nden sesi alabilirsin. (Ancak sadece Media Player'lardan) TV'yi sadece film izlemek için kullandığımdan, diğer programlardaki ses sorununa çok fazla düşmedim açıkçası. Ancak uğraşılırsa halledilemeyecek birşey olduğunu düşünmüyorum.

Nihayet bu işten anlayan biri çıktı...:)
    Aynı şekilde XP'de ses problemi yaşamazken vistada güncellemeli, güncellemesiz tüm durumlarda (hatta vista sp1 son güncellemeler dahil) hiçbir durumda sesi HDMI'dan alamadım. Açıkcası hem gom playerı hemde vlc son sürümlerine kadar hepsini kullanan ve arayüzlerinide kullanmayı bilen biri olarak denememe rağmen sesi vistada alamadım. Gom playerda aynı dediklerinizi yapmama rağmen alamadığımı tekrar belirtmek istiyorum.
    Buarada sorunun vista yani mikrosoft kaynaklı olduğunu düşünüyorum, bu nedenle mikrosoftla görüşmeme rağmen sonuç alamadım. Sorunun acer ile ilişkili olduğunu düşündüklerini belirttiler, ama ben hala sorunun mikrosoft kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Acer teknik servislede görüştüm fakat onlarda çözüm üretemediler.

Sonuçta XP'ye tekrar döndüm, memnunda sayılırım. Mikrofondan sesin az gelmesi dışında problem yok. (mikrofonu msn'de kullandığım için aslında önemli bir sorun ama şuan azda olsa ses alabilmem nedeniyle katlanılabilir bir sorun.)

Aslında bu notebook vista ile kullanmak çok akıllıca değildir diyebilirim...Vistada ısıyı everest ultimateyle 65-70 derece arasında alırken, XP'de ısıyı 60-65 derecede alıyorum. ACER'in ciddi anlamda ısınma sorunu olduğunu belirtmeliyim. Ben gece yatarken notebook açık bırakıp jdownloader ile hd film indiriyorum, vistada o ısılarda gece notebooku açık bırakmaya cesaret edemediğimi belirtmeliyim, bu nedenle XP benim için vazgeçilmez oldu diyebilirim. (ayrıca vista işemciden 900mb yerken XP yalnızca 300mb yemekte :) )

Aslında yeni bir konu açarak sormayı düşündüğüm ACER 5920 T7700 kullananlardan mikrofondan sorunsuz tam olarak yararlanan olup olmadığınıda merak ediyorum doğrusu...

• Ben de aldığım gibi kullanıyorum yani hiç XP yüklemedim sadece Vista ve güncellemeleri kurulu. Hem görüntüyü hem sesi HDMI kablo ile sorunsuz aktarabiliyorum. Fakat son bir kaç denememde seste cızırtılar oluşmaya ve görüntüde nasıl anlatsam çizgiler gidip gelmeye (çok sık değil ama sinir bozucu yinede) başladı. Acaba sorun hakikaten Vista mıdır? Bende yeni kablo almayı düşünüyordum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: subtitle

Ben de aldığım gibi kullanıyorum yani hiç XP yüklemedim sadece Vista ve güncellemeleri kurulu. Hem görüntüyü hem sesi HDMI kablo ile sorunsuz aktarabiliyorum. Fakat son bir kaç denememde seste cızırtılar oluşmaya ve görüntüde nasıl anlatsam çizgiler gidip gelmeye (çok sık değil ama sinir bozucu yinede) başladı. Acaba sorun hakikaten Vista mıdır? Bende yeni kablo almayı düşünüyordum...

peki arkadaşım sesi ve görüntüyü aktarırken bilgisayar da video oynatıcında ayarlarla oynuyor musun sende ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: subtitle

Ben de aldığım gibi kullanıyorum yani hiç XP yüklemedim sadece Vista ve güncellemeleri kurulu. Hem görüntüyü hem sesi HDMI kablo ile sorunsuz aktarabiliyorum. Fakat son bir kaç denememde seste cızırtılar oluşmaya ve görüntüde nasıl anlatsam çizgiler gidip gelmeye (çok sık değil ama sinir bozucu yinede) başladı. Acaba sorun hakikaten Vista mıdır? Bende yeni kablo almayı düşünüyordum...

Muhtemel probleminiz HDMI kablo kaynaklı. Açıkcası benim kullandığım kablo altın uçlu profigold marka. Şuan XP kullanıyorum hem sesi hemde görüntüyü çok net problemsiz alıyorum. Fiyatı biraz pahalı gibi (ben aldığımda 1 yıl önce indirimli 60TL vermiştim, normalde 80-100TL gibi fiyatı vardı.)

Acaba sizin ACER 5920G T7700 modeli mi? Ben bu serinin vista kullanıcılarında HDMI ses problemi olduğunu düşünüyorum.

• Aynı sorunu yaşayanbiri olarak üstteki postta yazan arkadaşıma katılıyorum. Kablolarda problem olabılıyor bazen kablodakı temassızlık bazende kablo kalıtesınden gerek goruntu gerekse seste kayıplar yasanabılıyor. Evde sony isyerınde lg lcd tv kullanan biri olarak philipsin altın uclu hdmi kablosu ile bu sorunu rahatca aşabılıyorum. kaldıkı hala bu sorun devam edıyorsa driverlerden yuklenmeyen veyahut problemlı olanlar varsa kaldırıp bastan yuklemen kesınlıkle sorunu cözecektır

windows 7 kullanıyorum ama bu problemı xp ve vıstada da bu kablo sayesınde cozdum

kaldıkı yukarıdakıpostlarda da soylendıgı gıbı hdmi kablosundan ses, görüntü hatta yenı teknolojı slimplink sayesınde tv kumandasından pc yada hdmi dan baglı herhangı bır slimplink uyumlu aygıta komut verebilme bıle soz konusu
  • arkadaslar ben sorunsuzca kullanabiliyorum...sadece hdmı ile bağlayınca denetim masasından ses aygıtını yönetten hdmı yi seçmem yeterli oluyor...
  • arkadaşlar benim de buna benzer bir problemim var. yeni başlık açmak istemedim forum kirliliği olmasın diye. 1 yıldır 5920G kulanıyorum. birkaç gün öncesine kadar vista yüklüydü ama şimdi XP kullanıyorum ve mikrofondan sesim çok az gidiyor. daha önce vistada böyle bir sorun olmuyordu. ne zaman xp ye geçtim bu sorunla karşılaşmaya başladım. acaba bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
  • HDMI 1.3 versiyon öncesinin yalnızca görüntü aktardıgını duymuştum.Ben bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım.Yalnızca bilgisayarımın kapagını kapatırken aşırı bir ugultu geliyor.Sanki mikrofon sesini hoparlörden veriyormuş gibi.İşletim sistemim xp.Önerisi olan varmı?
  • Ben Realtek Hd Audio sürücüsünü HERŞEYİYLE KALDIRDIM. Pc yi yeniden başlattım. OTOMATİK YÜKLEDİ. Ses geldi.
    Microsoft win 7 nin kendi sürücüsü. Realtek in sürücüsü gitti.
  • dostum bende de aynı problem oldu vestel tv de ses alırken lg de alamadım daha sonra realtek in sitesinden hdmi driveri war ati için olan onu indirdim kurdum oldu ayrıca denetim masasından realtel yoneticisine gir üstte hdmi yazar onu warsayılan olarak yaptıgında direk ses tv den gelir tv ile işin bittiği zaman hoporlore varsıyılan yaparsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.