Arkadaşlar bir süre önce Acer 6530g laptopun ekranı kırılmıştı. Tamire verdim. Led ekran taktılar, tabi bir de dönüştürücü kullandılar. Ama zaman içinde görüntü gidip gelmeye başladı sonra tamamen gitti, söktüm yeniden dönüştürücüyü taktım yine çalışmaya başladı. Neyse bir süre sonra aynı hatayı verdi, dönüştürücüde bir sorun vardı ve elimde kaldı. Gidip bir tane yeni aldım geldim denemek için taktım herşey gayet iyiydi. Monte etmek için söktüm. Yeniden takarken; dönüştürücünün ekrana girecek kısmını ters takmışım bir an dalgınlıkla. (Ters girmez ki nasıl taktın demeyin, belli ki tamirdekiler o kısmı biraz zorlamışlar ve az da olsa tersten girdi). Ve hafif bir koku duydum hemen söktüm. Ters taktığımı anladım doğru şekilde taktım ama artık görüntü gelmiyordu. Muhtemelen dedim ekrandaki ismini bilmediğim o ram e benzeyen şey yandı. Canım sıkıldı :/ Bir saat sonra yeniden taktım yine görüntü yok, sonra yine denedim yine yok en son denediğimde ise artık laptop çalışmıyordu. Alttan bir iki vurdum(genelde böyle yaparız ya elektronik şeylerde) laptop çalıştı, tamam dedim boşver ekranı bilgisayar çalışıyor ekran bağlar masaüstü olarak kullanırım. Pc yi kapattım ama yine açılmadı. yine vurdum ama nafile.
Biliyorum pc yi görmeden, test etmeden cevap vermek çok zor. Ama yine de fikir verirseniz sevinirim. Çünkü eğer ana kart gibi pahalı bişey yanmışsa tamiri de cihazın kendisinden daha pahalıya gelecek hiç uğraşmayayım istiyorum :/
Şimdi bu cihazın neyini yakmış olabilirim. Power kartını mı, Anakartımı ya da ne. (Bu adara power ışığı adaptörü takınca yanıyor ama düğmeye basınca bir tepki yok)
Tamir edilebilirse, Ankara'da yaşıyorum, gerçekten Acer laptopları tamir etme konusunda deneyimli, bana gereğinden fazla masraf çıkarıp fazla para almayacak tavsiye edeceğiniz tamir merkezi var mı?
Teşekkürler
Sorun çözülmüştür. Konu silinebilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme