Şimdi Ara

Acer AS6530G-844G64MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 Kasım Pazartesi Hızlıal.com dan bu ürünü almış bulunmaktayım. Şansım yaver gitti tam benim alacağım gün dolar düştü ve laptopu 200lira daha düşük bir fiyata aldım. Hizlial.com un verdiği ilk sipariş için 10ytl lik hediye kuponuyla toplam 2.034 ytl ye mal oldu bilgisayar.

Bu fiyata alınabilecek en iyi bilgisayar bence şu an piyasadaki. Ben video montaj ve film izleme gibi işlerde kullanacağım için özellikle ati hd ekran kartı ve amd olmasına dikkat ediyordum uzun zamandır. Acer tam benim aradığım özellikleri bir araya getirmiş ve uygun bir fiyata laptop yapmış. Bundan önceki bilgisayarım da Acer dı ve çok fazla sorun yaşamamıştım. Acer a güveniyorum. Ferrari gibi bir şirket bile Acer a güveniyorsa benim zaten güvenip güvenmemem adamların umrunda olmaz sanırım. Neyse,

Üründe şu an AMD nin ev kullanıcısı laptopları için çıkardığı en iyi işlemci var. Amd turıon Puma zm-84. (zm-86 da var ama araştırdım henüz türkiyedeki laptoplarda kullanılmıyor sanırım.)

Ekran kartı olarak ise 1792mb a kadar çıkabilen ati rodeon hd3650 kullanılmış. Bu kart da ati nin laptoplarda kullandığı en iyi ekran kartlarından birisi.

640 gb lık harddiski 3 e bölünmüş olarak geliyor ve çok iyi. (c,d ve e)

ürünün özellikleri her yerde var zaten oradan bakabilirsiniz.

Notebookta ısınma sorunu yaşamadım ben gayet rahat çalışıyor. Sessiz de. Ekranı da oldukça kaliteli. Full hd zaten. Ekran 1920 x 1080 çöüzünürlük ama masaüstünde bu seçenek yok. 1378x768 gibi bir şey seçilebiliyor en son ama bunun ne gibi bir etkisi var o kadarını bilemiyorum. Masaüstü çözünürlüğü izlenilen filmleri etkiliyor mu tam bilmiyorum.

Görünüm çok çok şık. Touchpadi sola kayık. tam ortada değil. Bunu başka laptoplarda da gördüm. neden böyle yapıyorlar anlamıyorum ama çok fazla sorun çekmiyor insan kullanırken. zaten mouse kullanan biriyim.

hoparlör 5.1 dolby sound. bilgisayarın altında subwoofer bile var. ses çıkışı gayet iyi ama biraz tok veriyor kulağım alışık olmadığı için müzik dinlerken başta garipsedim biraz. ses çıkışı çokı yüksek değil ama. dolby 5.1 falan görünce gümletir odayı diye düşünmüştüm ama laptoptan da bukadar. alınabilecek en iyi seslerden biri kendi hoparlöründen.

pili 2saatten fazla gidiyor. hızlı şarj yapmışlar 1 saatte şarj olabiliyor.

blue-ray okuyucu olsaymış iyi olurmuş. acerin sitesinde var olduğunu söylüyor ama bilg.da blue-ray e dair hiçbişey yok ve yazmıyor. zaten sadece acer ın sitesinde ürünün özelliklerinde blu-ray yazıyor yani alırken blu-ray olmadığını bilerek aldım çünkü satış sitelerinde zaten blu-ray yazmıyordu. bir de satış sitelerinin bazılarında ekran kartının 3470 olduğunu söylüyor ama AS6530G-844G64MI de 3650 var onlara bakmayın.

AS6530G-844G64MI de varken AS6530G-804G64MN ye para vermeyin. aynı fiyat.

aklıma gelenler bunlar gayet iyi bir laptop ve f/p oranına bakarsak bence daha iyisi yok. biraz daha param olsa belki sony fw21z alırdım. ikisi arasında kalmıştım ama 1.200ytl lik bir fark da oldukça fazla. f/p olarak sony i de önerebilirim. morfare.com dan...

şimdilik bu kadar. yardımcı olabileceğim kadar olduğumu sanıyorum. umarım olmuştur. siteye girersem soracağınız şeylere de cevap vermeye çalışırım ne kadar teknik yönlerden çok anlamasam da. wista puanı da aklımdayken 5. detaylarını hatırlamıyorum. bi ara yazmaya çalışırım.

görüşmek üzere..

• Ürün çok şık güle güle kullanın. Ancak ısınma konusunda size malesef katılamam. 15 dakika boyunca bir oyun açıp oynayın el değmiyor o cihaza...Hem amd hem ati = Fırın....
  • bu laptopun ekranı 1920x1080 destekliyor değil mi hd filmlerde gösteim 1920x1080 üzreiniden mi yoksa seçilmiş olan 1378x768 olarak mı gösteriyor bu konuda kafam çok karışık
  • quote:

Orjinalden alıntı: kzsan

bu laptopun ekranı 1920x1080 destekliyor değil mi hd filmlerde gösteim 1920x1080 üzreiniden mi yoksa seçilmiş olan 1378x768 olarak mı gösteriyor bu konuda kafam çok karışık

Henüz Türkiye' de FullHD olanı yok.
  • hepsiburadaki modelde belirtiliyorda ondan kafam karıştı

quote:

Orjinalden alıntı: tcebeci

quote:

bu laptopun ekranı 1920x1080 destekliyor değil mi hd filmlerde gösteim 1920x1080 üzreiniden mi yoksa seçilmiş olan 1378x768 olarak mı gösteriyor bu konuda kafam çok karışık

• quote:

hepsiburadaki modelde belirtiliyorda ondan kafam karıştı

quote:

Orjinalden alıntı: tcebeci

quote:

Bendeki laptopun üzerindeki etikette dahi FullHD yazıyor ama değil. Firmaları bu etiket yanıltıyor
  • masaüstünde 1920x1080 kullanamamak ne kadar saçma yaw..
    bende bu laptoptan dusunuyordum sırf cozunurlugu yuzunden..
  • külliyen yalan bir mesele o zaman full hd. zaten hdmi çıkışı olan laptopların hepsi hdmi dan full hd olarak lcd lere gönderiyorlar filmleri. bence ekran çözünürlüğü 1300*700 gibi birşey. zaten 1980*1080 ekranı bu fiyata ancak hayal edilebilir. sadece lcd olarak bile almayı bi deneyin fiyat ne kadar pahalıya geliyor. anlatıllmak istenen full hd oynatabilir. yanlış veya bilerek reklam kurbanı yaptıklarından ekran çözünürlüğü full hd gibi lanse edilmiş.

mausepadın tam ortaya konmayışının nedeni ise yazı yazarken el ayası mausepade değmesin ve yanlışlıkla fare imleci hareket etmesin diye. yani tamamen ergonomik. bu sorun mousepadı ortada olan hp notebooklarda mousepad açma kapama düğmesi ile giderilmeye çalışılmış. ben hp dv5 kullandım. mesela yazı yazarken el ayam sürekli touchpade değiyordu ve bu esnada fare imleci hareket ediyordu. sinir oluyordum. sonra touchped açma kapama tuşu olduğunu farkedip kapatmıştım. neyse çok uzun anlattım. gereksiz bir konu oysaki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neshter35 -- 12 Aralık 2008; 14:49:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: BLoWeR

Ürün çok şık güle güle kullanın. Ancak ısınma konusunda size malesef katılamam. 15 dakika boyunca bir oyun açıp oynayın el değmiyor o cihaza...Hem amd hem ati = Fırın....

Bende toshiba a210-16g var saatlerce oyun oynuyorum ama fırın olmuyor nedense.
    insanları yanlış yönlendirmeyin bence.
    belki acer'a has birşeydir bu ama amd+ati=fırın demek çok yanlış ve önyargılı bir davranış.
  • bende aynı makineyi aldım öyle çok fazla oyun oynama fırsatım olmadı ama öyle çok fazla bi ısınma yapmıyor şimdilik...
  • makinada 3 gün boyunca hiç kapatılmadı bu sure ıcınde kesintisiz 15 saat Gears of war oynanındı, 5 saat nfs undercover,
    10 saat call of duty 5, 10 saat far cry 2, oyunlar oynanırken full download yapılıyordu :) ögrencı evı oldugundan pc hep acık kalıyor bırı uyuyo otekısı pcnın basına gecıyor :) bunlara ragmen makınanın bılek kısmında cok hafıf bı ısınma oldu ama rahatsız edıcı deıldı kı normal kullanımda hıc ısınma gıbı bı sorun yok bilginize...

Saygılarımla....
  • iimiş valla bende xp kurdurdum şimdi oyunları yüklemeye başlarım :D
  • arkadaşlar çok acil bu laptop hakkında fikirlerinize ihti yacım var..

+ ları ve - lerinn tarafsız değerlendirlimesini istioyurm..

özellikle .. blue tooth yokmu? olmaması ne kdar dezavantaj sağlar.. blue tooth olayına geçemedim. ancak cebimi değiştirmek üzreyim .

*grafik ve tasarım programları çalıştıracağım. photoshop- 3dmax-catia gibi.. bu laptop işimi ne derece görür?
    *ağırlığı 3.4kilo diyor bu nekdar taşınabilir. mesela bunu elinde işe götüren yada okula götüren varmı varsa gün sonunda otobüzle eve dönerken küfür ediyormu?
    *5.1 çıkışı varmı? ses sistemlerine bağlanabiliyormu?
    *çözünürlüğü monitörüne küçük geliyr bence,o eski keskinlik yok diğer modellerinde olan. 8ms süresi ışığı iyşi veriyor ama keskinliği değil. sanki puntalar belirgin ve harfler daha büyük en son çözünürlüğünde bile. bunu nasıl yorumlarsınız.
    *bu model 8 hücreli pillemi geliyor?
    * teknosadan nakitle almak akıl karımı? alternatifi varmı oradaki fiyata?nakitte 1900 liraya geliyor. ancak bu beni zorlayacak..

acil yanıt beklioyrum ilginize teşekkür ederim.

• Ben de bu modelden almayı düşüüyordum. Bugün teknosa da inceleme fırsatı buldum. Özellikleri dışında bir yorum yapacağım. Kasası pek hoşuma gitmedi. Özellikle tuş takımının plastik kalitesi ve touchpad ve etraf kaplaması kaliteli gelmedi bana. Şu an kullandığım 2 yıllık Datron notebook'un bile tuş takımı daha kaliteli.

Tabi buna önem vermeyenler için özellikleri gayet iyi. Bir de ekran kartı Geforce 9600M GT ve bluetooth olsaydı süpper olurdu...
  • ben ürünü kullanıyorum gayet güzel bi sorun olmadı daha...tavsiye ederim...
  • Sabit diskler RAID 0 modunda çalıştırılabiliyor mu, fan sesi nasıl, rahatsız edici boyutlarda mı, usb'den boot edilebiliyor mu? Bu sorulara da cevap verirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyBeRisT -- 7 Ocak 2009; 13:24:46 >
  • acer 6930G-864G32MN model notebook almayı düşünüyorum.

İşlemci Modeli : Intel® Core™2 Duo
    Ekran Boyutu : 15,4"
    İşlemci Hızı : 2,40 GHz
    Bellek : 4 GB
    Sabit Disk Kapasitesi : 320 GB
    İşlemci Numarası : P8600
    Ön Bellek (L2 Cache) : 3 MB
    veri yolu Hızı : 1066 MHz
    Ekran Çözünürlüğü : 1366 x 768 px
    İşletim Sistemi : Windows Vista Home Premium
    Bellek Türü : DDR2
    Parlak Ekran : Evet/Var
    Geniş Ekran : Evet/Var
    Paylaşımlı Ekran Belleği : Evet/Var
    Ekran Kartı : NVIDIA® GeForce® 9600M GS
    Ekran Kartı Belleği : 512 GB
    Sabit Disk Dönüş Hızı : 5400 rpm
    Sabit Disk Arabirimi : SATA
    Optik Sürücü : DVD±RW DL
    Kablosuz Ağ : 802.11a,802.11b,802.11g,802.11n
    Modem : 56K Fax/Modem
    Kablolu Ağ : Ethernet 10/100/1000
    Kablosuz Bağlantı Noktaları : Bluetooth 2.0 + EDR
    Dahili Web Kamera : Evet/Var
    Klavye : Türkçe Q
    Pil Teknolojisi : Lityum Ion
    Pil Hücre Sayısı : 6

acil yrdım
    nedersiniz fiyatı peşin 1800 lira ??

• sabit disk konusunda sorduqun soruyu bilmiorum.fan sesi bende hiç yok diecek kadar yane sesi qelmio bile öle rahatsız edici bi ses felan yok yane usbden boot edilior bile biliorum ama tam emin diilim qenede...
    quote:

Orjinalden alıntı: CyBeRisT

Sabit diskler RAID 0 modunda çalıştırılabiliyor mu, fan sesi nasıl, rahatsız edici boyutlarda mı, usb'den boot edilebiliyor mu? Bu sorulara da cevap verirseniz sevinirim.
  • ciddi ciddi düşünmeye başladım galiba alıcam bu aleti ama hala kararsızım ..
  • Kafamı karıştıran tek soru(n) ısınma olup olmadığı :S
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.