Şimdi Ara

Acer Aspire 5 Islemci Isinmasi ve Termal Macun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 ay önce su makineyi aldim. Acer Aspire 5 (A515-52-51EL), i5 8265U, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, GeForce MX150, Win 10.
    3A oyunlarda performansi düsmedigi halde cok isindigini fark ettim. Core Temp'e göre Final Fantasy 15 ya da Doom gibi yeni oyunlarda yarim saat icinde islemci 90 dereceyi görüyor (Saniyede 20 derece degistigi icin o degerlere güvenmeli miyim, bilmiyorum ama klavye el yaktigindan, dogrudur herhalde.) Birkac incelemede bu modellerin sogutma sistemi ve faninin yetersiz oldugundan bahsedildigini gördüm. (Ucuz etin yahnisi) Termal macunu neredeyse yok denmis, bunu yenileyip 75 dereceden 60 dereceye düsürdügünü anlatan videolar var. Yeni makinede bunu yapip garantiyi bozmak istemiyorum. Ama yakinda Türkiye'ye dönüs yapacagim ve garantisi orada gecerli degil, uzun vadede nerede yasayacagim belirsiz. (Türkiye ile Avrupa arasinda tamir icin bile olsa laptop göndermek zulüm. Daha önce yasadim.) Garantiyi harcama riskini almali mi sizce, yoksa underclock ya da sogutucu stand gibi daha iptidai görünen yöntemleri mi düsünmeli?

Tesekkürler, iyi bayramlar!

• Garantiyi düşünme. Termal macunun yenilenmesi gerek, aksi takdirde işlemci yanar. Cihaz fan temizliği ve macun yenileme yapmadan alt soğutucu bir işe yaramaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyem soğutucu kullanmanızdır. Cihazda ısı sonucu çıkacabilecek diğer sorunları da geciktirmiştir olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 14 Şubat 2023; 0:40:53 >
  • Tavsiyeler icin tesekkürler.

Türkiye'ye henüz dönmedim ama yetkili servise verip bekleyecek kadar zaman kalmadi. Oyun test etme imkani yeni oldu dersem belki 2 aylik makineyi iade alabilirler, sansimi deneyecegim. Yoksa dönünce kendim cözüm bulacagim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.