Şimdi Ara

acer aspire 5024 fan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • acer aspire 5024 bir notebook var bende.Bi kaç gündür fanından çok ses gelmeye başladı ne yapmam gerekio?sorun nasıl halledilebilir.

• notebook hardware control programını kullan.
  • sisteme yük bindiğinde fanın sesli çalışması normal aşırı ses çıkıyorsa o başka ama noramalde çok sesli çalışmayan bir fan sisteme yük bindiğinde biraz gürültülü çalışabilir normaldir
  • bende acer aspire 1520 vardı bi zamanlar. onda da aynı problem yaşamıştım. işyerinin yakınlarında belediyenin kazı çalışmalarından dolayı 2 haftada laptopun içi toz dolmuştu. servise götürdüm iki dakikaada hallettiler saolsunlar.

Granti bitmişse veya umrunda değilse de çözüm yöntemi kısaca: laptopun arka kısmında işlemcinin göründüğü yerdeki vidaları sökersin. sonrada açınca zaten içerdeki fanı ve kablosunu görürsün. daha sonra onlara zarar vermeden yavaşça çıkarırsın ve üflersin yada süpürge makinesinin ters tarafıyla hava üflersin. biraz da yuvasına üfle olay tamamdır. sonra tak geri herşeyi yerli yerine vidalara dikkat et yanlış takma. olay bu kadar basit serviste de aynı şeyi yaparlar tahmin ediyorum.

bu arada unutmadan söyleyim laptop kullanırken yumuşak yere koyma. çünkü fan alt taraftan hava alamazsa döngü olmaz ve fan zorlanır ses yapar. bu da başka çözüm yolu...

kolay gelsin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACER ASPİRE 6930G DERNEĞİ
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.