Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadaştan aldığım için fiyat olarak çok uygun aldım, termal macunum olmadığı için ve hemen sabırsızca denemek istediğim için bile bile macunu tazelemeden taktım, ama bugün o işi de yaparım, teşekkürler.
  • zalmanın macunu güzel bulursan ondan al, gold pc den aldım 12 lira
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem7

Uzun zamandır beklediğim TL64 işlemcim geldi ve sabırsızlıkla ve heyecanla taktım laptopuma. Şükürler olsun çalıştı. İlk anda farkettiğim ısısı birden yükseldi 77 dereceleri gördü, ama şimdi normal 40-60 dereceler arasında dolaşıyor. Xp otomatik olarak tanıdı ve kurdu, tekrar başlattırdı. 2.19 GHz olarak çalışıyor. Hem çok mutlu oldum hem de diğer arkadaşların merakını giderdiğimi düşünüyorum.

İşlemci Kodu: TMDTL64HAX5DM AMD TURION 64 X2

Bu haberi aldığıma sevindim. Demekki bir problem olmadan çalışıyor.
    O zaman bende alabilirim.
    Yeni CPU'nuz hayırlı olsun.
  • Teşekkürler...
  • win7 tl-64'e kaç puan veriyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambursman

win7 tl-64'e kaç puan veriyor?

Bende merak ettim?
  • win7 kurmadığım için cevap vermedim, xp kullanıyorum...
  • quote:

win7 kurmadığım için cevap vermedim, xp kullanıyorum...

Performans artışı nasıl?
  • Hala 5101 kullanan ve memnun olanları görmek güzel. benim 5101 de iki anakart eskitti. sonunda geçenyıl yeni bir mini laptop aldım ancak içimdeki 5101 aşkı bitmedi. şimdi de dayanamadım ebaydan 0 anakart sipariş ettim, gelince takacam hatta üzerindeki orjinal hoparlorları büüyütmeyi düşünüyorum kasa içinde uygun alan bulursam.
  • Arkadaşlar aspire 5100'a format attım ve internetten indirdiğim driverleri yüklemeye çalıştım.Sonuç olumsuz bir türlü ilk alındığı gibi olmadı.Bir çok şey eksik gibi.Acaba elinde recovery(yanlış yazmış olabilirim) cd si olan var mı?Yoksa eğer nerden bulabilirim?Ayrıca image cd si için bir program gerekiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egebuca -- 29 Ocak 2011; 19:18:51 >
  • Arkadaşlar bende uzun süredir Aspire 5100 var win xp-vista-7 mac os x 10.6.3 kurdum sorunsuz çalışıyor herşey güzel ancak BIOS çok kısıtlı ve bu beni çoğu zaman zor durumlara sokuyor...

Biosum Acer'in sitesinde son sürüm olarak gözüküyor ancak
    -ne AMD Virtualization ile ilgili bir bölüm
    -ne SATA,AHCI,IDE ile alakalı bir bölüm
    -ne master-slave ayarları ile alakalı bir bölüm bulunmuyor...

Bunun yanında everest ile sistemi test ettiğimde ekran kartım paylaşımlı olarak 512 gözüküyor ancak BIOS'ta 128 olarak gözüküyor ve kesinlikle müdahale edemiyorum...

BIOS bilgilerine gelirsek;
    Brand: ACER
    Version: v3.13
    Date: 22/08/2008
    Bildiğim kadarıyla Phoenix marka BIOS...

Yaptığım araştırmalarda bu BIOS'ların SLIC tablolarının okunmasının çok zor olduğu bunun için ilgilenen olmadığı söyleniyor. Yani modifiyeli BIOS bulmak çok zor bu sistem için bir tane bulmuştum ancak link ölü olduğu için onu da indirememiştim...

Soruma gelirsek;

Sizdede bu sorunlar var mı?
    Bundan daha çok seçeneğe müsade eden(mümkünse üstte aradığım özelliklere sahip veya daha da genişi), stabil çalışan, modifiyeli veya modifiyesiz bir BIOS flashı var mı elinizde ve varsa paylaşabilir misiniz lütfen?

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

quote:

Bende merak ettim?

win7 ultimate sp1 kurdum, derecelendirme sonucu

İşlemci: Amd Turion 64 x2 Mobile TL-64 : 4,9 puan
    Bellek : 2.00 GB : 5,5 puan
    Grafikler : Ati Radeon Xpress 1100 : 3,1 puan
    Oyun Grafikleri : 895 MB Toplam grafik belleği : 3,2 puan
    Birincil Sabit Disk: 48 GB boş (Toplam 57 GB) : 5,1 puan
    Sabit disklerin toplam boyutu 233 GB
  • 5104 WLMİ İKİNCİ ELİNİN FİYATI HAKKINDA BİR BİLGİSİ OLAN VARMI?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

quote:

Bende merak ettim?

win7 ultimate sp1 kurdum, derecelendirme sonucu

İşlemci: Amd Turion 64 x2 Mobile TL-64 : 4,9 puan
    Bellek : 2.00 GB : 5,5 puan
    Grafikler : Ati Radeon Xpress 1100 : 3,1 puan
    Oyun Grafikleri : 895 MB Toplam grafik belleği : 3,2 puan
    Birincil Sabit Disk: 48 GB boş (Toplam 57 GB) : 5,1 puan
    Sabit disklerin toplam boyutu 233 GB

tl-56 ya 4.4 veriyor çokta bir puan uçurumu yokmuş =)

• İşlemci, bellek ve sabit disk puanları tatmin ediyor. Ama bu Ati Radeon Xpress 1100 ekran kartını nasıl yükseltebiliriz, önerisi olan var mı?
  • Burada ve birçok sitede laptop ekran kartı değişimi gördüm. Fakat değişebilen kartlarda bir takım tabirler var mesela MXM gibi.
    Acaba benim ekran kartını değiştirebilirmiyim ? DirectX 11 - Pixel Shader 3.0 özellikli bir kartla değiştirmek istiyorum. Yardımcı olabilirmisiniz?

Ekran kartı özellikleri

Türü: Harici
    Marka/Model: Ati Radeon XPress 1100
    Belleği: 256 DDR2 Paylaşımlı
    DirectX: 9.0
    Pixel Shader: v2.0
  • acer 5100 için güncel wlan drverını buldum, acerın sitesindeki eski.

http://ul.to/ag5idts2 broadcom için (xp 32bit)
  • 5100 için extra güçlü pil seçeneği var mı acaba ?
  • emektarımın anakartı uçtu, komple pc 150TL satıyorum parça arayanlar ulaşabilirler. bataryası bitik, orjinal adaptörü mevcut. 3gb ram 80gb hdd, amd athlon x2 1.8ghz işlemci var üzerinde. masaüstü niyetine kullandığımdan, usb klavye ve mouse ile kullanılmıstır. kasasında deforme yok, klavyesi temiz.
  • quote:

emektarımın anakartı uçtu, komple pc 150TL satıyorum parça arayanlar ulaşabilirler. bataryası bitik, orjinal adaptörü mevcut. 3gb ram 80gb hdd, amd athlon x2 1.8ghz işlemci var üzerinde. masaüstü niyetine kullandığımdan, usb klavye ve mouse ile kullanılmıstır. kasasında deforme yok, klavyesi temiz.

nasıl yaktın anakartı dostum
  • 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.